Jump to content

odzhakov

Members
  • Мнения

    205
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A4 B8 2.0 TDI

Контакти

  • AIM
    ivan.odzhakov

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    Collonges France
  • Интереси
    Любознателен

Последни посетители

2065 профилни разглеждания

odzhakov's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Добър ден на всички! Аз се позабавих малко,но сега ще споделя с вас,както обещах! Купих си кола,която много ми харесва! Колата е S5 спортбек, 2019г. автомат, 2.0 дизел , 190 к.с. и една камара екстри,мотора е с код DETA. Взех я още декември,но не успях да пиша по-рано! Когато я взех беше на 30000к.м. сега е на 40000,спълна сервизна история, с две думи много съм доволен,просто е удоволствие да я капаш! Какво друго да споделя! За момента не се сещам друго,поздрави на всички вас! И дай боже всекиму да се сдобие с желаното возило,за да му се радва!
  2. Благодаря ви за отзивчивостта колеги и за споделеният опит и познания!!! Ще видим какво ще намеря,още ровя и търся колата,в която да се возя с кеф! Дано дядо коледа помогне да я открия по бързо! Взема ли кола, ще пиша какво съм намерил,както и впечатленията от возилото. Поздрави на всички вас!!! Ако накой нещо е пропуснал да сподели нека пише!
  3. Да бе колега,говорим за кола на не повече от 40 000км. Ясно е,че няма гаранция за евентоални не предвидени проблеми,но все пак не искам да да си купя главоболия !!! За това питам ,който знае нещо и иска да помогне,нали това е идеята на тези форуи! Поздрави!
  4. Значи да не се притеснявам от този проблем? А имали някакви други подводни камани, за които е хубаво да се знае при избор на мотор?
  5. А знаете ли за тези tfsi мотори по-новите 1.8 и 2.0,още ли страдат от проблемити на техните предшественици от 2009- 2014-15г. С харченето на масло,което се проявява м/у 50000 и 80000 км ,проблеми с веригите и т.н? Или производителя вече се е погрижил за подобряването и отстраняването им ! Защото в последните дни се сетих за тези проблеми и се замислих,дали пък да не взема дизел вместо бензин! Мойта сегашна В8 ца е дизел е на 230000км и като сменя маслото до следващата смяна на 10000км не го пипа! А може би както при всяко нещо нуждаещо се от подръжка, няма да ти дава ядове ако се грижиш добре за него! Аз мойта от както съм я взел, на всеки 10 000км и сменям масло и филтър оригинални. Вероятно и при бензиновите,като ги глезиш и те ще те глезят! Имали някой опит по въпроса?
  6. Ами,какво да ви кажа! Вероятно и този въпрос,както много други е въпрос на предпочитание! Аз лично,нямам нужда от някакви много високи стойности на конските сили. Просто според мен една част от тях са излишни,рали годините отминаха безвъзвратно! А за по-улегналият човек и 200 са добре, но пък реално погледнато,къде ще ги използваш тези 256-265-300 коня!!! Незнам, въпрос на лично мнение,щом ви влече пожелавам ви и по-мощни автомобили!!! Желая ви приятен ден! Аз исках да знам този мотор дава ли ядове или не! Поздрави!
  7. Възможно е и да е така,но колко коне още можеш да извадиш от 4 цилинда!?
  8. Благодара ви много за вниманието и мненията,който сте споделили! Вдъхвате ми още увереност,че съм направил добър избор за кола! На въпроса на колегата,защо този мотор,защото както сам отбелязва "това е оптималният мотор" ! Също тъка вече сме на възраст,не ми е нужно да се състезавам с никого. Смятам,че 190 кончета са достатъчни,за да ме возят прилично! Плюс това такси,застраховки ту където съм са по- весоки с нарастване на мощността на колата. А пък и от друга страна,смятам,че от 4 бетала колкото повече мощност гледаш да изцедиш,това е за сметка на надежността на мотора! Не е нужно да си на предела на възможностите! Благодаря ви още веднъж,за отзивчивостта и ако имате вие или някой друг колега още какво да кажете,ще го учаквам с нетърпение!!! Желая ви приятен ден и успешна нова седмица!
  9. Здравейте колеги,решил съм да си купя А5 2.0-TFSI 190к.с 2019г. Пиша ви тук с молба да хвърлите малко повече светлина в/у този мотор! Има ли дефекти,детски болести,така наречените,също как стоят нещата с надежността? Говоря за кола на около 30-40 000км. За какво да внимавам и общо взето всичко,което знаете ще е полезно! Благодаря ви за вниманието и отзивчивостта!!!
  10. Здравей и ти,който и да си! За твоя информация, тук където съм,както се изрази. Отказаха точно в АУДИ, да ми свършат работа! Нямам представа защо,било сложно и трябвало да звънят г германия във фолксваген или ауди! Защото трябвало да поискат някакви параметри! Незнам ! Факта е,че не пожелаха да го оправят. А що се отнася до това,че в интернет има информация, си прав. Обаче не си се сетил,че може би не съм успял да достигне до нея все още, по една или друга причина! Защото ако я бях открил,нямаше да търся тук,за да ставам дразнител и да пиша ,цитирам " небнебивалици". А ако не бъркам и този форум е част от интернет,тогава защо не и ТУК?!?! Не си се сетил за тези възможности обаче,вероятно защото си бил зает с това,как и с какво точно да ме заведеш! Що се отнася до това ,кой и дали е лице на нацията, БЕЗ КОМЕНТАР! И на края,но не на последно място,не очаквам нищо повече, от малко колегиално отношение! Между другото, прави с клавиатурата си каквото искаш,но ако пък предпочете да я счупиш,толкова по-добре! Тамън за известно време няма да се заяждаш с хората в интернет! Желая ти всичко най-хубаво!!!
  11. Някой, може ли да ми помогне с този проблем, а може би и не само на мен! Вероятно и други колеги ще бъдат улеснени, ако имат такъв проблем! Защо никой нищо не споделя,та нали това е целта на тези форуми! Няма да взема хляба на никого,какво толко ва секренто се прикрива! Така или иначе,няма да дойда в нечий сервиз в България за подобен проблем! Това е срамно,на какво сме заприличали "Българи" такава дребнавост,за някакви смешни суми,не е за вярване!!! Продължавайте да мълчите,като риби ,да вземете от някой 20-30 лв. може би ! И бъдете здрави!
  12. Колеги здравейте, извинявайе за безпокойството,но бих искал да помоля за помощ! Колата ми е А4 Б8 от 2010г. На кратко след смяна на масло и филтри реших да зануля сервизните интервали. Диагностиката е лаунч ,който съм ползвал и преди без проблем,но този път стана следното, броячите се промениха както трябва съответно 15000 и 30000км. Проблемът обаче е в това,че съобщението за сервиз не се скри и се преадаптира към интервала за смяна на маслото от 15000 вместо да се ръководи от интервала от 30000км! Имам и Делфи диагностика ако става! Би ли ми казал някой моля, кои номера са каналите и какви стойности да въведа в тях, за да се оправи?
  13. odzhakov

