Jump to content

Minkar

Members
  • Мнения

    152
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Minkar

  1. Здравейте колеги, На ГТП ми казаха, че накладките на моето Audi A4 B8 са за смяна. Тъй като не искам да правя компромис с качеството, може ли да ми кажете марка и от къде да си ги купя (дали да ги поръчам от autodoc или търговец в България) за да ги сменя в комплект с маслото. Също ще съм благодарен, да кажете ориентировъчно какви пари да приготвя приблизително за самите накладки и смяната.
  2. дали може да споделиш мнение за Мултитроника по отношение на това дали колата се кара предимно градско или извънградско. Аз съм получавал обратна връзка, че извънградското шофиране не амортизира кутията по начина по който тргъгни-спри особено в София го прави т.е ако шофираме предимно извънградско (без да настъпваме яко газта) дали амортизираме по-малко мултитроника
  3. Здравейте колеги, С шофьорската стелка от години имам проблем - едното от 3те зъбчета на едната дупка е счупено и съответо стелката постоянно е разкачена и се чапа под нея. Бях решил да си купя нова, оригинална, намерих някакъв човек в олх да продава, но ми каза че ги продава само комплект, което мен не ме устройва, защото другите ми стелки са сравнително нови. Та въпроса ми е имате ли идея, как мога да застопоря дупката със счупено зъбче, така че държи. на мен ми идва на ум да сложа малколепило там където е счупено, за да се разшири самаат дупка и да има някакъв захват към пода на колата.
  4. доколкото си спомням, ръководството на български го бях изнамерил като си свалих официалното приложение на ауди, въведох колата си и след това имаше опция да видиш ръководството и то беше на български
  5. Аз имам човек за ремонт, проблема е че съм ги ремонтирал вече 1 път и исках да взема по кардинално решение 100 лв на брава ми идва малко множко. Мисля да изчакам да мине зимата и да действам с ремонт на пролет. Дали ремонта на шофьорската заради ключа има нещо по сложно от другите? Sent from my iPhone using Tapatalk
  6. Здравейте колеги, От години когато дойде зимата на моето Ауди Б8 имам пробелм с бравите - не се отварят. Преди беше само на задните, а сега се появи и на предните, шофьорската трябва да я отварям с ключ, пасажерската отвътре, задните не се отварят отвън, понякога и отвътре. Преди пандемията бях давал на майстора който ми обслужва колата да ги занесе на друг майстор да ги почисти тези моторчета, имаше някакъв ефект, но издържаха 1-2години. Иска ми се да реша въпроса по генерално, може ли да ми кажете дали има на пазара алтернативни брави (моторчета/машинки, не знам как точно се наричат) и ако да по колко ще ми излезе на бройка да ги подменя.
  7. Ами не се сетих да питам за този function test… днес ходих при момчето което ми прави ремонта, тествахме на N, направихме VAG COM диагностика и всичко изглежда наред. Има ли вариант по спирачките да има нещо и да не се отразява в грешка на vag com. Както казах си смених гумите с летни които са последен сезон вече, стари. Чудя се това “съпротивление” което си мисля че е от спирачките дали не е от липса на “сцепление” с пътя. Sent from my iPhone using Tapatalk
  8. Здравейте колеги, Имах авария преди няколко седмици на моето B8– при пускане на ръчната спирачка, моторчето й се повреди, а от там и целия апарат и стискаше барабана. Колата едвам движеше, доколкото разбрах имаше и малко изтекла спирачна течност. Закарайх колата на ремонт, където беше подменена ръчната и спирачния апарат. Взех си колата и всичко изглеждаше ок. Онзи ден сменях гуми и вчера като карах незнам защо ми се струва, че спирачките задържат (имам чувството, че колата набира скорост по бавно и след това губи инерция по бързо). Когато покарам малко, без почти да натискам спирачка и пипна дисковете този който беше сменен е една идея по топъл (на новия не можеш да си задържиш пръста от топлина, а на стария от другата страна може). Тази разлика в температурата ми се струва пренебрежително малка, отделно ръчната си работи нормално, шумове от спирачките не се чуват. Тъй като не искам да гадая повече (компютъра не показва грешки) се чудех дали може да се прави диагностка на това дали ти задържат апаратите и ако да да ми препоръчате сервиз в София
