Jump to content

Mobile

Members
  • Мнения

    511
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Mobile

  1. Изгодно е да купуваш коли от щатите ако знаеш какво купуваш и от кого го купуваш. Ако си нов или ако си решил да си купиш 1 кола за себе си е тото. Няколко години внасях контейнери с коли и за мен и за клиенти и за съдружника и т.н и т.д. Сигурно над 100-ина коли, бусове и мотори бяха само моите. На доста неща се нагледах. Истината е че човек трябва да знае какво прави и ако някой е решил да си вземе за себе си, съвет от мен платете си на професионалист 1000-1500 USD комисион за да ви е мирна главата. Не че няма да се оправи някой и сам ако реши, но щатския пазар има специфики и няма нужда да откривате топлата вода. А грешките са доста скъпи там.
  2. Скоро ще ти се наложи да вземеш. Изчакай малко. Пазара е заринат от коли. Ситуацията е много страшна с продажбите. ПП: Зад локвата веднага изскочиха таман 2 едното даже е 2018г с изкривен задник, но не фатално. Разгледай лот 47280669 в синия и 26388161 в червения.
  3. Mobile

    4.2 дизел или бензин

    За извънградско с доста газ кат ти е на сърце Ауди си вземи S8 а не А8 и не SQ7 Щом ще има газ при равни други условия пътното поведение на S8 е в пъти по-добро от SQ7. Тва е един голям кораб който трудно ще влезе в завой с над 160км/ч. Аз щях се претрепа с такъв туч. А с доста газ и доста кеф си вземи Панамера Хибрид. Рядко добра машинка.
  4. Потърси още. За тези пари 20к, трябва да намериш след 2015г , под 100 000км, пълна история от дилър и 2.0Т мотор.
  5. хм, тампона ако е заминал и на студен и на топъл, особено при включване на скорост има едно глухо думкане..ама тракане само на студено? добре де, от какво конкретно и дефинитивно трака само на студено?
  6. Mobile

    4.2 дизел или бензин

    Пацо аз за себе си нямам обяснение и няма ама никаква логика в търговете. Гледах едно помляно А6 в канада, убиха се да го наддават..накрая го докараха на магазинска цена. На другия ден за същото с изкривена броня немаше кандидати и го зеха много евтино. На приливи и отливи е. Но, в момента масово цяла Европа си пазарува оттам премиумите, аз по превозите гледам кво се кара...и нормално е цените да се качат, т.е те не се качват Европейците сами наддават срещу себе си.
  7. Няма никакви параграфи. Преглед. Ново вадене на талон. Заверка и това е. Два дена с това се разправях за една кочина, ма няма как. При мен беше 2011г .
  8. За 500 лева ако дойдеш на нашия ТИР паркинг, сички майстори ще ти сменят всичко и една ракия ще черпят. Даже и като бонус щи купят картофки с биричка да ги гледаш как работят. Те такива пари не са виждали за обслужване откак са проходили.. А ако им кажеш че ще им дадеш пет бона, можеш да си избереш къв двигател от кой ТИР да ти го монтират на Аудито.. ПП: майтапа настрана но мисля че може да е станала грешка. Не вярвам да са ти поискали 1500лв за тази работа. Звънни пак, да не да не сте се доразбрали.
  9. Офанзивата няма да мине а става рутина. Новите глоби са брутални. Ще ти струва колкото колата. Аз ходих да оправям един дъргел скоро а хич не ми се занимаваше.
  10. Mobile

    4.2 дизел или бензин

    Има две основни правила като се купува кола от сащ и масово се нарушават: 1. Пазарната цена на колата да е поне над 30 бона, щот иначе транспорта ти изяжда главата и не си струва. 2. Ами..кат идете в Африка бананите ли са по-евтини или зелето? Тоест, като ще зимаш от щатите кола недей зима европейска кола ако гониш макс. евтиния. Взима се американска или корейска кола или в краен случай японска. Ако вземеш американска, наистина ще я вземеш на едни никакви пари и там действително се постига даже и 1/4 от европейската цена. А това че американските коли били чупливи и горели много са страшни митове и легенди. А за горенето си има газ, ако толкоз не издържате.
  11. Какво е тва масло за 410 евро? тва не е истина, 100 лева за литър. и цената на дисковете си е доста солена. бах ги в дисковете.
  12. Ако искаш да имаш кола , масло се сменя на 5000км. Просто милиционерско правило. И нема те боли главата. И много много няма значение дали ти е супер-дупер марката. Сменяй си го редовно да се радва на пресно масълце животинката па нека видим дали ще се оплаче. А това че в чужбина са видни скъперници всички го знаем. Той Ханс ако може и гумите да сменя веднъж на 10г и да е легално , с голям кеф ще го направи, само да си спести двайсе евроцента.
  13. Mobile

