Jump to content

Boracle

Members
  • Мнения

    125
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Boracle

  1. Колега, ел. перката, пред радиатора (между бронята и радиатора; малката) за А6 С5 2.7Т след фейса, 250коня, да ти се намира случайно? Никъде не мога да я намеря.
  2. Колеги, много интересно нещо ми се случи сега като се постопли времето. Паля си както си му е реда и всичко е ок. След около 20-та секунда работа на свободен ход, от 900 оборота колата сама качва на 1200-1300 и държи така около 30 секунди. Викам си може би е нормашно защото след това всичко се нормализира. Обаче сега последния път тъкмо тръгвам докато са още така високи оборотите и колата се задави. След това няма палене ни на бензин ни на газ. Върти здраво стартера, обаче и яко мирише на бензин. Викам си задавила се е, махнах бушона на бензиновата помпа и веднага с врътването се изстреля до 3000 оборота и угасна. След още 2 опита без помпата, сложих бушона и пак пробвах, но пак без успех. Подобно нещо ми беше направила миналото лято в една жега, да се удави общо казано, но тогава не се вдигаха оборотите. Сещам се че я оставих на паркинга и отидох с такси до работа, а вечерта запали докато види ключа. Предположих, че нещо аз съм направил накриво и тъй като не го повтори до днес, не обърнах внимание. Свещите и кабелите са на няма и 10000км. На газ успях да я подкарам за малко, но първо работещв като стар американси двигател, след което залепи на 1000 обирота за около 5 секунди и угасна. Идеи защо така супер рядко се случва това, какво е и как да го пресъздам със сигурност в сервиза, защото то я стане веднъж в годината, я не. Не искам да ида и д ми кажат "тя пали жез проблем, няма грешки, идвай и я вземай"
  3. Не ЕSP, него си го знам кога свети и изгасва. Говоря за EPC - Electronic Power Control
  4. Здравейте, първия ми по-сериозен проблем се появи точно днес - запалих си аз колата без проблем, обаче като се сетих че съм забравил нещо, загасих върнах се да си го взема и после само въртя стартера, а не пали. Помислих, че може да не ми отчита вярно стрелката за бензина, сипах бензин, но пак само върти. Викам сигурно е умряла бензиновата помпа, обърнах на аварийното палене на газ, ама и там без късмет. Забелязах, че EPC продължава да си свети на контакт, но до сега не бях обръщал внимание дали изгасва, след като запаля или след като си мине самопроверката. Звъннах на моя майстор вика, че ако е от тази лампа най-вероятно датчик на колянов/разпределителен вал, но няма да може да дойде на място изобщо до края на седмицата. Паркирал съм и на такова място, че пътна помощ няма как да дойде до там и изтеглянето е невъзможно. Може ли да дадете малко повече инфо къде да го търся този дачик и лесно ли става смяната му? Също така, ще съм много благодарен за допълнителни мнения. П.П Двигателя е 2.7Т 250к.с ако някой е пропуснал заглавието на темата.
  5. Аз казах, че снимките са отвратителни. Волана грам износено няма, даже се чудех да не е претапициран. Стелките на гърба имат някакъв Ауди каталожен номер, вече дали са китайски реплики не мога да преценя, но са идеални. Най-подозрително ми беше, че копчетата не са изтъркани, след като на едно приятелче в ТТ-то тези за стъклата се изтъркаха за няма и 2 години. Викам сигурно са лепени, ама не. Освен може би да са сменяни. Гледах че 3 пъти през 6 месеца е влизала за смяна на пасажерския еърбег и последно 2018-та за смяна на шофьорския. Утре ще водим майсторчето да я гледа и да ѝ пъхне диагностиката. Приятно впечатление ми направи, че всички мрежички са стегнати и не са като пазарски торби. Наистина изглежда на поддържана кола. Сега основния ми въпрос е този 2.0 ТDI има ли някакви характерни болежки, които да се имат предвид за близко бъдеще? Малсени помпи, дюзи, валове или нещо друго конкретно, което е типично за него? Единственото, което знам за дизелите е 2.5tdi 150 коня - душегуб, 3.0tdi - големия душегуб и 2.0tdi - техния първи братовчед, който все пука глави. Ама какво да се прави - зарибих цялата фамилия по Ауди и сега един по един всички се престрашават, след като видяха от мен, че не е толкова страшно колкото хората разправят.
