Jump to content

Цанчо

Members
  • Мнения

    1317
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Цанчо

  1. С К16 толкова, слагай 2260 😃
  2. Не, не разглобявай помпещия елемент, че много трудно се центрова после! Вадиш мотора с всичко което е закачено към него, щракваш го в твоята кутия и му запояваш кабелите.
  3. Вземи какъв да е модул със здрава помпа и сложи само моторчето с помпата в твоята коруба - 2 кабела трябва да се разпоят и запоят и самото моторче с помпичката да се щракне на мястото си.
  4. Опитай се да го излъжеш, като на въпросното колело зададеш 5мм повече, спрямо това което искаш да получиш.
  5. Без букса на дросел и разкачена още половината периферия върви. Със сигурност не върви без откачен: датчик на колянов вал; регулатор на налягане на горивото - на дясната горивна рейка отзад.
  6. Възможно е новия модел клапан да пасне точно при теб, въпреки различната форма на решетката отдолу.
  7. А всъщност защо е въпроса за посоката на антифриза през топлообменника?
  8. Това е връщащата тръба от парното, влиза на входа на водната помпа, посоката е към помпата, би трябвало зелената стрелка да е правилна посока за това разклонение.
  9. Скоро чух за подобен случай - сменени комплект ремъци и ролки на шкода 2.0 тди, с последстващ звук, който много бързо се усилва. След 2 дена и проверка в сервиза отварят едната ролка /INA/ и се оказва почти без грес вътре...
  10. https://www.audiworld.com/forums/a8-s8-d3-platform-discussion-60/added-softclose-door-my-audi-a8-2003-a-2882510/
  11. 1.8 и 1.8т пасват директно /механически/, но ще трябва да се подвържат горивната система, запалителната система, охладителната и изпускателната. По принцип всичко е възможно, въпросът е дали е изгодно икономически. Аз бих ти дал съвет да продадеш тази кола в сегашния и вид и да си купиш по-мощна
  12. Ако проблемът се появява осезаемо след спиране на горещ мотор /и малко изчакване след това/ може да се окажат дюзи.
  13. Ето тук руснака показва как се отваря без рязане:
  14. Да, моторчетата се калибрират и проверяват да не са свършили накладките. Правят няколко пълни цикъла свито-отпуснато. Обикновено се получава след минаване на голям пробег наведнъж или не е ползвана дълъг период ръчната.
  15. Смукателния канал е с една особена форма, не я разваляй, това е направено да се получи завихряне на потока в цилиндъра. Ако ти се "замазва" борчето с материал, пръскай с някакво рядко масло.
  16. Евентуално някакви преходни втулки, 20 лева са. На фона на целия масраф са нищо
  17. Заради ЕТ-то ще са нужни 15-20мм фланци
  18. С прав шлайф и карбидно "борче" зачисти острите ръбове и преходи от отливката. Отворите са много дълбоки и някакво по-сериозно портване на ръка е трудноизпълнимо.
  19. Не е проблема в помпата, инжекциона иска регулиране - "проклетия инжекцион" си проявява характера, трябва да се вкара в норми.
  20. Главини се вземат от А4 В5 куатро - задни. Ако колата ти е на предно предаване ти трябват 2 броя, ако 4х4 ти трябват 4 броя. Всички пасват точно, лагерите са същите, офсета също. Задните дискове от А4 пасват точно. За отпред се получава проблем с дисковете - от А4 не пасват, офсета е различен. Има варианти, зависи колко големи дискове искаш да слагаш и с какви спирачни апарати.
  21. Цанчо

    Кабриолети (89)

    Пропорциите на купето и на кабриолета не са лоши, но трябваше окачването да е по-ниско от на обикновената 80-ка. То уж е малко по-ниско, но и колата е по-къса и не се забелязва. Трябваше да е 3-4см по-ниско и няма да изглежда навирена като дива коза . А и джантите би било добре да бяха по-голям размер.
  22. Това е термостата за охлаждането на маслото на скоростната кутия. Термостата на мотора е с този номер: 057 121 111 B
  23. Срязах я с ъглошлайф с диск 1,0 мм за няма 2 мин. А върхът го изпилих странично, че е много тънък.
  24. Поиграх си да разрежа една подгревна свещ, "да видя какво има вътре". Стената е доста дебела и равномерна по цялата дължина, според мен скъсване е малко вероятно. На последната снимка се вижда реотанът, който върши работата.
  25. Ако системата има вакуумен теч, моторчето работи 15-20 сек и изключва по време. Проблемът трябва да се отстрани, защото животът на помпата намалява много рязко. Ако графитената част се счупи и се наложи смяна, моят съвет е - търсете модул за централно заключване от последните А4 В5 или А3 8L, от кола на възможно по-малко километри и вземете само моторчето с графитената помпа /има да се запоят 2 проводника/. Целите модули са много варианти /по номер/ в зависимост от екстрите на колата, година на производство, работна честота на дистанционното и т.н. Ако се търси да се смени цял модул шансът да се намеи същия е много малък, но самата помпа вътре е еднаква при всички.
×
×
  • Create New...