    4.2 дизел или бензин

    Соле, в много елементарни категории разсъждаваш. Не се обаждай ставаш смешен, наистина. Никой никого не преебава, говорим че да купиш кола за себе си е много по-добре отколкото да купиш нов внос. Вече да купиш с цел препродажба си изисква и силна доза късмет .
  14. Mobile

    4.2 дизел или бензин

    Основната променлива е митницата. Не случайно писах че директната покупка от търга не е за препоръчване, най-добре е да се работи чрез местна фирма която да ти издаде митническа фактура. И не разбирам за какво ще плащаш 1500 долара на фирма? Какво има тя да урежда? Трябва ти превозвач който поема колата от там и собствен акаунт или местна американска фирма която да ползваш за фактура АКО твоя превозвач не може да ти извърши тази услуга. Ако обаче тази фирма уреди всичко и митници тогава ДА...ама махни тогава тоз огромен разход за митница. Ето ги разходите за A8 конкретно: Такса търг: 520 долара Комисион на местна щатска фирма: 500 долара + ( експортното възстановяване си остават за тях но ти оправят митническата фактура) Вътрешен от Хюстън до Савана: 750 долара Савана до Варна: 1500 долара Терминални/Агент/Транспорт Варна до Сф: 400 лв ( взимате си една платформа под наем за 1 ден и си докарвате колата) Митница и ДДС : 1200 лв ( по-горе е писано защо) Технотест: 850 лв ( или 600 лв ако сам се занимаваш и 100лв такса в МТ) Общо: 3270 долара и 2450 лв = 8336 лв. Този удар аз не го оценям на 10 бона, по скоро около 5-6к макс. Таз А8 пряко сили я виждам 30к. Конкретното А8 е 8335лв, пристанището е далеч от града където е колата. А аз като си докарвам за мен ми излиза доста по-евтино, защото сам си правя транспорта и минавам през Ротердам. А до ротердам е около 800 долара. Обаче ако си нямаш твой бус да си земеш колата излиза по-скъпо от Варна. А ако погледнеш Мерцедесите там даже и 15 бона транспорт да сложиш и 20 бона, пак са брутално под пазара. Тез Мерцове ще ги отнесат до дни.
  15. Mobile

    4.2 дизел или бензин

    Ние сме по договор. Но, цените са еднакви от 700 до 900 евро според колата. Ако заема място за 2 коли там е на пазарлък. Бремерхафен е 600-700 евро навсякъде. Ако ти трябва превоз пиши на ЛС.
  16. Едно басче да вържем? На един обед? Случката е 2014г, фактурата от Опел ще ти я покажа а съм сигурен че от Порше още помнят случая за трамвая дето охлузи кайена.
  17. Хм..Порше викаш? На кайена за страничното огледало, стъклото на вратата и боядисване на шоф.врата ми поискаха ..16 000 лв. Те ви цени. И той беше гаранционен,ама..външен детайл било. Не можах да се преборя с тях и го ремонтирах в сервиза на Опел, колкото и да ви е странно. После го продадох. И повече кола от тях няма да купя. Камо ли да ида да ми ремонтират нещо.
  18. Mobile

    4.2 дизел или бензин

    Технотест ти е 700 до 850лв с таксата в министерството. За да ти е по-лесно брой си ги 7 бона до регситрация и варна. И тези обяви са за бързи продажби с цена. А ако се закучиш да стоиш, дебнеш , играеш и т.н и т.д може да се постигнат и по-добри резултати. Но, ако сбъркаш с преценката за удара или от кой щат да я купиш и да се нашиеш с вътрешен транспорт може доста да се оскъпи хавата . Отделно директно от търга па не е добра идея да играеш а чрез местна фирма която да ти даде фактури за митница. Абе има тънкости ама квото и да е, па си струва кат си зимаш за себе си. .
  19. Mobile

    4.2 дизел или бензин

    Ето ви конкретна обява: А8 L /2013g / 4.0 TFSI/ 100kkm Човека и иска 9500 УСД на 8000 ще я даде, това прави: 13 600 лв Най най евтината обява в мобилето за такава кола е 49 000 лв , ето я https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11560499291931031&slink=egvay1 Разходите по докарване на конкретното А8 са 6300лв Това А8 е в движение, без гръмнали еърбеци, удара отпред не е сериозен, отстрани ще се наложи смяна. Хайде сега си направете сметката изгодно ли е не е ли и на колко се вързва, АКО купуваш за себе си. Ще се наложи отделна тема за ус коли да се пуска. Ето му ги снимките:
  20. Mobile