  6. Колеги, какво мислите за тази А4-ка? Братовчедка ми иска да си вземе кола и ѝ хареса удобството на комбито и quattro-то, но държи да е дизел. Гледахме я днес и като изключим циганските джанти, които веднага ще заминат в olx-a, прилича на страшно гледана кола. Върви не с 1, не с 2, а с 4 ключа. Има ги всичките малки глезотийки, които първи хващат пътят по родните къщи - заводския буфер си е на мястото, резервната гума с инструментите, естествено и сервизна книжка с Ауди печат от Германия на 02.07.2019г (това май някаква нова мода всички коли да са минали миналата година сервиз в Германия). Единственото, което и спря да я вземем на момента беше, че се позабави с паленето. В смисъл нямаше провлачване с неравномерни темпове, просто стартера повъртя около 2 секунди докато запали, но тъй като не съм карал дизел, не знам дали е като при моята, когато при по-продължително непалене (повече от 5 дни) ѝ трябва малко време да закара бензина до дюзите, но иначе пали само докато види ключа. Мислим утре пак да идем да я пробваме. Нямам в момета условия да я закача с диагностика освен с BT dongle-a и Torque Pro. P.S Забравих да отбележа, че снимките са ужасни и на живо колата е още по-впечатляваща, макар и да не е виждала автомивка скоро време.
  7. Boracle

    Неработещ парктроник

    Аз имам малко развитие по проблема с парктроника. Днес за 3ти пореден ден оставям колата нарочно на слънцето хубаво да се напече и забелязвам следното. Когато вляза вътре след като добре се е сготвил салона, първите 3 минути докато не падне температурата в купето парктроника работи и пищи напълно адекватно. След това като стане нормална температура спира изведнъж. Слаба връзка? Кой кабел и къде да тръгна да го търся? При майсторчето за заводските VAG екстри ще чакам поне до края на лятото. А пък искам да я спретна както си трябва преди да я продам, че да ми е чиста съвестта после.
  8. От известно време се замислям да сменя моята, защото този автомат не ми е присърце и това си е. Искам ръчка и тъй като ми мина мерака да гоня 400+ коня с турбо V6, вече се ориентирам към по-улегнал и мързелив V8-ак. Докато разглеждах обявите в Канада се оказа (не го знаех), че освен S6 има и А6 с 4.2 V8. Това, което намерих като кодове на двигателите ARS, ASG, BAS за А6 и AQJ, ANK за S6. Първите се водят 295коня и 400НNm а вторите 335коня и 420Nm. Въпроса ми е има ли някаква съществена разлика между двете конфигурации и към кое е по-добре да се ориентирам откъм надеждност и поддръжка? А и също така, освен във спирачките и окачването има ли други важни разлики между S6 и А6 от това поколение.
  9. Реши се проблема, кабелите се оказа, че са си добре и не били така изпечени както очаквах за разлика от самите фасунги на крушките на стоповете. По някаква причина и на двата стопа фасунгите на габаритите бяха леко напукани и окъсяваха. Смениха целите основи срещу 50лв общо и всичко се оправи. Със стоп светлините изеле, че едната крушка е била проблем, макар и да не беше изгоряла. Остана само мистерията с парктроника. Не пробвахме само дали самия пискун не е изгорял, та той е на ред да го дирим.
  10. Значи колеги, малко е глупаво, ама всички проблеми, които ми излизат от време на време са явно от вече поостарели кабели. Сега последно ми светна лампата, че не работят стоп светлините и наистина, когато съм на спирачката работи само третия стоп горе, а ден след това десните габарити отказаха, след като направих близо 500 километрово прибиране към Варна без проблем. Проверих бушона и беше изгорял, смених го и новия гърми докато завъртя копчето за фаровете. Крушките прегледах и са ок, явно кабелите някъде се гъбаркат, което не е учудващо за 16г на доста топло при V6-ка. Оказа се, че и проблема с парктроника е явно някъде по кабелите, защото моите датчици ги закачихме на друга А6-ца и там всичко работи и писука както си трябва. С другите датчици моята пак не пищи, а майсторчето каза, че не дава никакви грешки, сканира я сигурно поне 10 пъти в различни режими. И понеже не ми се занимава всеки месец да ровя за някаква такава малка, но досадна грешка, продават ли се някъде комплекти със всичките кабели по инсталацията или трябва да ида при някои "разбирач" да ги насмени 1 по един? Не искам да купувам втора употреба, понеже и те ще са на същите години и вероятността да почнат пак да се гъбаркат си доста голяма.
