Jump to content

skorvod

Members
  • Мнения

    459
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от skorvod

  1. skorvod

    Проблем с Б6

    Има предостатъчно инфо във форума.
  2. Не е толкова гадно махането на пръстените от неработещата дюза, а да не се увредят на някой по остър ръб в леглото при вадене и слагане.
  3. Там трябва много внимателно да се пипа. Виж как изглежда моя мотор.
  4. @val3ntinнай-добре иди на стенд, да си подбереш 4 дюзи що годе еднакви параметри. Много внимавайте да не развалите резбите при стягането на дюзите при тия проби.
  5. Не е добре, но слагайте нови гумички и задължително нови болтове, които стягат дюзата, защото старите се разтягат.
  6. @val3ntin най долу, където ляга дихтунга се вижда нещо, като шупла. Тия легла се почистват с райбер. Страшна гняс е. Прави промивки и сменяй маслото задължително, защото при ваденето на дюзите в цилиндрите влиза нафта, която се стича в картера.
  7. Мнението ти е изключително мъдро, може да го патентоваш. Задължително нови дифтунги и зачистване на леглата. Долу, където ляга дюзата.
  8. @val3ntin Не се притеснявай, той тоя дюзи никога не е оправял.
  9. @Svetliu90 Задвижването от коляновия вал е към първия балансиращ вал и е налично в два варианта: Директно зацепване със зъбни колела, който е много надежден . Втория вариант е със зъбчатки и верига на които проблема идва от разтягане на веригата и проблеми с нейния оспокоител.От там следва износване на зъбчатките , шум и превъртане. Втория балансиращ вал е зацепен, към първия и предава задвижването, към маслената помпа чрез шестостен с дължина 77мм. Този шестограм и леглото му във вала са огромния проблем и на двата варианта, заради разбиване на леглото на вала, замазване на шестостена и превъртане. След 2010г. се произвеждат с 100мм. шестограм и по-дълбоко легло на вала.
  10. Обзалагам се, какво ще пишеш в новия си ъпдейт след празниците. "Привет отново. Оказа се, че не е от тандем помпата."😀
  11. Завърти с ключ болта с който е захваната шайбата и ако се върти оста , значи е скъсана.
  12. Провери си пистовия ремък.
  13. Доста хора знаят и много е писано по темата тук във форума.
  14. Ако е здрав и софтуера го държи затворен, не му трябват никакви затапвания.
  15. Датчика на разпределителния вал не се влияе от това, дали се изчаква, или не.
  16. skorvod

    Динамо б7

    Изчакваш ли достатъчно за да се изключат всички модули?
  17. Валът, който си преработил може да е здрав, защото не взаимодейства със зъбното колело на коляновия вал. Зацепен е за другия балансиращ вал, който се задвижва от зъбното колело на коляновия вал.
  18. Не се сваля коляновия вал. Какво имаш предвид "преработен шестограм"?
  19. @DanielVK Дублирай масата към платката на стопа.
  20. skorvod

    17996 грешка

    Тампона не е с"датчик",а е с нагревател. Така, че трябва да сложиш товар със същата мощност.
  21. Сваляш въздуховода към филтъра, махаш капачката на фара. Хващаш буксата на изгрялата крушка и теглиш назад без да въртиш. Сменяш със здрава крушка и сглобяваш по обратния ред.
  22. На кое викаш"главна крушка"?
  23. skorvod

    Теч на антифриз

    Аз на няколко протекли фланеца, които съм разглеждал, проблема е от разрушени стени на леглото в което ляга о-пръстена. От там той изплюва и прокапва.
×
×
  • Create New...