Jump to content

Nikolov19_93

Members
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A4

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Nikolov19_93's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте колеги, Предстои ми смяна на задните амортесьори и пружини, това е нещото с което ще се занимавам за първи и път и не съм достатъчно добре запознат с материята. Автомобила е А4 Комби 1,9 ТДИ. Няма да ги подменям аз ще ми ги сменят в сервиз но искам да знам какво да очаквам като марка на пружините и амортесьорите и ако е възможно аз да ги купя за да сигурен. Моля тези от вас който са запознати с марки и качество нека споделят коя е най хубавата марка за пружини и амортесьори, не търся спортно окачване а стандартно такова, в момента колата вози повече от прекрасно но при смяната на гумите забелязах че има омасляване по амортесьорите и пръта има доста големи язви по него което е признак за смяна. Искам да предприема мерки преди да се скапят напълно а и идва летния сезон Благодаря ви!
  2. Колега, щом нещата са оригинални и теглича е заводски по добре потърси помощ от хора който знаят какво правят. След като всичко е работело до определено време а сега вече не, отиваш при наистина компетенти хора, правят добра диагностика, поръчват нов модул, слагат настройват и си караш колата и си харчиш парите и си питаш... там каквото се пита в такива случай. При мен нещата бяха различни, аз нямах теглич и съвсем случайно попаднах на обява за свален оригинален от блъснато Ауди и го купих, вървеше си със всичко, модул, букса, ключове за куката абе както си трябва. Прежалих една събота, влязох в гаража на едно приятелче да ползвам канала и до обяд го бях монтирал. След това започнаха мъките, как точно и къде се свързва тоя скапан модул. След като изслушах и изчетох един вагон приказки и статий по темата реших че все пка не е ядрена физика, прекръстих се, хванах големите клещи и от тогава си имам теглич без модул със всички светлини на буксата. Отивай в грамотен сервиз и не експериментирай за да не прецакаш нещо друго.
  3. Колега, махаш корите в багажника, намираш снопа с кабели, заголваш всичките, прозвъняваш ги един по един за да намериш кой кой е, (намери си някой да ти натиска педалите и да ти включва светлините + хубав мултиметър) отбелязваш кой кабел за какво е и според схемата на буксата присъединяваш всеки кабел на мястото му. Мигачи, стопове, габарит, задна светлина, и светлините за мъгла (ако имаш такива в буксата). Предварително си прекарваш кабелите от теглича в багажника (при мен има технологичен отвор за снопа с кабели и не се наложи да дупча.) прозвъняваш ги според схемата на буксата и си ги бележиш. След това само трябва да ги навържеш на правилните места. Чалъма е че изрязваш всички кабели който са за модула. Аз така направих и всичко е топ, няма грешки по таблото няма нищо и ремаркето си свети като коледна елха! Питай ако имаш въпроси, макар че ако си направиш всичко добре не би следвало да имаш проблеми!
  4. Благодаря колега, а какво правя като нямам парктроник? Къде да го вържа този Бяло/Червен кабел. Иначе всичко останало е ОК.
  5. Колеги помагайте който се е сблъсквал с подобен проблем. Аз имам абсолютно същия казус и нямам никава идея как, къде и по какъв начин да ги вържа тез кабели и модула? Ако някой знае нека сподели!
  6. Не съм чувал. Което е добре
  7. Привет на всички колеги. Искам да знам дали аждеба Аудито което карам има така нареченото "освобждаване" ако случайно (да не дава господ ) се скъса ангренажния ремък. Аудито е А4 1,9 TDI 2004 130 Hp Благодаря Ви!
  8. Привет на всички. Проблем, помагайте споделяйте всичко ще е от полза. Купих си ново CD на Sony и до тук добре проблема е в монтирането и по точно в свързването на захранването и колоните. Как да се случи като има три букси а CD-то има 2. Какво да правя? Благодаря!
  9. Благодаря Ви за отзивите. Проблема е открит и решен! Въпросните маркучета под маслоохладителя бяха нацепени, отрязах ги и замених скобите с нови. Сега всичко е ОК!
  10. Привет на всички! От известно време следя нивото на хидравлично масло в казанчето и остановявам че намалява по-малко. Няма петна по земята но кората на двигателя в областа на казанчето (отпред отляво) е омазана. Няма принзаци на течове от помпата нито от хидравличните маркучи и все пак нивото на маслото намалява, та въпроса ми е ако някой се е сблъсквал с подобен проблем моля да сподели преди да съм предприел каквито и да е мерки или поне ме насочете какъв може да е проблема. Благодаря Ви!
  11. Колеги предстои ми смяна на моторното масло и искам да Ви попитам за съвет какво масло да си взема? След като изчетох доста материали по темата и разгледах доста масла се спрях на едно което отговаря на спецификациите на пройзводителя Castrol Edge Turbo Diesel 5W-40. Моля за мнение дали съм се насочил правилно. Благодаря Ви!
  12. Колеги, тази вечер ми светна лампата за контрол на емисиите. Не съм имам подобен проблем до сега и не знам какво, как, къде и кога да направя. Моля, ако някой е имал подобен проблем да сподели и да ме посъветва как най-добре да постъпя колата е Audi A4 Avant 1.9TDI 96kW (131hp) 2004 година. Благодаря Ви
×
×
  • Create New...