Jump to content

tthcn

Members
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    A

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

tthcn's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Сайтът с върнати автомобили на Ауди Германия е публичен, така че при желание не пречи да влезеш и да погледнеш аджеба къде и какви ги „мисля тия коли с тия пробези“.
  2. Здравейте, колеги, нека повдигна малко темата. Вчера имах възможността да тествам А5 Sportback фейслифт quattro S-tronic 2.0TDI 177к.с. Останах меко казано впечатлен от колата във всеки един аспект: 1)Екстериор: изглежда уникално спортно и агресивно от който и ъгъл да я погледнеш (конкретната бройка беше без S-line, но аз определено ще търся такава с S-line exterior+interion package, защото придава още по-завършен облик на самия автомобил). 2)Интериор: доста ми допадна фактът, че цялото табло е изнесено по-близо и по-навътре към водача..като добавим и начина по който изглежда скоростния лост, се създава едно впечатление, че все едно се намираш не в автомобил, а в малък самолет. Пространството отпред както и отзад е повече от достатъчно. Същото важи и за багажното пространство, което също е доста функционално предвид повдигащата се изцяло 5-та врата. 3)Пътно поведение: много плавно (дори неусетно) ускорение, адски неусетно превключване от страна на S-tronic-a . Воланът се върти много леко. Стори ми се много по-бърза от колата, която в момента карам (Пасат В7 2.0TDI 140к.с.), което леко ме озадачи понеже двигателят би трябвало да е един и същ (претърпял само софтуерни промени при 177-те к.с.), а в действителност има осезаема разлика. Честно казано вече се замислям дали има нужда да тествам и А6-цата, тъй като не усетих нищо да ми липсва в А5. Също така все повече се замислям дали да не включва и 3.0TDI 245 к.с. като вариант при евентуален избор на А5 за сметка на някоя и друга екстра, която би имало в повече при по-малкия мотор (190к.с.), но пък там евентуалния пробег би бил малко по-голям (100 000-120 000) срещу 50 000-60 000км. за по-малкия мотор, а според мен малкото километри пробег са една от най-големите екстри на всеки автомобил 2-ра употреба.
  3. Благодаря на всички колеги, коментирали темата-винаги е хубаво да се чуят няколко различни гледни точки. Основните причини, които ме насочват към А5 (ЗАСЕГА) са по-новата година на производство и по-големия набор от екстри, които би имала за сметка на А6, но пък от другата страна са тези 204к.с. и най-вече 3-литровият мотор, за който съм чувал само положителни отзиви..... Държа да подчертая, че задължително ще пропусна Дистроник-а понеже колата ще нощува навън, а за евентуално въздушно окачване все още се двоумя (е, естествено, че ще се търси кола 2-ра употреба, та... с каквито екстри се случи ). Относно т.нар. гаранция, която колегата @Tanko kara A6 спомена : така или иначе колата ще е по програмата на Ауди (:plus) и би трябвало да има някаква гаранция, но дали тази гаранция се покрива от българските представителства на Ауди ИЗЦЯЛО, защото съм чувал (не гарантирам 100% достоверност на информацията), че при BMW например има проблеми с признаване на гаранция по тяхната Premium Selection програма тук?
  4. Колата ще се купува от представителство в чужбина и ще бъде с доказана история на не повече от 100-120к. км. като евентуално А5 би било с повече екстри за сметка на А6. Нямам конкретни набелязани обяви за момента. Просто ще ми е доста полезно да прочета мнения на хора от форума за сравнението между двата модела по показателите, които споменах в първото мнение и вече от там да си извадя съответните изводи към какво да се насоча.
  5. Здравейте. Колебая се между горепосочените модели в следните моторизации: 1)A5 (2014-2016г., 2.0TDI с 190к.с.,Quattro,S-tronic) и 2)A6 4G(2012-2014г., 3.0TDI с 204к.с.,Quattro,S-tronic) Изчетох мненията във форума относно А6 в тази конфигурация, но не успях да намеря кой знае колко информация относно А5 във версията със 190к.с. Ще се радвам да прочета мнения на минали/настоящи собственици на въпросните модели и най-вече ме интересуват следните неща: 1)Поведение при зимни условия? 2)Динамика и пътно поведение?-по технически данни разликата в ускорението от 0-100 е в полза на А6, но е минимална (0,2сек), но от друга страна А5 е по-лека на килограми. 3)Разлика в поддръжката между 2-та модела (А6 няма да е на въздушно окачване)? 4)Често срещани проблеми? Не се интересувам от по-големия мотор с 245к.с. във въпросните модели, така че моля темата да се съсредоточи само върху мнения, насочени към по-горе посочените двигатели.
×
×
  • Create New...