    Смяна на масло

    Колеги здравейте,пиша в тази тема,за да не пълним с всякакви теми форума. Искам да ви разкажа какво ми се случи и да ви попитам някой имал ли е този проблем и ако да как го е решил. Значи,сменям си аз маслото на колата заедно с филтъра както си му е реда,след това започнах да занулявам периода за подмяна. Самото зануляване го направих с диагностика ЛАУНЧ защото и без това малко по рано ми светна съобщението зо сервиз на дисплея. Тази диагностика я ползвам вече наколко години и не съм имал такъв проблем до сега! Реших също по време на процедурата да променя интервала за подмяна на маслото от 15000 на 10000км. Както и да е,въведох новото число след това въведох 30000 за сервиза нулира ги както обикновенно и напомнянето съобщение изчезна от дисплея. Както до сега да кажа,че това съобщение е излизало, когато интервала от 30000км за сервиза наближи. Този път обаче,седмица по-късно след нулирането напомнянето съобщение пак се появи но този път ми изписа ,че следващата поддръжка предстои след 9800км. Това значи,че вече е обвързано с брояча на маслото а не с брояча за сервиза! Кажете моля какво може да е станало и как да го оправя!!!
  14. Здравейте колеги, аз си реших проблема,намерих си врати ,но от друго място! Сега пиша във връзка с фирмата,която отговаря на линка ,който ми даде колегата "Алекс 67" . Още веднъж ти благодаря колега,че се отзова на въпроса и молбата ми! Искам обаче ,да споделя с вас,за да знаете,че тези хора се отнесоха страшно не сериозно към мен!!! Имайте това на ум ,ако ви се наложи да ги търсите за нещо! Поздрави от мен!
  15. Благодаря ти много колега,ще ги търся да видим какво ще стане!
×
×
  • Create New...