Jump to content

involar

Members
  • Мнения

    26
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    A6 C6 CDYA

Персонална информация

  • Локация
    София

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

involar's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Някой има ли списък при ремонт на задното окачване какво се сменя, при положение че нищо не е пипано и му е дошло времето?
  2. Проблема е че трябва да сваля печката за да му дам на този. Пред блока тази операция е изключително проблематична тъй като печката е на доста "задно" място.
  3. Да знаеш че не се сменя само компресора. Обикновенно правиш промивка на всичко, слагаш нов изпарител.
  4. involar

    Какви носачи?

    Колега не си прав. Прочети малко за този сервиз в Казанлък, ще видиш че доста хора са си правили носачите там. Като му дойде времето и аз ще се запътя натам. Човека дава 60 000км гаранция. Иначе в оригинал слагат TRW. Като бюджетна алтернатива бих ти препоръчал Corteco, много хубава гумат имат.
  5. involar

    Какви носачи?

    Щом се търси бюджетен вариант защо просто не отидеш да ти рециклират тампоните на носачите? По 10-20 лв на носач май взимат: https://www.olx.bg/ad/remontira-retsiklira-vazstanovyava-sharnirni-boltove-nosachi-CID555-ID2NL1j.html
  6. Ами не е нещо конкретно. 01406 (No flame) и 01407(Flame termination). Печката със сигурност си работи защото на плюсови температури съм я въртял по 30-40 мин без проблем. На студено обаче на първата фаза (палене) не звучи добре и след 1-2 мин угасва с много пушек (заради обдухването на камерата). Според мен горелката не достига нужната температура нужна за потдържането на пламъка и съответно гасне. Чел съм че тези печки се задръстват с времето и е добре да се прави почистване веднъж годишно.
  7. Колеги, Някой знае ли в София къде се занимават с печки? Мойта на температура под 0 гасне и най-вероятно никога не е сервизирана (чистена). Мен този ремонт ще ми отнеме към 3 дни с ваденето на печката (а тя е на много гадно място) и слагането обратно и се чудих дали някой не е правил някъде вече защото нямам това свободно време.
  8. Ами това с соленоидите знам че се мери дебита който дават на няколко импуслни нива. Ако казваш че само съпротивлението говори за състоянието му, добре. Реално ако не прави проблеми значи няма смисъл от допълнителни харчове. Аз примерно съм го планувал този ремонт и най-вероятно или ще си купувам рециклирана кутия (950 паунда) от Англия, или ще сменям всичко тук, зависи къде излезе по-добрата цена. Едно нещо което съм чел че е доста важно е да се промие охлаждането на кутията, тоест тръбите и радиатора от старото масло и стружки. С времето били засядали там и после като сменяш маслото влизат обратно в кутията.
  9. А не се ли сменят и соленоидите (7бр за всяка скорост, 100лв бройка грубо казано) и сепараторната плоча?
  10. Някой може ли повече да разкаже за омасляването? И аз го имам и си мислих че маслото избива от отдушника. Как да разбера че е запушен или просто се сменя?
  11. Точно така. До колкото знам се изрязва старата и се заварява нова.
  12. Май ми е тръгнала едната гофра (прогоряла). Някой има ли идея къде да ми заварят нова в София?
  13. Имах почти същият проблем. По точно, климатика на празни обороти работеше, а при подаване на газ налягането падаше. На два сервиза го гледаха, сменяха ми клапана (n280), никакъв ефект. Купих си нов компресор и се оправи. Понеже са постоянно закачени за коляновия вал тези компресори имат вътре една плоча която с променящата се геометрия намалява или увеличава разстоянието на буталата в цилиндрите, тоест увеличава или намалява компресията. Когато се прецака този механизм се получават загадъчни дефекти.
  14. Купи си Кортеко (Corteco). Всички тях си купуват, карат колкото оригиналните. И аз си купих такава наскоро че се скъса старата. Ако няма да е тази си взимай оригинал, освен Кортеко всичко останало е гола вода.
  15. Предполагам зъбните колела вече на място се гледа дали са износени. А направляващите има ли смисъл да се сменят? Чел съм че с времето се разпадат.
×
×
  • Create New...