  9. Здравейте колеги, Имам застлаховка автоасистънс, закъсах онзи ден с колата (ръчната спирачка и апарата дадоха фира) и си викнах Пътна помощ за да закарам колата при майстора, който ми я прави и му имам доверие. От Пътната помощ ми издадоха фактура, всичко точно, но когато отидох при застрахователя да я дам се оказа, че трябва становище от сервиза за техническата повреда на автомобила. Може ли да ми кажете, които е минавал през тази процедура, какви реквизити и информация трябва да има в това становище за да не ме върнат нещо пак. Предплогам дата, сервиз, ЕИК, описание с няколко изречения на проблема, подпис, печат е достатъчно. Питам защото в сервиза а и на други места си нямаха идея какво е това становище.
  10. Добре, а това че като паля повторно веднага дори и на -10 градуса проблем няма и че когато времето се затопли въопще вибрация няма, не елиминира ли варианта дюзи. Иначе в момента съм на 200к км и по това което са ми казвали си е време дюзите да дадат фира.
  11. Мерси, а от клипа който публикувах дали става ясно, че наистина проблема с вибрациите е от подгряващите свещи. То е логично след като времето се затопли и въпросните вибраций изчезнаха, но все пак да питам.
  12. Да това за скъсването ме предопредиха, реално това е причината и да питам във форума. Дали това че температурите ще са високи е застраховка, че Септември като отида да ги сменям няма да има проблеми със отвиването.
  13. Здревейте колеги, От януари месец някаде, когато паля колата на студа, при паленето двигателя започна да вибрира, оборотомера да дава леки отклонения (направил съм клипче за да се види ясно). При повторно палене, всичко си е ок. Поразпитах и ми казаха, че проблема е от подгряващите свещи, сега когато се запролети всичко е ок и когато паля няма такъв проблем. Може ли да ми кажете дали този ремонт е спешен и трябва да го напарвя сега или може да изчака до септември, когато си сменям маслото и реално мога да помоля майстора да ги свърши и двете неща едновременно. Също ако може да кажете дали това е скъп ремонт и колко горе-долу би трябвало да приготвя за ремонт на тези свещи.
  14. Благодаря ти за линка, точно такава броня ми трябва. Сега се обадих на търговеца и ми каза, че това е "алтернативна броня" и май ще се въздържа.
  15. Най големия виц, че се произвежда броня за Audi b8 (а може би и за другите модели на Ауди) която да има пръскалки, но не и парктроници. Парктроникът е уникална екстра и не мога да си представя как на някой му е хрумнало да пусне броня с тъпите пръскалки, но без парктроници. Sent from my iPhone using Tapatalk
  16. Здравейте колеги, Трябва да сменям предната броня на моето Audi A4 B8. Въпросната броня е с пръскалки и парктроници което се оказа много рядка комбинация и не мога да си намеря такава. Намерил съм някаква броня с парктроници, но без пръскалки. Може ли да дадете вашето мнение за тези пръскалки, на вас вършат ли ви работа, ползвате ли ги. Аз лично съзнателно никога не съм ги ползвал, точно обратното. Винаги когато съм ги пускал е било без да искам, отделно предницата не ми е съвесем права и когато съм ги пускал едната пръскалка не се е прибирала. Та какво е вашето мнение, дали е разумно да се откажа от тази екстра, не ми се търси повече броня. Майсторите ме съветват да си търся броня със пръскалки. Другото което искам да питам е какво значи последната буква в края на сериния номер на частите на ауди 8K0807437 A/D/C и т.н. В много от обявите за броня не ги вписват, имат ли те някакво генерално значене.
  17. Minkar

