Jump to content

Nikola B.

Members
  • Мнения

    20
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Q7

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Nikola B.'s Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте колеги, нормално ли е да виждам грешки през VCDS а check engine лампата да не ми свети?
  2. Колеги, Хайде да направим една статистика колко често ви се включва компресора на въздушното окачване, при какви условия (градско, извън градско, сутрин след палене на колата, след престой, при студено време, при топло време, има ли други фактори влиящи, като например слаб акумулатор). Не успях да намеря подобна информация във форума и мисля че ще е полезна на доста хора. Никола
  3. Nikola B.

    Проблем с въздушното

    Здравейте, днес измерих с ролетка разстоянията. Предна лява страна има 12мм спад от снощи, докато другите страни са в рамките на 2-3мм. Това ме насочва може би към проблем там. Ще видя какво ще кажат като отида на диагностика.
  4. Nikola B.

    Проблем с въздушното

    Компресора е нов. Грешката е с време 14.30, време в което колата я е карала жена ми, а тя изобщо не знае как да си играе с нивата, така че не мисля че е от игра с нивата. Майстора също виждайки я твърдеше че не е компресора докато не го чу как стърже. Като го свали каза че тотално е умрял. Пробвал е да го оправи/рециклира, без успех. Старият е в мен, може и да пробвам да го рециклирам на друго място. Със стария компресор пробвах да я вдигам, но не мърдаше. Ще я покарам утре повече да видя ще покаже ли нещо? С новия я вдигах от Комфорт до Лифт и после обратно, но след това нямаше грешка. Под загуба на налягане имаш в предвид теч на въздух ли? Може, но аз лично не съм установил. По-скоро си мисля дали нещо не подава грешен сигнал което лъжливо да кара компресора да се включва или да няма някакъв клапан който да изпуска когато си поиска и това да натоварва компресора. Ще пиша какво съм открил Между другото нормално ли е да се чува силно изпускане на възух след гасене на колата? Наблюдавах го със стария компресор, с новия не съм го чувал още.
  5. Nikola B.

    Проблем с въздушното

    Здравейте колеги, смених компресора през уикенда в един сервиз и колата се оправи. За нещастие днес пяк видях грешката за превишена температура. Най-вероятно има проблем, който трябва да отстраня за да не изгубя и новия компресор.
  6. Nikola B.

    Проблем с въздушното

    Направо не мога да повярвам че теч в системата не хвърля грешка на компютъра. Как диагностицират спуканите възглавници ако не разчитат на грешки и диагностика? И има ли някаква диагностика, дори и визуална или механична която би хванала теч в системата преди да се е стигнало до клякане на колата и не възможността да си е я прибереш до вкъщи. Ами ако си в чужбина и имаш две малки деца с теб?
  7. Nikola B.

    Проблем с въздушното

    Мерси за отговорите, Колата никога не е клякала (стояла е по 2-3 дни без да се кара), нито съм чувал компресора да работи постоянно. Никакви признаци не съм забелязъл които да показват проблем с въздушното окачване. В момента не я карам. Като ми дойде реда в сервиза евентуално ще я закарам до там на бавен ход, което са едни 3-4 километра. Между другото си чакам диагностичния кабел да проверя грешките, пък прецених че е добра инвестиция. Забелязвам че грешки се трупат без да има индикация на таблото и предпочитам да права периодични проверки и да взимам мерки. Проблема ми много прилича на този с кантарчето към носача описан в тази тема - Ще настоявам майстора първо това да провери. Ако са спукани предни възглавници, очаквам компресора да ги вдига поне докато работи колата, което не се случва. Ако са прецакани предни възглавници + компресор, няма ли да падне и задницата, поне до някаква степен през нощта. Преди две седмици я закачах на диагностика и нямаше никакви грешки във въздушното окачване. Очаквам при спукана възглавница или при теч на въздух в системата да има някаква грешка записана. Каквото кажат, за всичко съм готов Ще споделя как е минало като открия проблема.
  8. Колеги, нещо ми се прецака въздушното окачване. Още не съм я закачал на компютър да видя какви са грешките. На таблото започнаха да мигат и зелената и жълтата лампичка и след известно време предницата падна ниско долу. Засега само предницата е паднала. Някакви идеи какво може да е? Дали е само дадена възглавница или по-скоро е проблем с цялата система. За пръв път имам проблеми с окачването. Колата може ли да се кара така, ако трябва примерно да мина 100км магистрала за да ида на сервиз в София? Благодаря предварително.
  9. Nikola B.

    Слаби фарове

    Колеги, струват ми се доста слаби фаровете ми, както късите така и дългите. Ксенон са с една крушка за къси и дълги, мисля че се води биксенон. Мога ли да пробвам нещо преди да тръгна по сервизи? Примерно да сменя крушките. Това сферичното което се вижда ли е самата крушка, или това е лупата? Има ли някой със сходен проблем?
  10. Благодаря, светнаха след като смених настройките в MMI-a.
  11. Колеги, имам LED спотове на страничните огледала, които трябва да светят надолу към земята, но никога не съм ги виждал да светят. Прикачено е описанието на тези светлини от ръководството на английски. Светят ли вашите такива светлини и в какви случаи? Не виждам да има отделен бушон за тях. Ел огледалата ми работят без забележки.
  12. Nikola B.

    Печка

    Днес едно такова цъкане чух като дадох контакт преди да запаля. Дали е от нея? Управлението има само две опции в настройките на парното, Auto и Off. Auto предполагам я пали след като се запали мотора, Off я държи постоянно изключена. Мога ли по друг начин да я запаля преди мотора?
  13. Nikola B.

    Печка

    А сега де, шах с пешката. Аз му казвам печка, но не съм сигурен какво е. Каква е разликата и как да позная какво имам аз? Sent from my iPhone using Tapatalk
  14. Nikola B.

    Печка

    Благодаря на всички за съветите. Аз по скоро търсех някакви физически признаци по които да позная, че печката работи изрядно. Примерно ако запаля колата и таблото показва 0 градуса външна температура, трябва ли мигновенно да запали и печката, при условие че е настроена на Auto? По какво да позная че работи?
  15. Nikola B.

    Печка

    Благодаря за инфото. Искаш да кажеш, че печката подържа тези 90 градуса, така ли? Къде според теб има проблем, печката или термостата?
×
×
  • Create New...