Jump to content

hitar_potar

Members
  • Мнения

    31
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    БМВ

Персонална информация

  • Локация
    Русе

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

hitar_potar's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Да се разпиша и аз с колата на жената - А3 2.0tdi 2004г, ръчка, предно предаване, 140 коня. Нафта само от Ромпетрол, от време на време добавка Bardahl BDC. Много удобна кола за шмугване из градския трафик, но и извън града бива, макар да е малко твърдичка. Градско нормално каране в Русе, само тук-там с някое настъпване на 2-ра/3-та за бързо изтегляне от кръстовище - около 6.7-7.3/100, колата си загрява, щото не се кара на толкова къси отсечки. Извънградско - при нормално плавно каране с темпо 100-120 разхода е 5.2-5.4/100, веднъж правихме Русе-София-Русе с темпо 140-180 и разхода отиде на 5.8/100, което бе доволно. Всички гореспоменати разходи са по борд, но сме го засекли, че или е идеално точен, или лъже със 100-200мл макс, не знам по какви причини веднъж е абсолютно точен и веднъж послъгва леко...
  2. Към колегата-автор на темата: Имам непотребни за мен задни оригинални говорители плюс оригиналния бас за вграждане. Смъкнахме ги от колата на жената, понеже се оказа, че сме я купили без предни говорители, което стана ясно при подмяната с цялостна оригинална система Босе. Последно свиреха много кадърно дори само за задни говорители плюс бас. Ако все още търсиш, може да се разберем нещо - не са обявявани поради множество други задачи и ангажименти, но им предстои.
  3. Знам, дори прекалено много неща показва - просто на мен ми е най-удобно да го оставя на среден разход, когато аз карам колата (колкото и рядко да е това). В останалото време на жената не й пука особено много на коя функция е оставен, нея я вълнуват други неща. И без тва тя докарва около литър - литър и нещо по-малък градски разход от мен... Благодаря за насоката, ще бъде проверено.
  4. Благодаря за разяснението, бях се зачудил да не би аз да съм пипнал или включил или настроил нещо, което въобще не е трябвало да пипам. От вчера вечерта има нов проблем: от време на време при дърпане на лостчето за чистачките назад (към мен), за да активирам и пръскалките, всичко е точно (pun intended! ) и работи изрядно. В следващия момент обаче, при следващо дръпване, пръскалките не се включват, а вместо тях заедно с предните чистачки се включва и задната чистачка. Когато това стане, отказва и пръскалката отзад при опит за активирането й, а чистачката се движи мудно и дори забива по средата. По някое време само се оправя, без значение от изминато време и вадене на ключа. Както и само се прецаква наново, пак без значение от време и действия. Идеи?
  5. Мерси за отговора, колега, но главната ми питанка бе за другия символ, този пред разхода (под снежинката). Не разбирам от снимки, колега, не знаех, че си личи, че е добра снимката.
  6. Здравейте отново, колеги и колежки, извинявам се за тъпия въпрос, но какво означава символа, намиращ се пред разхода на гориво на дисплея? И при ниска температура изскача снежинка на дисплея, като е по-топличко времето навън я няма - предупреждава ме за възможни опасности на пътя (лед, сняг, т.н.), или показва някакъв зимен режим на колата?
  7. Тъкмо сменихме целия салон на А3-то 2004г на жената. Махат се корите в багажника, щото застъпват корите покрай задните седалки. Мисля на 1 болт се държат задните кори, а багажните - на щипки. Съвсем скоро отново ще се отваря интериора - при нас ще се сменят всички говорители (ъпгрейд ).
  8. Не търся заместител - просто 1) не знам кво представлява; 2) продавача на моторчето пое ангажимент да изпрати тая дюза, щото бил пропуснал, и ха днес, ха утре, ни разтакава 9-10 дни, а накрая изнагля и се направи на ощипан. После липсващата част е насочващата струята, нз дюза ли е или не. Чистачката си пръска, просто не се насочва към прозореца. А относно подгрева - в излишни филми не ми се влиза. Проблем ли е, ако седалките са с ел-управление и подгрев, но ползваме само управлението, без подгрева?
