Jump to content

mizantrol

Members
  • Мнения

    120
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    тист

Последни посетители

875 профилни разглеждания

mizantrol's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Не знам. Може нещо при алфите да има особености.
  2. Може ли линк към тема с такъв проблем и такова предложено решение, което да е отстранило проблема? Малко се съмнявам да има марка автомобили при която неработещ датчик на парктроника води до непрекъсната работа на парктроника и изправна работа на всички датчици (включително неизправния).
  3. Към горното ще допълня - провери и нивата на течностите в колата, дали са чисти огледалата и налягането в гумите. Тези неща също нямат отношение към описаното поведение в първия пост.
  4. Ами той е написал вече че са ОК.
  5. Последно като не ми работеше датчик - при стартиране на двигателя (или още на контакт, не помня вече) колата изпищяваше еднократно и дълго с което индикираше че системата не работи и да не разчитам много на нея. Сигнал от парктроника се чуваше чак при следващо стартиране на автомобила, също толкова еднократно и продължително. И така беше докато не оправих проблемния датчик. Та според личния ми опит, колегата над теб е прав.
  6. Колегата не казва каква блутут джаджа притежава. Ако е OBD11, би трябвало да може да види същите неща с него.
  7. Да не те настъпих, БЕ ? Извинявай. Ти си гръбнака на икономиката ни. На минимална заплата ли работиш, та чакаш държавата да ти я определи за вдигнеш стандарт? Прочети сега какво ти написаха тук и ако ти е трудно да го проумееш, нямам какво повече да кажа.
  8. Гледам че много ги разбирате нещата. Да не би да сте таксиметраджии случайно?
  9. Ще повторя - като ти е скъпо да поддържаш автомобил - карай колело или ползвай градския транспорт. И не очаквай че някой ти е длъжен да ти повишава стандарта на живот. p.s. а в отговор на обратния ти ред на мисли - това е така защото е могло, а не е трябвало. Сега изведнъж вече не може. И въпреки че тези които са в нарушение знаят че са в такова - почват да реват и да въстават. Като циганска махала с незаконни постройки пред булдозери..
  10. Това, на теория, трябва да е така и в момента. На практика не се случва точно така.
  11. Не виждам какво ще се промени идната седмица, но може и да бъркам. Автомобилите или покриват нормите с които са излезели от завода или не. В зависимост от това минават успешно прегледа или не. Ако го минават успешно, от следващата седмица ще получават още едно стикерче за лесно разпознаване на еко категорията (което според разни таблички из нета стана ясно как ще се раздават). А това със стандарта нещо не го разбирам. Масово се повтаря че някой някому трябвало да вдига стандарта, че да има за премиум на 15-20 години, който после да не се поддържа и да се търсят начини да се мине алтернативно прегледа. Иначе стачки. Всъщност, имането на автомобил не е задължително. Като си решил да закупиш следва да се съобразяваш с възможностите си.
  12. 👍 Бая народ кара хибриди: А голяма част от замърсяващите, разпадащи се кочини въобще не минават ГТП и са без и гражданска.. та не ги мислете.
  13. mizantrol

    DPF филтър

    Няма DPF. Има (или е имал) катализатор, след меката връзка след турбината.
  14. Този ремонтен комплект ми реши проблема с търсенето на задната предавка всеки път и играещ лост. И от време на време влизаше трета вместо първа, НО никога не е хъркала при превключване.
  15. Че са стари. За 20+ годишни коли ще си е късмет да случиш на читава бройка.
×
×
  • Create New...