Jump to content

protech

Members
  • Мнения

    53
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от protech

  1. След доста тестове се оказва че колата комуникира по кан. В маншона са само 4 кабела за комуникация, които предават всичката информация. Сега поех в друга посока и има доста прогрес, използвам кабелите вътре във вратата, между машинката за ппрозореца и бравата на вратата. От там изпозлвам сигнала който бравата дава когато колата се заключва и отключва ръчно с ключа. Вътре в бравата има едни микроключета които се натискат съответно като се върти ключа. Всичко точно обаче естествено има спънка - колата може да се заключва с ключа, обаче когато тръгна да отключвам се отключва само шофьорската врата, а алармата остава задествана. Ако не се даде на контакт до няколко секунди алармата се включва, а ако се даде контакт се изключва и останалите врати се отключват също. Успях да изровя няколко теми, но при някой работи както при мен, а при други и отключването и заключването със ключ става за всички врати. Според мен е някакъв защитен механизъм, ако някой разбие ключалката и отвори колата, това да не изключи алармата. Ако може някой да тества при него как стоят нещата, би ми било интересно. Според мен ще има вариант да се промени това с кодиране, но все още не откивам нищо по тази тема.
  2. Здравейте, трябва ми малко помощ за поставяне на афтърмаркет аларма. Някой който е поставял сам да удари едно рамо? Затруднява ме само къде трябва да вържа отключването и заключването. Мерих кабелите в шофьорската врата в маншона, ама при заключване и отключване на никой кабел не виждам промяна в напрежението. Явно бъркам нещо някъде или нещата не работят катко мисля аз. Преди съм слагал същата аларма (Octopus LQ-83) на a3 8l и passat b5, ама там нещата бяха по-лесни.
  3. Здравейте, днеска за пръв път пробвах климатика на дълъг път и се оказа че не духа добре. Преди седмица като си правих клапите на място термометъра показваше около 5-6 градуса. Днес сутринта като карах не ми се стори да има проблем но като се стопли по магистралата на LO духа 21-24 градуса и в колата си става топло. Като я спра на място веднага почва да сваля градусите и става студено. По мое наблюдение на свободна всичко е точно а в движение става проблема. Знам че има значение на какви обороти се върти климатика, но намирам само теми на хора които в движение имат климатик а на място нямат, а при мен в обратно. На какво може да се дължи това? Намалял фреон или компресора не бива?
  4. Някой случайно да има излишни потенциометри за клапите за парното, че не ми се чака от алиекспрес?
  5. Здравейте, създавам темата понеже имам един много досаден проблем, на който не успявам да намеря решение. Имам странен шум виене/вибриране/бучене в движение, проявява се на различни обороти, различна скорост и предавка. Чувам го отзад, отдясно, но може да бъркам. Понякога се чува за 1/2 секунди, понякога за повече време 4-5 секунди. Когато се чува се усеща вибриране. Първо се насочих към горивния филтър. С филтъра който взех колата се чуваше виене и на място, като го пипнех вибрираше целия. Смених го с knecht, на място спря, но основноти виене продължи. След това един ден колата спря да пали, стигаше твърде малко гориво до горивната рейка, затова направо смених помпата и нов филтър mann (проблема се оказа в клапана на филтъра, понеже и старата помпа работеше, но я смених понеже мислих че може виенето да е от нея) - с новата помпа и филтър mann - виенето остава. Вчера ми дойде идея да откача бушона на помпата и да карам на газ - запалих, мина на газ, спрях помпата (минах за малко на бензин отново, за да съм сигурен че ще изгори почти всичко което е по тръбите и да падне налягането в рейката), минах отново на газ, тръгнах да карам - чудо и ужас, виенето продължава по същия начин. Замислих се за лагер главина, но до колкото знам те вият постоянно. Други идеи за сега нямам, единствено нещо по системата за бензиновите пари, за която не успях да намеря много информация. Пробвах да карам с разита капачка на резервоара, пак се чува. Всякакви идеи биха били от ползва, благодаря предварително!
  6. Здравейте, някой има ли идея дали тази втулка се продава отделно или трябва да търся целия прът - за Б6 става въпрос? Ако се стигне до цял прът дали са еднакви със Б7, че поне да в по-нов и по-малко износен. Моята втулка излезе на части
  7. При мен след доста тестове успях да установя че проблема е във бензиновия филтър, беше кнехт на 3-4 хиляди километра. Новата помпа помпи 8 бара, след филтъра излиза под 1 бар. Смених го с манн, колата се оправи, но виенето на филтъра, за което споменах в предните постове си остава. Мисля тези дни да се разтърся да видя към къде отива 4тия маркуч от филтъра, разбрах че е нещо като отдушник, остава или там нещо да е запушено или проблема да е електрически, в някакъв момент да не стига тока на помпата, да помпи по малко и затова да вие филтъра. Всякакви съвети биха били полезни.