  11. Boracle

    Неработещ парктроник

    Понеже видях, че има доста теми за проблеми с парктрониците, днес след като накачулих обратно бушоните се сетих, че аз имам и парктроник на тая кола. Последно като я закарах да я закачат нищо не можаха да кажат защо не писука. Самите датчици иначе си пукат както трябва като дам задна, обаче пискуна не пискуни. Сещам се, че последните магарии, които правеше преди да млъкне тотално беше да пищи дълго без да спира, независимо, че няма нищо отзад и датчиците му са чисти. Не го правеше винаги, понякога работи както трябва и после реши да пищи постоянно и накрая вече изобщо спря да пищи. Къде да диря проблема? С VCDS-a ще покаже ли нещо и къде да го търся по-точно, за да го покаже?
  12. Естествено сaмо товa не проверих... Окaзa се много ясно, че липсвa 😆 Много блaгодaря колегa. Ще ходя сегa дa ги порaзпитвaм в сервизa зaщо сa ми пипaли бушоните...
  13. Колеги, знaчи дрaмaтa е следнaтa. Откaзвa дa ми зaпaли ксенонa нa пaсaжерския фaр. Първо си помислих, че крушкaтa е зaминaлa. Смених я, нямa промянa. Рекох може би бaлaстa си е зaминaл, поръчaх нов, но той не пaли нa никой от двaтa фaрa. Когaто зaкaчих моя смятaн зa изгорял нa шофьорския фaр, всичко светнa. И крушките връткaх, но пaсaжерския фaр откaзвa дa светне. Дa не би дa имa отделни бушони зa ксеноните нa двaтa фaрa, зa които не знaм. Огледaх кaбелите и изглеждaт дa сa ок. Гaбaрити и дълги инaче имaм от двете стрaни. Идеи?
  14. Колега, да ти се намира баласт за фабричен ксенон за А6 С5 2003? П.С А също и капак за шофьорския фар?
  15. Значо колеги, много отдавна ми влезе тази муха в главата за А6 след 2009-та с 3.0TFSI. До колкото знам това е същия двигател, който се предлага и в S4, първия ми въпрос е естествено дали има възможност като на S4-ката с ремап да се позасили по-значително (примерно до към 400коня). Другия въпрос е стандартния - кое ѝ е слабото място на тази конфигурация и има ли нещо по-специфично, за което да гледа майстора като я закарам в сервиз за преглед. За момента съм си напълно доволен от моята, но откакто видях този мотор в S4, много му се накефих, обаче ми идва малка 4-ката а и е съвсем различен клас. P.S А верни ли са тези митове, че C5-тата е по-просторна от С6-тата вътре? Някои даже казват и по-комфортна, но тук вече сериозно се съмнявам. Карам основно извънградско на дълги разстояния и 2те най-важни неща за мен са комфорт и мощност /въздушно окачване обаче не искам/. Естествено не бих сложил 16-ки джанти, но съм супер доволен от возията в моята на 18-ки.
  16. Радостно мога да заявя, че всички грешки изчезнаха P0131 - missfire-а се оказа наистина от дефектна свещ. Сменихме и 6-те гаранционно.Сега си мърка почти без да се чува и вибрациите изчезнаха. 16515 - Ламбдата излезе наистина нещо проблем с буксата. С малко контактен спрей изчезна и тази грешка 01119 - се оказа от камък (бая голям) който съм заграбал върху кората от една река и се въргалял вътре и беше разхлабил една букса към скоростната кутия. Почистихме я и нея, щракна като хората, почистихме и датчкиците за ABS-че направо бяха мумифицирани в кал и сега всичко е точно. Благодаря за помощта.
  17. Това последното съм 100% убеден, че е зацапан датчик за ABS-a. Нищо никъде не свети по таблтоо, не писука, не се усеща абсолючтно никаква разлика отпреди да се появи. Обаче тоя misfire определено пъне двигателя. На газ се усеща оюе повече и тогава дори започва да мига жълтата нампичка за двигателя. Като минеш на бензин изгасва и работи по-добре, но пак се усеща неравномерна детонация и леки вибрации в купето. То за повечето хора даже не са доловими, но понеже аз си знам как беше преди това ги усещам.
