Jump to content

fantoms

Members
  • Мнения

    51
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от fantoms

  1. fantoms

    Проблем с чистачки

    Като говорите за чистачи я кажете защо моите правят по-голям ход от необходимото. Тази пред шофьора се удря в гредата а в долно положение е почти върху пластмасовата кора. Механизма на чистачиките е нов. Купувал съм го преди 2-3 години защото и оригиналния правеше така. Има ли някакъв начин за регулиране на хода?
  2. fantoms

    Перка на климатик.

    Проблема с електромоторчето е, че ако го отворя незнам как ще го затворя. Не е с винтчета ами с изкривена ламаринка от корпуса се застопорява задния "капак". Ако изправя тези малки ламаринки, после най-вероятно ще се счупят при опита за ги изкривя пак.
  3. fantoms

    Перка на климатик.

    100 лв. е нова. Не може ли този ел. двигател да се ремонтира?
  4. fantoms

    Перка на климатик.

    Аз перката я демонтирах, но как се отваря самият ел. двигател. Аз ще го отворя, но трудно ще го затворя.
  5. fantoms

    Перка на климатик.

    Има ли тема как да се демонтира тази перка?
  6. Здравейте, преди имаше такава опция, но сега не мога да се ориентирам. Някой ако можа да помогне.
  7. Здравейте, В събота пътувах с колта и след обед като стана по-топло пуснах климатроника. Всичко беше ОК. Охлади си и така се прибрах. Не съм го изключвал. Днес бях оставил колата на слънце и след обяд отивам да я преместя на сянка. Влизам - вътре не се диша от жега - викам си, сега тъкмо ще видя колко бързо ще охлади. Паля колата и вентилатора на климатроника започна да вдига обороти. чаках 4-5 минути, но нищо не се случи. Мисля, че започна да духа леко студено (може и да си въобразявам). Като изгасих колата се чу малко съскане от фреона. Така и я оставих. Някакви идеи за диагностика на проблема?
  8. Явно кабела се намира от страната на пасажера в колонката до краката му. Само трябва да разбера кой кабел точно е.
  9. Благодаря. Това би трябвало да се отнася за оборотите на двигателя. На мен ми трябва скоростта на автомобила. Сензора трябва да е в скоростната кутия или по колелата. Интересува ме кабел в купето от където мога да взема сигнал. За инжекторите също: трябва ми сигнал от тях. Целта е да си направя борд компютър.
  10. Питах в раздела за А4 но нямаше отговор. От къде мога да прехвана сигнал от VSS (Vehicle Speed Sensor) и инжекторите? Става въпрос за Ауди А4 Б5, 1,9 ТДИ, AJM
  11. От къде мога да прехвана сигнал от VSS (Vehicle Speed Sensor) и инжекторите? Става въпрос за Ауди А4 Б5, 1,9 ТДИ, AJM
  12. Грешките са следните: 2 Faults Found: 17849 - EGR Valve (N18): Open Circuit or Short to Ground P1441 - 35-10 - - - Intermittent 17965 - Charge Pressure Control: Positive Deviation P1557 - 35-10 - - - Intermittent ЕГРа ще го чистя. По другата грешка нещо? Ако може линкове с решения на проблемите.
  13. Не съм се занимавал. По стечение на обстоятелствата не съм карал колата 4 месеца. Ти направи ли нещо?
  14. Здравейте, За трети път ми се случва, когато изпреварвам някой и съм настъпил по силно педала, след като завърша изпреварването като подам газ отново и да нямам ускорение. Като спра колата, изгася двигателя и впоследствие го включа всичко е наред. Къде трябва да търся проблема?
  15. fantoms

    Интеркулер за AJM

    Здравейте, Забелязах няколко капки масло под колата. Загледах се и май идват от влизащият в интеркулера маркуч (горния). Затегнах скобата с още един оборот. Знам, че не трябва да има масло в интеркулера, но за сега вървежа на колата е добър. Гори ми около литър от смяна до смяна. Въпросът ми е, мога ли да измия отвън интеркулера без да го демонтирам? Доста се е зацапал. Имам достъп през капака, който се намира до халогена. Мисля да го напръскам с обезмаслител и да измия с вода. Притеснявам се обезмаслителя да не повреди някое уплътнение и водата да не повреди кората под двигателя.
  16. Проблема е решен. (поне за сега) Оказаха се уплътненя на дюзите.
  17. fantoms

    Проблем с вакуум.

    Благодаря. И моето е същото (AJM мотор), само че съм търсил 800611743B. Ще пробвам да го залепя с червен силикон. Дано да се пооправи малко.
  18. fantoms

    VAG-COM

    Много пара. Нещо от Китай няма ли да свърши работа?
  19. fantoms

    VAG-COM

    Здравейте колеги, от година имам А4, Б5, AJM Какъв кабел трябва да си купя за диагностика и от къде?
  20. ilian_1, според симптомите и клипчетта, които гледах в тубата, най-вероятно се касае за уплътненията на дюзите. Гледах и тандем помпата, но няма никакъв теч. Въпросът ми е колко горе-долу взимат за смяна на тези уплътнения на дюзите? Търсих някаква тема във форума, но не намерих.
  21. fantoms

    Проблем с вакуум.

    Някакъв продуктов номер. Четох на това, което е на моята кола, но нищо не ми излезе в гоогле.
  22. fantoms

    Вакуум маркуче AJM

    Днес се загледах в колата и май едно Вакуум маркуче ми липсва.
  23. Имам проблем с паленето след дълъг престой.
×
×
  • Create New...