Jump to content

HereComesVic

Members
  • Мнения

    19
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    A4 Cabrio 1.8T B7

Персонална информация

  • Локация
    Sofia

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

HereComesVic's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Още един бърз съвет, ако го закъсате като мен. Моята се беше счупила откъм щипките, и самите щипки бяха останали в дупчицата на седалката(много кофти за достигане място). Не си играйте да ги дърпате/човъркате, а директно ги избутайте с отвертка или друго(може и леко окуражаване с чук), за да паднат от другата страна. Загубих около час само заради това 😅
  2. За питащите къде се намира и как се стига до частта: https://www.youtube.com/watch?v=rA-CRtaxTYA
  3. Ами след обстоен преглед, се оказало, че горивната система е наред - проверил е и помпа и филтър. Накрая преадаптирал разни модули(спомена ми по телефона, но така и не запомних) и всичко заспа. Карам я вече от 2+ седмици с едно дълго каране до морето и обратно - пали като сух кибрит, няма и следа от грешката 🤷‍♂️. Човекът е Пепи от Pepino Racing, известен главно в Шкода средите, а и на доста колеги тук. Абсолютен магьосник с електрониката и много точен човек. Взе ми далеч по-малко от една нова помпа, ако бях тръгнал да сменям наред неща, не ми се мисли... Нямам идея дали проблемите са идентични, но за мен диагностиката от истински разбиращ човек винаги си струва.
  4. Абсолютно същите симптоми при мен(B7 1.8T BFB), но проблемът се появи постепенно - явно имаме лека епидемия 😁. Започна да пали от втори път, после трети-четвърти и в момента с бая зор, особено след престой. При мен светна и грешка за бедна смес: P1128 Bank 1 system adaptation (mult) System too lean Оставих я на майстор, днес се обади да изкаже съмнения за помпата. Веднъж съм го ял с дефектен бензинов филтър, който се запуши след по-малко от 5к километра и изля горивото през някакъв отворен маркуч за пари. След смяна всичко беше супер около 5 години. Скоро го смениха пак и ако е отново запушен ментак, който мъчи помпата, ще е доста нелепо. Благодаря за темата, ще следя и ще споделя при мен как се развиват нещата.
  5. HereComesVic

    TPMS

    Не, стои си така все още Може и да има общо с това, при мен също имаше пренастройка на датчика след монтажа на темпомата. Не знам дали има вариант чрез прекодиране/рекалибрация или ще трябва да прибягвам до "хардуерно премахване"
  6. HereComesVic

    TPMS

    Абсолютно същото се случи и при мен, но след слагане и активация на темпомат/борд компютър. Пипал ли си нещо през VAG COM или само се появи?
  7. Да, благодаря, това беше очаквано и предстои правене TPMS лампата, обаче, е ужасна загадка и за съжаление не намирам нищо по темата от 2 дни. На места попадам, че по-новите нямат сензори в гумите, а разчитат на ABS да засече разлика в гумите и се чудя дали кодировката на ABS може да влияе по някакъв начин. Имам познат с VAG COM и ще поразровим в края на седмицата, а дотогава изолирбанд отгоре
  8. Здравейте, Най-накрая се навих да подложа и моята на първи ретрофит, а именно темпомат и борд-компютър(нямаше си дори това) 🥺 Един колега продаваше цял модул + лостчета и предлагаше допълнителен монтаж. Далеч не му беше първия път и се справи завидно бързо с монтажа, но имахме малко ядове при ABS адаптацията/кодирането. Накрая нямаше грешки, лампите за ABS/ESP угаснаха, темпомата и бордовия тръгнаха както си трябва, но освен очакваната индикация за "ниво течност чистачки" взе да премигва и TPMS лампичката. Колата е A4 кабриолет, B7 1.8T 2006 и до колкото знам нямам TPMS, нито съм виждал въпросната лампа да свети досега. Премигва на много неравноделни интервали, независимо дали колата е само на контакт, запалена, в движение или в покой - прилича на HDD индикатора на компютър, докато чете от диска 😁: Видео на лампичката тук. Имам съмнение, че нещо не е кодирано както трябва, но нямам VCDS под ръка за да ровя. Знам, че е доста трудно за диагностициране, но някакви идеи?
  9. Явно е бил филтърът, сменен е и от каране 3 дни не е протекла и не е светвал чека. Вероятно в началото е вдигал налягането и сместа е била богата.
  10. При мен е бил филтърът. Взех я понеделник, засега оплакване нямам.
  11. В събота абсолютно същият проблем и с мен. Светна чека преди 2 седмици - след проверка - грешката беше обогатена смес. На път взе да тече гориво през маркуча, който принципно е за изпарения и стои отворен малко зад дясната врата. Първоначално вървеше и миришеше на бензин, след като спрях да проверя, взе да се излива без да стига въобще до двигателя и не успях да запаля повече. Същият проблем като в този пост от audi-sport.net. В горния случай човекът е сменил бензиновият филтър и е било ок. Правих съвсем скоро обслужване и не ми се вярваше, но и първоначалното мнение в сервиза беше менте филтър. Оставих я, ще пиша като ми се обадят.
  12. Развитие по темата - нещата се влошиха внезапно, взе да тече гориво през един маркуч, който принципно е за изпарения и стои отворен малко зад дясната врата. Първоначално вървеше и миришеше на бензин, след като спрях да проверя, взе да се излива без да стига въобще до двигателя и не успях да запаля повече. Същият проблем като в този пост от audi-sport.net. Добутахме я до сервиз и първоначалната диагноза съвпада с решението от горния случай - кофти горивен филтър. Въпреки, че беше сменен при обслужването, явно съм уцелил зловещ ментак. Оставих я да я правят и се надявам това да реши проблема.
  13. Определено ги държи и падат след няколко минути, може би има изпускащ маркуч?
  14. Благодаря за напътствията! Сега на "второ четене" във VAG COM забелязахме, че отчита "Secondary air injection" като failed or incomplete, всичко друго е зелено - Readiness 0000 1000. Ще я водя на чичо доктор, то се знае, искам да се ориентирам само.
  15. Благодаря, и аз попаднах и аз на този списък. При проблем с запалителна система - свещи, бобини, дюзи, не би ли трябвало да има проблем с палене и колебания в оборотите? За момента не наблюдавам нищо такова и затова подозирам въздушните пътища и свързаните с тях сензори.
×
×
  • Create New...