    4.2 дизел или бензин

    Соле, досега аз щатска кола с превъртян километраж не съм видял. Лъжа за екстра или да липсва нещо също не съм видял. Напротив , идват с повече неща отколкото очакваш. И ако е ударена колата, чинно и почтено ти слагат чарковете от удара в багажника. Тез неща в Европа ги няма. И ако някой тук е купувал от щатите ще ти го каже същото. А поддръжката зависи къв реднек я е карал. Но, ако търсиш корпоративна кола или от дилър , имаш историята от 1-я километър. Така че остави ти таз песен за вицовете. Никога няма да си купя кола от Европа след като видях за какво иде реч. Ти си купувай нов внос като искаш. Май трябва да направим тема за щатите където да се постват реални обяви, търгове и коли и да се обсъжда и да се вижда кое как е.
  21. Mobile

    4.2 дизел или бензин

    Ти забрави ли че се занимавам с транспорт? Аз не продавам коли от щатите. Докарвам ги. Колко? За миналата година са над 180 заявки от Германия , Холандия са по-малко. Ела на гости в офиса и ги виж, таман ще пием по кафе С цел продажба незнам струва ли си или не, но когато купуваш за себе си много си струва. И да купуваш от застраховател и да знаеш какво купуваш. Имам 4 буса вече от там и колите които сме купували за нас и шоферите. Ами наполовина ни излязоха. И по-малко. Разходите са около 6000-7000 лв по докарването заедно с технотест до София. Надявам се тук сме на едно мнение. И остава ремонта, което е много много субективно. Ако искаш ще гледаме обяви за А8/S8 с 4Т да видиш че като махнеш разходите и остава бюджет за ремонт и покупка и до 20-25к долара ще се спечели такава. Оня ден нали пак искаха обява че нямало до 20 000 лева 6л/ V8 след 2012г, е виде се че има. И без удари. И да, има коли на 1/5 и на 1/4 въпрос на преценка и малко късмет. А нека цяла България да купува от щатите какво лошо има? Много по-добре да се купуват истински коли от щатите отколкото да ни зариват с "нов внос" от Европа изтърбушен отсекъде. Скив че много по-готини коли и пикапи тръгнаха по улиците напоследък. Когато купуваш лично за себе си а не с цел продажба, много си струва.
  22. Mobile

    4.2 дизел или бензин

    Там никой нищо не издокарва, психологията им е много по различна от Европейската. И снимките са толкоз отвратителни понякога че треа гадаеш кое кво е. А понеже повечето коли се продават от застрахователни компании, много често имат повече екстри и по-малко щети от обявеното , не им пука. Те са си зели парите вече. Имал съм 2 много фрапантни случая: - един форд пише не върви и не пали и има механични дефекти. Цената му беше 1500 долара. Като пристигна се оказа че няма свещи. Сложихме му свещи и това беше. - един бус, нов,пише "engine damage" ..е оказа се че му е счупен стартера. Смях. Има и откровени кошове и опити за вторични продажби от частни лица и т.н , ама лесно се фащат. Но, като купуваш от застраховател си е най-чисто. Няма драми. А и като се прицелиш на 1/2 от цената риска си струва, даже и да не нацелиш ваксата го продаваш на себестойност взимаш си парите и пак си търсиш твоето.
  23. Mobile

    4.2 дизел или бензин

    Еми ти я виждаш на картинка. Няма нужда да ходиш никъде. И си смяташ кое колко и как ще струва. В началото е тегаво, да свикнеш да направиш оценка на колата и да я купиш само по картинка. Но се свиква. Кола която ще купиш за 25к евро в Щатите в Европа ще струва 40-50к евро. Така че е пълна глупост да дадеш тез пари за Европейска кола като можеш за същите пари да си купиш два пъти по-нова американска/канадска. Последното Ауди което мой познат си купи беше 2015г на 45к/км , 3ТФСИ двигател за 6-7к евро. Мисля че А4. Виж ги колко струват на пазара. Това цена до София без ремонта му излезе. И няма какво толкова години да търсиш, колата е желязо за придвижване кат ти изпадне изгодно купуваш. Като ти омръзне продаваш, това е.
  24. Mobile

    4.2 дизел или бензин

    Ми лесно. Постоянно возя коли от там, къде по бизнес къде за себе си. Цената там е 1/3 до 1/5 от цената в Европа. Даже понякога практически няма цена, за 200-300-500 долара има коли които тук са по 10-15 000 лв. И вече е въпрос на преценка , колко ще струва ремонта на колата, щот всички са ударени, кои козметично кои по-сериозно. С течение на времето и като се внесат повечко коли натрупваш опит и можеш горе-долу да сметнеш +-10% колко ще струва до ключ. Та така.
  25. Mobile

    4.2 дизел или бензин

    Ти за 25 000 евро ще си вземеш и 4.0 ТФСИ от Щатите /Канада. Като съвет ти давам, забрави да си купуваш коли от Европа. В щатите и канада колите са много по-истински. Така че се ориентирай да си внесеш S8 с 4.0 TFSI
×
×
  • Create New...