  18. Забелязах, че след като последно дадох колата на гаджето, нещо като че ли не върви както преди, а и двигателя всякаш работи по-неспокойно; усещат се леки вибрации, които допреди това ги нямаше. Лепнах набързо Torque-а да видя какво ще даде, че не беше с мен лаптопа и гледам тази грешка. Днес я закачих и сканирах за грешки и ето какво даде. VCDS-Lite Windows Based VAG/VAS Emulator Version: Release 1.2 www.Ross-Tech.com Workshop Code: 000 00000 Self-Diagnosis Log Sunday, 13 January 2019, 13:59:29. VIN Number: License Plate: Mileage: Repair Order: Chassis Type: 4B - Audi A6 C5 Scan: 01,02,03,06,08,15,16,17,18,22,34,35,36,37,45,55,56,57,65,67,75,76,77 ------------------------------------------------------------------------------Address 01: Engine Labels: 078-907-551-AZA.LBL Controller: 4Z7 907 551 N Component: 2.7L V6/5VT G 0003 Coding: 11752 Shop #: WSC 66565 VCID: 4EEFED3B99CF WAUZZZ4B13N034515 AUZ7Z0B2206148 3 Faults Found: 16515 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: Signal too Low P0131 - 35-10 - - - Intermittent 16684 - Shareware Version. To Decode all DTCs P0300 - 35-10 - Please Register/Activate - Intermittent 16685 - Shareware Version. To Decode all DTCs P0301 - 35-10 - Please Register/Activate - Intermittent Readiness: 0000 0000 ------------------------------------------------------------------------------Address 02: Auto Trans Labels: 01V-927-156.LBL Controller: 4B0 927 156 FD Component: AG5 01V 2.7l5VT RdW 1818 Coding: 00001 Shop #: WSC 00000 VCID: 6EAF4DBB398F No fault code found. ------------------------------------------------------------------------------Address 03: ABS Brakes Labels: 4B0-614-517.LBL Controller: 4B0 614 517 H Component: ABS/ESP allrad 1728 Coding: 06397 Shop #: WSC 00000 VCID: 263F759BD1FF 1 Fault Found: 01119 - Gear Recognition Signal 35-10 - - - Intermitten Първото е предполагам е от богата смес (откакто изключихме втората ламбда се усеща мириса на бензин/газ на студен двигател), а тези P0300 & P0301 са за misfire на първи цилиндър. Как да разбера дали е кабел или свещ или нещо друго, освен по метода на изключване със заместване. Кабелите ги смених преди 6 месеца, свещите малко след това, т.е и двете са с гаранция все още. За последната грешка, къде са датчиците за ABS-а? предполагам трябва да се почистят, понеже това се появи след като бяхме закъсали здраво и една кал и доста стърга отдолу докато излезе. Сигурно още има тиня и чакъл по кората отвътре.
  19. Добре, а А4 В7 с истинското quattro ли е? Драмата е следната. Имаше 2010 Сивик - тотален гроб;постоянно се трошеше и при първия мирис на сняг, трябваше да ходя да я тегля. Взехме ѝ Импреза - тя всяка седмица е в сервиза. Ако не е двигателя, ще е някоя жичка. Та основното изискване, особено след като кара моята е, да е пълно 4х4. След него е да е сравнително надеждна. Не казвам само масла да се сменят, но да не е всеки месец в сервиза за трицифрени суми. Може и да вдигнем бюджета и да я убедя за А4-ка седан. Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
  20. Точно от японски дребосък се мъчим да се отървем. Даже майстора вече не иска да го пипа тоя проклет боксер. Мислех 1.8Т да търся и да го газираме, ама то няма намиране, всичките все на предно излизат само. Годините не са проблем, а бюджета е според бройката. Лимита е до 12к-13к, като естествено се гледа да не го профукаме целия, че вече имам познат, който се упари с най-скъпата а4-ка от мобилето и все още никнат неща за правене. Аз й предлагах да вземе моята, а аз да си търся 3.0TFSI Ц6, ама много голяма й идва и я разбирам. Все пак кара 90% само градско и 5метров 2-тонен камион не е най-идеалното решение за из центъра на Варна.