  8. След смяната на помпата, отнови същата работа. Сега започна да държи обороти на бензин, но като дам газ прекъсва и гърми, прави детонации. Като мине 2000 оборота няма проблеми, но между 1000 и 2000 прекъсва и гърми. В движение също няма сила и гърми. На газ, никакви проблеми. Единствената грешка която наби е ламбда сонда. Газта е ланди, не съм имал проблеми преди това. Къде да търся проблема, как мога да проверя дали има проблеми сондата или дали стига достатъчно гориво, възможно ли е да е инжектор? Всякакви съвети биха били полезни.
  9. Здравейте отново, взех помпа, сглобих я, но положението е същото. Други идеи?
  10. Нямам идея как работи филтъра със вграден регулатор. Просто чувам че си идва от него, като почне да бучи направо вибрира в задната седалка. Днес я изкарах, това представлява но по номера написан на нея не намирам никъде. Излизат само с цяла кошница.
  11. Самото виене идва от филтъра а не от помпата, изчетох 1000 теми и доста от мненията бяха че проблема е във филтъра. Така и така сменях маслото и филтрите, взех кнехт че имаше положителни мнения за него, но така и не се оправи. От помпата не се чуват странни звуци, а от самия филтър. Дори като го пипна вибрира и от това се получава звука.
  12. Не, няма никакви грешки. Сега като я покарах малко ще проверя пак. На горивната рейка има едно като цевичка, като го натисна пръска гориво, но не знам как да премеря налягането. 2001 година е, дали има някакъв датчик който следи налягането
  13. Имам проблем със запалването, 1.8т avj, както нямаше проблеми, огласих и повече не запали. След 1 час чудене и тестване, успя да запали на бензин, но работеше много зле, като дам газ и гасне. Като позагря мина на газ и нямаше проблем. Като истина пали, работи 2 3 секунди и гасне. До помпта стига 12.3 волта като дам на контакт, чува се че бръмчи и при контакт и при въртене на стартер. Горивния филтър е сменян, понеже имаше типичното виене, след смяната със knecht продължи да си вие. Дали проблема е в помпата, някой случайно да е сменял скоро да ме насочи какво да търся?
  14. @OvivO от къде е купена и какъв е модела?
  15. Здравейте, търся предложение за камера за задно виждане. На скоро сложих огледало с вграден екран, но камерата която дойде с него има твърде малък ъгъл на виждане. Като я настроя да виждам ъгъла на бронята, назад виждам едва 15-20см. Виждам в китай доста предложения от порядъка на 20-50 лв, но търся мнение за нещо което е тествано и читаво (доколкото може). Ако някой прати и снимка как изглежда неговата ще е чудесно. Ще се слага на A4 B6. Благодаря предварително!
  16. Скоро преминавах през това, ако се интересуваш пиши на лично, ще помагам
  17. @ivailo_slavov при теб има ли го, ако да някакво мнение, топли ли, заслужава ли си
  18. @user12321 ще му кажа да погледне ама сега е малко тегаво защото е топло времето. Мисля че този символ ще е за нещо друго. Иначе ако си нетърпелив като мен може да провериш с вагком, аз и на досгностиката не се доверих и затова погледнах с очи. На достъпно място е, кората под волана с се държи на 3 болта, развиваш с 8 камък, сваляш я, отстрани има едно декоративни капаче, държи се с две болчета за 6 камък и отдолу се вижда радиатора на парното и до него е въпросната джаджа.
  19. Външната температура трябва да е 4,5 градуса или по студено, копчето ECON трябва да е изключено (да не свети диода) и температурата на HI
  20. Явно е доста непозната екстра и доста хора не знаят че я имат. Снощи казах на един приятел с дизелова и се оказа че при него си има, просто той не е знаел. Качвам снимки на това какво представлява и къде стои (след радиатора за парното), снимката е от моята кола която няма такъв нагревател - 1.8T AVJ
  21. За ЗАЗ ясно, ама ми трябва мнение за А4 😂 до колкото прочетох са 3 нагревателя с обща мощност 1kV, трябва ми мнение от някой който го има заводско да сподели духа ли добре добре топло, за да знам да се впускам ли в приключение. Иначе са евтини 20-40 лв, ще пусна една инсталация да си го включвам ръчно, стига да върши работа.
  22. Здравейте, някой случайно да е слагал auxiliary heater на бензинова кола? Заслужава ли си да се занимавам, има ли смисъл от тази екстра?
  23. Здравейте, някой знае ли дали може да се изкара дигитален километраж на FIS-а при B6, както при A3 8P?
  24. protech

    Yatour на Audi Symphony II

    Успях да го подкарам без преходници, най горната букса се изрязва. Направих няколко снимки: Сега обаче ми изпадна Audi Concert от B7. Разчетох се из форума но не открих дали някой е слагал такова на B6. Момчето от което го взех го беше сложил на B6 кабрио но не успя да ми обясни как. Даде ми го с евро букса и ако може някой да ми помогне с пиновете ще е чудесно. До сега установих че като свържа масата и на +UB и DI SENS като дам 12v тръгва, обаче само като цъкна копчето. Как да го накарам да тръгне като давам контакт? Може би трябва да свържа CAN/L CAN/H, по това ли се пали? Всякаква информация би ми била полезна. От моята букса по разпиновката на моето радио видях че двата оранжеви от вече отрязаната букса са CAN/L CAN/H, може би трябва да ги свежда към същите пинове на новото радио?
×
×
  • Create New...