Jump to content

dedomras

Members
  • Мнения

    48
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от dedomras

  1. На 29.05.2023 г. at 11:01, manoleo написа:

     

    Записваше соленоида на турбото! Стария се беше разпаднал и макар сменен с чисто нов същата марка нищо не се промени! Всичко което е показало като грешки е пипнато и няма промяна! Веднъж докато се правеше диагностика просто се отвърза от колата и всичко от начало! Човека дето я гледаше каза, че според него е ecu-то на колата и да обърна внимание на него! Та от там се чудя някой читав има ли по София дето ремонтира ecu-та!?!

  2. Здравейте, имам проблем с колата на сестра ми! Купихме я в добро визуално и ужким техническо състояние! Тръгнахме от Плевен и чак ме изуми как върви 😉 а колата е audi a3 8p 2.0 tfsi 200hp DSG! Та пътувахме си и на Ябланица на байра колата изписа engine oil pressure 😀 та аз направо изциклих поглед и изкачвайки байрчето колата огасна в движение! Звъннахме на продавача и той прати пътна помощ за колата та си я почакахме 1 месец! Колата ужким и сменил двигателя ама и това е под въпрос! Та взехме си я! Върви пали и видиш ли 7 8 месеца пак същата работа! Та смених маслената прословута помпа махайки и валовете и всичко е оооок! Появи се един удар обаче при карането на колата! Няма значение топъл, студен двигател или дори няма значение и от предавката! Набира, удри и пак набира! Дразнещо е! Казаха ми да сменя вакум клапана на турбината но не е от него, нищо че стария ни се разпадна в ръцети! Там не е проблема. Колата пак така си прави! Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?? Все едно някой спира тока на колата за секунда и пак тръгва??? Ремонт на ecu дали има някъде дето ги ремонтират??? Какво да се насоча да правя или търся повреда? 

  3. Здравейте!

    Имам проблем със стоп светлината на Audi A4 B6 avant. Проблема е следния - крушката е p21/5w и когато е на габарит светят и двете жички. Едната и габарит, а другата стоп светлина! Третия стоп свети само когато е натиснат педала за спиране и това ме навежда на мисълта, че не е стоп машинка! Другия проблем е когато светят винаги грее твърде много и рефлекторната пластмасата се топи. Левият стоп е пукнат някъде( не е видимо)  и се пълни с вода. От там платката е ръждясала  и реших да купя два нови така и така са захабени! 2 броя Магнет Марели със крушкодържача ( платката ) да реша проблема, но пак светят и двете! Някой да се е сблъсвал с този проблем?

    Благодаря за мненията ви!

     

  4. Тъй като дойде време за поредното обслужване на двигателя искам да попитам колко литра е необходимо за този мотор - ASN 3.0 v6. Коя марка масло най добре му влияе и с какви спецификации да е? Филтрите ясно, но за маслата не съм много на ясно  ;)

    БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА МНЕНИЯТА И ПРЕПОРЪКИТЕ! 

  5. Показвам ги за всеки който иска евентуално да си обслужи скоростите и дифа :) не се хваля ;) искам да улесня някой следващ със номерата (код-овете) от стоковата на Ауто плюс! Цената се вижда (без отстъпка е понеже нямам познати там)  и най малката която е номер 3 в стоковата се чакаше (нямаха я налична) от друга държава! Колата е AUDI A4 B6 AVANT 3.0 V6 ASN  :) Надявам се някой да се възползва от инфото ако има нужда! 

    20190514_155225.jpg

    20190514_155151.jpg

  6. Семерингите  вече са закупени 255 лв - 6 броя ;) 2 оригинални WV (едната се чака от EU някъде да дойде)  и 4 не знам какви се водят ( за всякакви модели ) :) намерен е  и майстора :) той ме посъветва да намеря и висящия лагер за кардана, така и така всичко ще се разкача :) та така... цената колко... толкова  :)

  7. Да за частите е така.. майсторите който познавам не искат да пипат автоматична скоростна кутия (или не им се занимава или не ги могат) не знам! Просто ми отказаха! Питах за други не познават! Ок. Но ще търся още! Интересува ме маслото което тече от към кардана от скоростната кутия ли е или е от раздатката? Сега ще отида да видя в магазина от среща за части :)

  8. Здравейте, 

    Колата е Audi A4 B6 3.0 quattro ( автомат) :)

    Имам проблем с теч в скоростната кутия която е автоматична (quattro). Течът е от към кардана и не мога да намеря каквото и да било за нея (ремонт или обслужване). Някой сблъсквал ли се е с тази операция за подмяна на семерингите на кутията, дори и на дифа? Моля някой ако е изиграл тази процедура да каже и къде да търся частите за прекратяване на течовете :) дразня се, че е омаслено и искам да го оправя но дори и не мога да намеря майстор който да се занимава с това  :) за София става дума!

     

    Благодаря предварително за инфото което споделяте  ;)

  9. Колеги 

    Потърсих каква ли не информация, но не е лесна за намиране! Питането ми е такова. Става дума за задвижващия кардан на задното. Ок. Ремонт с нови части или рециклиране? За ремонт търсих всичко като части и излизат доста, някой може ли да ми каже  номерата на частите които може да се сменят на кардана? Да пробвам да ги намеря нови? Карета, висящ лагер. Относно диф-а имам теч на масло от към кардана предполагам семеринга и на нея някой ако се е мъчил да сподели мнение ;) та за рециклиране къде в София. Втора ръка имам вече предложения :) там е ясно взимаш и сменяш :)

  10. Ззравейте, 

    Значи обслужих двигателя от А до Я :) и накрая стигнах до самите катализатори :) отидох в кв Дружба София МК33 и диагнозата е запушен катализатор :) не горен а долен :) горния си е станал просто на тръба ( беше тотално издухан в долния и от там идва запушването.  Та аз процедирах така. Смених долните катализатори със някакви гърнета :) не помня какви им викаха+ меките връзки, но звукът си е същия кажи речи и работата на двигателя се подобри. Вече и грешка не показва разбирасе след изчистването на старите. Колата се промени тотално и пак си ме радва както преди :) чудно ми е само как може това да се случи :)

  11. При мен след посещението на сервиз за проверка на агренажа и въцможни други проблеми ми казаха само запушен десен катализатор! Но при мен колата си работи да не кажа перфестно, но нямам каквито и да било вибрации и дразнеща работа на двигателя. След 3000 оборота някъде просто е по тромава! Свързах се с МК33 да питам дали имат катализатора закщото съм ограничен от време някои друг магазин няма ли в София да се занимава с това??? Смяна на катализатори???

  12. Не се оправи но поне агренажа е зацепен правилно бил е с малко отклонени, но не е само това причината за misfire-те. Оказа се запушен горен катализатор. След зацепването и няколко дигностики и тестове момчетата са се справили добре, но за сега оставих катализатора до момента в който намеря нов за колата или поне алтернативен начин за подмяната му. Не знам кое е по добре да се направи.. Някакви мнения за подмяна с нов или резонаторна част?

×
×
  • Create New...