  21. Здравейте, значи гаджето реши, че иска А3 и изискванията й са 2 - задължително да е с 4/5 врати, задължително 4х4. Откъм екстри иска само ел. стъкла + ел. огледала. Всичко останало й е все тая. Важното е само да е възможно най-здраво, че сегашната й кола буквално всяка седмица е в сервиза. Веднага се засилих към 1.9TDI-то, обаче греда - то само в първото поколение е с quattro и след това само на предно. Искам да попитам дали е много голяма разликата м/у някоя фейсова 8L и pre-face 8P? Доста познати имам с 2.0TDI, които не са доволни от надежността. Общо взето кой е най-надеждния вариант, към който да се ориентираме? Благодаря
  22. Така, намерх главния виновник - оказа се високото налягане на пасажерското турбо. Обаче много интелигентно пуска само когато надуе и при нормално каране под 2500 оборота изобщо не капва. Сега се чудя какво друго да метна така и така ще се сваля двигателя. Май ще взема да сервизирам и двете турбота. Има ли нещо друго, което е хубаво профилактично да се смени доакто ползваме момента?
  23. Така, дойде при мен колата, пищенето се оказа наистина паднало ниво на спирачната течност. Капнахме малко и всичко е ок. Явно като е паднало защитното покритие на накладките и е паднало и нивото. Обаче шах и мат с пешката - този теч на масло го няма. Измих я добре отдолу, измих и кората, вчера направих Варна - Русе - Варна (от начало карах бавно, след това 120-140 по нормалния път и 160-180 по магистралата) и маслото не е мръднало и никъде не е капало. А беше стабилно омаслена цялата поддвигателна кора и беше оставила стабилна локвичка в събота през нощта. Днес ще я карам да поровят малко по-внимателно и да прегледат всички маркучета и съединения, дайте идея какво друго може да е, за да го проверят. Беше паднало и малко нивото на антифриза, но последно му доливах когато я взех сле дмонтажа на ГИ-то предо 4-5 месеца и от тогава май не съм вдигал капака.
  24. Така имам още малко инфо. Днес докато карала по магистралата за София (сравнително бавно с не повече от 120) каза, че се чувал звук като стържене, а след това в града няма подобно нещо. Дали е възможно това да е турбото, ако не му достига масло и теча да е от някоя маслена магистрала? Иначе днес маслото изобщо не е мръднало, колкото са сипали вчера, толкова има и в момента. За писукането предполагам е нивото на спирачната течност, което е доближило минимума с изразходването на накладките и за това в студа и на завои приписква. Казах й утре първата работа да й е да спре да й проверят нивото на спирачната течност.
  25. Днес се наложи да дам на приятелката ми моята кола, тръгна тя и след 3 часа ми звъни, направило й впечатление, че температурата на маслото се качила на 120градуса изведнъж (а тя не кара бързо; с повече от 100 не е била) и докато си говорим по телефона спря на някаква бензиностанция. Отдолу имало локвичка от масло; капело. От бензиностанцията викнали един майстор, той дойде, доля масло да могат да я закарат до сервиза, обаче там след като измили и подсушили, не се виждало някъде да капе. Покараха я така докато аз съм на телефона и нищо, държи си 80градуса на маслото обаче отдолу продължило да капе. Около кулерите нищо няма. Няма грешки за ниво/налягане на маслото, няма пушеци. Преди година сменах гарнитури, тапите на разпределителните валове и напасвах клапани, така че там драма няма. Общо е събрала около 2л, което според човека, който ми я поддържа ознчава, че трябва да я някъде на място, където прави голямо налягане, за да може да изхвърли такова количество за толкова малко време. Всички обичайно заподозрени места са огледани и момчето каза, че според него е маркуч за намазване на турбото от едната страна, но не можел да каже със сигурност. Закачили я за грешки, но нищо не давала. Единствено пищене е това, което и аз съм хващал 2 пъти - голям червен удивителен изписква 3 пъти и се скрива и млъква, но това го направи само в най-мразовитите дни преди 2 седмици по веднъж. От тогава няколко пъти съм я карал с вързана с лаптопа да следя за грешки. но не е пищяла повече до днес. Някакви идеи? Утре ще е в София и ако знаете някой сервиз, където ще могат да реагират адекватно без да й отрежат главата, като видят че е жена, много ще съм благодарен. П.П Колата е 2003та 2.7Т BES quattro tiptronic. Маслото беше Repsol Elite Cosmos 0W40 на около 7000км.
×
×
  • Create New...