    Обща тема: Audi A4 B8

    Здравейте колеги, днес имах лек симтом за авария на моето Audi B8, дали може да дадете мнение? Колата беше останала почти без гориво (пишеше 80 км) и сутринта като я запалих съвсем леко пририта и стрелката на оборотите за около секунда леко мърдаше. Отидох директно на бензиностанцията и когато смених от D на P пак се усети нещо такова. След като заредих не е имало проблеми. Възможно ли е това да било от малкото останала нафта, която може да е замръзнала?
  18. Minkar

    Обща тема: Audi A4 B8

    Абсолютно си прави, мерси! Спести ми много резил, ако се наложи да возя някой и да не мога да влезна през шофьорската. Иначе днес ми се появи една грешка, която и преди съм имал. След като запалих колата и спрях пред един магазин, когато тръгнах да паля пак - Parking Brake Malfunction+Low Battery+не ти дава да извадиш ключа 20-30 секунди. Появи ми се още два пъти като на третия бях карал 30-40 минути. Този бъг го "лекувам", като заключа и отключа колата. След това си пали нормално, не изписва Low Battery. Случвало ли ви се е, на какво се дължи?
  19. Minkar

    Обща тема: Audi A4 B8

    Аз си реших проблема, като частите от колата ги вкарах в гаража и реално колата остана празна. Мислих си дали да не направя това, за което ти говориш и добре, че не го направих, защото тази зима на шофьорската врата ми се появи един друг проблем, който беше уж ремонтиран преди 2-3г. - като стане студено механизма на бравата не работи адекватно и вратата не може да се отвори. За целта трябва да си отворя отвътре шофьорската врата, като пред това влезна от някоя друга врата. Багажника наистина се заключва сам и ако бях заключил колата с централното и бях отворил багажника само за да взема акулулатора е много вероятно да не може да се отвори шофьорската с ключа и от там цялата кола да остане заключена. Незнам как би могла да се отвори колата тогава.
  20. И на мен ми се получава отвреме на време. Писал съм преди във форума за това и ми казаха точно - регенерация и да покарам извънградско ако си спомням правилно. Sent from my iPhone using Tapatalk
  21. Minkar

    Обща тема: Audi A4 B8

    Реално моя пробелм не е със заключването, а с това че колата ми е ниска и закача на ръба между тротоара и пътеките на гаража, които е по ниско от тротоара. Преди в този гараж паркираше пак една ниска кола и бяха приспособеди едни дървени тръмплини да повдигат малко. Казаха ми, че е най-добре да се пренаправят пътеките, но не ми се занимава с майстори, имате ли позната фирма/човек който да се занимава с метални конструкции и да може да направи два рампички да повдигат малко пътеките. Реално не ми трябва да паркирам всеки ден в тоя гараж, а на някакво време да я прибирам там - заржедане на акумулатор, миене, и т.н. Така че затова се чудя как да я заключа защото не мога я вкарам в гаража.
  22. Minkar

    Обща тема: Audi A4 B8

    Добра идея, аз даже незнаех за това заключване. Дали има и за багажника ключалка? Иначе алармата си е фабрична има и имобилайзер. Sent from my iPhone using Tapatalk
  23. Minkar

    Обща тема: Audi A4 B8

    Здравейте, дали може да ми кажете зимата като ми падне акумулатора и се наложи да го заредя дали може да да си заключа Аудито с ключа, без да има акумулатор (дали ще се заключат всички врати и дали няма да прецакам нещо алармата)
  24. Здравейте колеги, когато си сменях маслото последния път, момчето ми обърна внимание, че MANN филтрите са по подходящи за Мерцедес, а не за Ауди (аз карам А4 B8) и ми препоръча да взимам MAHLE, което било по добре за Ауди. Какво мислите по въпроса, какво да поръчам - MANN или MAHLE
  25. 2.0 TDI 143 коня мултитроник - безстепенен. Ако не се лъжа всички мултитроници са безстепенни и май си в грешка, че твоята е 8-степенна.
×
×
  • Create New...