Jump to content

AUDI DRIVER..

Members
  • Мнения

    54
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    A4 B8 TFSI 160 h.p.

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    Sofia
  • Интереси
    tehnika.. TFSI

Последни посетители

1187 профилни разглеждания

AUDI DRIVER..'s Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Имам го същото "главоболие" с пръскалките и искам да закупя от вас единия тестер с ВТ ако се предлага все още.. Весело посрещане на Новата 2024 година !
  2. Навремето купих ПЕЖО 306 (1998г.) от Австрия,но то е направено от поцинкована ламарина и ръждата бяга от него. Жена ми още си го кара...
  3. Решение на проблема и един съвет от мен... След сваляне на 4те колела и обстоен оглед , майстора ми посочи преден десен спирачен диск,по който на няколко места се бяха появили тъмни петна,появата им беше обяснена с прегряване на диска от спирачното усилие приложено въху него... На въпроса ми ,защо другият диск е ОК а в този има проблем, той ми посочи вентилационните отвори , те бяха пълни почти до горе с някаква ръждива субстанция и от това дискът не е получавал никакво охлаждане! С бормашина и бургия 6-ца отворите бяха разпробити и почистени, а със специализирана машина дискът беше изшлайфан до идеална гладкост с минимална загуба на материал . Шлайфано бе и феродото на накладките и сега колата спира отнова перфектно ! Съветът ми е ,при възможност огледайте вентилационните отвори на дисковете и ги почистете ако е необходимо ,за да си спестите главоболия за в бъдеще !
  4. Благодаря за съвета !
  5. Здравейте ! Ще използвам темата на колегата,да не отварям нова... Появи ми се биене в педала на спирачката,може да се нарече и "туптене" и се усеща по-осезаемо при спиране от по-висока скорост. След оглед в специализиран сервиз ми казаха че накладките не са изхабени ,диска също ,но по някаква причина се е появило изкривяване в диска и ми препоръчват шлайфане на дисковете. Записал съм час в сервиз "Спирачен път" който се занимава само със спирачни системи ,но все още се колебая дали да не сменя дисковете с два нови или да пробвам с шлайфане? Ще се съобразя с всяко мнение по този въпрос !
  6. И при мен беше същия филм миналата зима... Препоръчаха ми сервиз в кв.Княжево , София-микрон Доцев-имат налични нови брави за а4б8,смениха ми ги за 1час,дават 1год.гаранция! Цена-нормална,след сравнения в нета с други сервизи...
  7. Имах подобен случей,след като колега ми "подаде" ток с кабели успях да запаля веднага. Акумулатора ми е на 8год. но скоро го зареждах и не мисля че проблема е от него . Вече месец след това, нямам ядове!
  8. Живи данни не съм снемал , но аз съм с чип тунинг и след монтажа на чипа и последвалата оптимална настройка на мотора , разхода на бензин се понижи в известна степен и сега се различава от заводските данни .
  9. И при мен (TFSI) е същото колега , без значение дали е лято или зима , даже припушва леко докато се стабилизират оборотите , но след това всичко е о.к.
  10. Колега pavelpopov ,при смяна на задни накладки и при мен се появи въздух в системата,но след като покарах известно време-с повишено внимание- системата се стабилизира сама и педала на спирачките достигна предишното ниво на твърдост .
  11. И при мен е същото,за "принудително" включване на парктроника, си има бутон до скоростния лост.
  12. AUDI DRIVER..

    Обща тема: Audi A4 B8

    Колега , наложи ми се да зареждам акумулатора след по-дълъг престой на колата на място ,за целта заключих колата(за толкова ток имаше) като оставих капака на багажника отворен . След изваждането на батерията от багажника и затваряне на капака той се заключи,явно не му трябва ток,а се заключва с механика . След зареждането на акумулатора,отворихс ключ шофьорската врата , отворих и предния капак и с кабели подадох ток , така отворих капака на багажника за да върна заредения акумулатор вътре...
  13. Ясно , тогава започни с акумулатора . Успех!
  14. И на мен ми се случи веднъж , след измиване на колата се оказа че силно навлажненото дистанционно-ключ не даваше контакт , след подсушаването му всичко се нормализира !
  15. На колонка и въобще на градско вдига разхода на 8÷9 , но аз карам с нея само извънградско ,за всекидневна употреба имам по-малка и икономична кола...😉
×
×
  • Create New...