  9. Оп, пак съм аз с поредната доза може би малоумни питания. Да попитам, понеже аз нещо не мога да се оправя с намирането - сменихме моторчето на задната чистачка, понеже старото бе изгоряло. Продавача обаче реши, че е най-удачно да го изпрати без там каква пластинка/част/анджакламичка е, която насочва струята течност за чистачки към прозореца. Съответно ние не бяхме наясно ,а и да бяхме - старото моторче също си я нямаше тая част. Затова някой може ли да ме насочи към сайт или човек, от който може да се поръча такава? Щото сега течността си се стича капака, а продавача на моторчето се направи на гъзе и ни отеба, дори бе достатъчно нагъл да се святка в 1 от фейсбук-групите (пък знам ли, може и да е член и тука). И друг въпрос - колата е с платнено ръчно обикновено рекаро. Ако случайно се добера до ел-кожено дълбоко рекаро (примерно от S3), какво ще ми трябва освен самите седалки, за да ги подкарам? Някакъв панел управление, ще е нужно ли някакво допълнително окабеляване, бърникане из комповете на колата? Също усложнява ли се още нещо допълнително, ако е и с подгрев?
  10. Проблема е решен - оказа се замръзване на жилото на ръчната. Беше светнала постоянно лампата на ABS-а, явно щото засичаше, че нещо не й е наред. Мерси за насоките- мръднах по-рано колата на паркинга така, че да я освети малко повечко слънцето, и малко след това я подкарах леко и дръпнах ръчната 1-2 пъти: веднага се усети освобождаване, лампата на ABS-а изгасна и колата си тръгна нормално, спира си нормално. Няма странни шумове от спирачките, няма вибрации някакви.
  11. Лампата си свети на таблото, като натисна бутона на ESP-то. От това, което виждам, и аз си правя заключения, че жилото може да е каталясало някак. 1-2 странични души казват същото като вас - проблема е в жилото, най-вероятно нещо е замръзнало, щом досега нямаше проблеми. Тоя проблем е от вчера, като паднаха сериозно температурите, а колата пренощува с дръпната (активирана) ръчна. Знам, че не се препоръчва това зимата, но винаги така съм си паркирал досега и никога не съм имал проблем.
  12. Занасянето беше леко с бавна скорост, не е примигнало ЕСП-то, според мен нямаше и за какво. Иначе поне доколкото виждам от досегашното каране на колата, системите й работят. Просто явно едно от задните колела задържа - видно и от бързото спиране при инерция без спирачка. Просто не знам де точно да търся проблема.
  13. Днес по принуда станах дрифт-кинг в снега - някое от задните колела на А3-то се задържа от ръчната и на сняг става весело (а детето как се кефи, като усети, че колата се носи настрани - усещам го, че е бъдещ дрифтър :Д ). Като я дърпам, част от хода й е свободен, все едно няма жило, закачено на нея. Към края си хваща яко. А на мокър асфалт гумите си се въртят, макар да се усеща липса на инерция - колата сама спира на свободна. Има ли някакъв шанс жилото някъде да е замръзнало, или да търся подобен проблем нейде по спирачните апарати отзад???
  14. За дългите сякаш чак не бих пробвал, независимо дали А3-то или баварката - там най-много сякаш от по-мощните халогенни крушки бих сложил, но зора не е толкова голям - проблема са ми късите. А с ЛЕД пак ли би светило на петна, както е сега, но просто по-силно, или снопа би се пооправил? И по отношение на грешките за изгоряла крушка - няма значение каква е колата, нали? Стига да е гарантирано, че крушката не дава грешка, ще си е безпроблемна независимо дали на БМВ-то или на Аудито ги бодна, така ли? Благодарско, че ме търпите!
  15. Е46 2003 год. е, фаровете са прясно полирани и лакирани след това (прясно, прясно, преди месец и половина), за да се запечата полировката - не бяха кой знае колко матирани, но след процедурата има известно подобрение. Но малко след това взехме Аудито и разликата е фрапираща - удоволствие е да се кара нощем с него, на дълъг път грам не се напрягам, щото и къси, и дълги фарове правят ден отпред. И никой не святка насреща - значи не ги заслепявам. Докато със слабите фарове на баварката се е случвало не веднъж и дваж да ми присветнат - ясно ми е, че фаровете не са регулирани съвсем перфектно, но все пак е шантаво - хем са слаби, хем заслепяват. Чудих се дали самия рефлектор не е зацапан нещо и да не отразява добре светлината от крушката, но поне визуално няма разлика между рефлекторите на двете коли. Та се зачудих дали ЛЕД-крушка би оправила положението поне за късите, или пък да се свържа с 1 фирма, занимаваща се с почистване на рефлектори...
×
×
  • Create New...