Jump to content

atanas.b

Members
  • Мнения

    31
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от atanas.b

  1. Оказа се тампон на макферсон
  2. Здравейте, днес забелязах нов(поне за мен) шум, който ми се струва, че не е нормален. Чува се при въртене на волана без значение от посоката. Шумът идва от към предна лява гума. Наподобява скърцане. В движение не успявам да го чуя, но го приписвам на околните шумове. Имал съм проблеми с рейката преди, но тогава хидравличната течност изтичаше на всяко въртене, за сега няма загуби. Маншоните ми се струват читави от това, което виждам. За какво мога да се подготвям като ремонт? Шумът не е толкова силен колкото на клипа, на живо се чува доста по-слабо
  3. След много отлагане покрай лятото, най-накрая стигнах до сервиза и се оказа моторче на абс-а. Не съм сигурен дали “моторче” е точното понятие. Но сега като се замисля шумът е точно като на задействан абс. Някой може ли да помогне с някакъв линк на резервна част за да видя за какво става въпрос точно. Да видя ще го бъде ли или ще си карам така. Според майстора не е нещо фатално и може да се кара докато даде фира та даже и след това, ако не ме е страх без абс(не че много пъти се е задействал от както карам колата). Електрически или механичен тип е въпросната част?
  4. Бензин е колата, но шумът се чува само и единствено при потегляне за около секунда. След това не се появява, без значение на коя скорост съм, с каква скорост се движа или дали съединителят е натиснат.
  5. Не мога да го видя много добре отвътре, но не изглежда да има надрано. Дисковете са сравнително нови - на около 6к км са
  6. Проверих спирачния апарат - не мърда. Проверих и разстонието между накладките и диска на всяко келело. Не знам какво трябва да е разстонието, но на предните е по-малко от 0,05 мм, а на задните е 0,25мм. Но ако проблема е там все си мисля, че би трябвало да стърже през цялото време. Нямам идея вече какво може да е
  7. Ще го проверя и него. Сега като каза се замислих, дали може апарата да задържа по малко и когато тръгна от него да се чува стърженето? И евентуално веднага след това като пристърже да се охлаби и да няма проблем докато не спра на място и пак да е задържал от спирането. Течност на спирачките не съм сменял скоро, ако има значение.
  8. Няма луфт в полуоската, всички маншони са здрави, гумата не жули нито в подкалника, нито другаде без значение дали е навита наляво, надясно или е в средно положение. Нямам никаква идея. Мислех си, че може да има проблем с първа скорост, но стърженето го има и на задна при тръгване. Щеше ми се поне да знам какъв е проблемът и може ли да карам спокойно, че на майстор чак след 2 седмици мога да я закарам.
  9. Ще погледна и това, но за лагер съм сигурен, че не е. Звукът от стърженето е като от шмиргел, когато пилиш метал и е само при потегляне за около секунда, след това не се чува, няма нищо общо със звука на лагер. В движение също нищо не се чува. Най-странно ми е, че се чува само при тръгване, ако нещо жули някъде би трябвало по пътя на логиката да жули постоянно. Просто се чудех дали при смяната на главина/лагер нещо може да е засилило честотата на стържене
  10. Ще ги погледна като се прибера. Между другото може ли да има нещо общо с лагер главина. Питам понеже и преди се чуваше стърженето но много рядко, в порядъка на веднъж на 2 седмици. Скоро сменях главината и лагера на предно ляво колело и след това взе да се чува почти на всяко потегляне.
  11. Днес стигнах до заключението, че най-често се чува, ако потеглям с навит волан, за обратен завой например. И пак не е всеки път, ако отпускам съединителя по-бавничко не се чува. Някаква вероятност да има нещо общо със скоростна кутия?
  12. Същия проблем и при мен, само че при мен винаги се чува при предна лява гума. И моята ламарина не изглежда в цветущо състояние, но сякаш има доста място мвжду нея и диска. Възможно ли е да зажулва в джантата? Най-странно ми е, че в движение нищо не се чува, как така зажулва за секунда-две само при потеглянето. Тая ламарина, ако взема да я махна или леко да я поорежа?
  13. atanas.b

    Дим в купето и още

    Днес колата мина през сервиз занимаващ се предимно с такъв тип ремонти и вече няма ядове. Остана само този теч в краката на пасажера. Оказа се, че липсва някаква пластмаса над филтър купе, която най-вероятно предишния “майстор” е решил, че не трябва и сега при дъжд всичката вода се излива направо във филтъра. Някаква идея как се казва липсващата част или някой, ако може да даде снимка поне как изглежда
  14. Трябва ми пластмасата над филтър купе, която отвежда водата от челното стъкло за а3 8l, дали ти се намира
  15. atanas.b

    Дим в купето и още

    Здравейте, смяната се проточи, но вече радиатора е сменен и няма ядове с него, обаче.. Днес за първи път ми се наложи да ползвам парното заради дъжда. Пуснах да изсушава предното стъкло и нищо, пускам да духа през централните духалки - нищо. Оказа се, че духа здраво в краката на пасажера, даже протече малко вода. Явно някаква клапа е останала отворена ли не знам, но където и да пусна духалките, винаги духа долу. Майстора ще го видя чак в събота, но до тогава ми трябва колата и взех сам да разглобявам. Свалих жабката и стигнах до мястото през, което духа, но не знам как да продължа. Някаква идея. Проблемът според мен е там където е жълтата стрелка. Това ли трябва да сваля и как става? Или да търся другаде ps: възможно ли е нещо по управлението на парното да не е закачено правилно или всичко е букси с еднопосочен вход
  16. atanas.b

    Дим в купето и още

    Скоро ще се сваля таблото за смяна на радиаторчето и облепяне на въздуховодите, междувременно дали ще има полза, ако сипяв антифриза течност за запушване на пукнатини и евентуално каква бихте препоръчали?
  17. Последните, които сложих отпред изкараха 9 месеца - Brembo
  18. atanas.b

    Дим в купето и още

    Антифриза не е разреден, влага под стелките нямам, филтъра се сменя на всеки 10к км(последно пред 3к). Канали и маркучи за конденз къде мога да намеря и как да ги достигна?
  19. Здравейте, от няколко дни забелязвам, че като позагрее колата и ако парното не е включено се появява нещо като дим при предното стъкло. Не мирише на изгоряло. Излиза не от духалката за стъклото, а между стъклото и таблото. В момента който пусна парното или климатика и спира, докато работи парното не се появява. Ако го спра, след няколко минути пак излиза дим. Не знам дали има връзка, но и стъклата ми се потят зверски, само кърпа помага. Климатика нищо не изсушава. Нивото на антифриза също ми беше спаднало, но не ми прави впечатление стъклата да са мазни. Не мирише в купето. Някакви идеи на какво може да се дължи и как да се процедира?
  20. Здравейте, обмислям покупка на a4 b6. Принципно търся 1.8Т ръчка, но при никаквото наличие на оферти взех да гледам и автоматите. Моля за мнение за тази обява https://mobile.bg/11594321656623463 , както и съвети относно автоматика. Чел съм и съм слушал, че ауди автомат задължително трябвало да е куатро иначе кутията била ненадежна. Понеже не съм карал автоматик, какво да гледам на оглед, цени за обслужването как са спрямо ръчката, куатрото има ли нещо в повече за обслужване. Не държа да слагам газ, но е в плюс, ако моторът става за газ.
  21. Табло, че няма да разглобявам няма, ама кажете поне как се сваля решетката поне да проверя
  22. И аз точно това предполагам, понеже често излизат малки дунапренчета. За това си мисля, че може някое по-голямо парче да се е заклещило.
  23. Някой може ли да помогне как се сваля пластмасата на духалката за предното стъкло. Дясната част духа много слабо и почти не може да чисти стъклото като се запоти.
×
×
  • Create New...