Jump to content

Ivan9999

Members
  • Мнения

    17
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Ivan9999

  • Рожден ден 17.08.1989

Друго

  • Kaра
    Audi A3

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    Варна
  • Интереси
    Football

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Ivan9999's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте, колеги! Някой случайно дали може да препоръча читав майстор във Варна, който да помогне с отстраняването на едни точки ръжда дето избиха по калника? Благодаря предварително!
  2. Звучи добре значи, благодаря ви много за инфото. Сега се сетих, че преди време като взимахме апартамент и тогава беше така- първо в банката, после с документите при нотариуса за финализиране.
  3. Всъщност да, и аз си мислех вариант за мобилно банкиране, но стига и продавача да е окей с тази опция. Може пък и да не иска по някакви съображения. Иначе колата е близо 11к, но предполагам, че ще се разберем за около 10 или малко по-малко, защото има разни неща за коментар. Иначе предполагам самия превод става при нотариуса за да може на момента да се подпише договора след превода? Охраняем паркинг е добър вариант определено, благодаря За съжаление точно тогава когато се очертава да ходя приятелите ми няма да са на разположение. Иначе и това е идея. Мерси и за инфото за каското!
  4. Здравейте, Предстои ми покупка на автомобил и малко можеби прекалено много съм се филмирал, но имам някои опасения и питанки. Последната ми кола я взех преди 7+ години и оттогава малко съм поизгубил тренинг дето се казва :) Ситуациятаа хипотетично следната- Харесвам автомобил в София продаван от частно лице и идвам да го видя от друг град. Да речем харесвам го, минаваме го и през оторизиран сервиз или няко майстор на частно без значение и съм готов да го купя. Оттук следващата стъпка ще е да изтегля пари от банката. Не смятам, че е много разумно преди това в мен да си джиткам с по-голяма сума пари без да съм сигурен, че ще се стигне до сделка. После се срещаме със собственика и отиваме към нотариус. Там се подписва сделката, давам парите, той ключовете и официално сделката е сключена нали така? Има ли вариант след това, като изляза автомобила да го няма и тогава горя?! Въпреки, че ще са вписани вече негови личи данни и т.н. но все пак. Също така каското, ако се сключи същия ден веднага след нотариуса, от другия ден ли влиза в сила? Да речем, ако остана да нощувам в София и през нощта да не става де.. но ако автомобила изчезне.. мога да пия пак само една студена вода?! По-притеснително обаче май е преди това като се срещнем с него по пътя за нотариуса, да речем, че тогава някой може да се появи отнякъде и... вярно, че ще е през деня, вероятно и в центъра някъде. Но пък ако собственика е някой дето се занимава с такива неща и организира 2ма-3ма приятели да устроят засада и да гепят парите по пътя.. Знам, че много филми гледма, но пък живеем и в Бг.. където знаем какви неща се случват...
  5. @Gangbango а между другото като гледам този данък придобиване е между 0,1 и 3% и се определя от съответната община. Във Варно явно хващаме промоцията и сме на пълните 3% https://fakti.bg/imoti/434118-varna-vdigna-samo-danak-pridobivane "Eдинcтвeнoтo увeличeниe oт 2.6% нa 3% щe имa зa дaнъкa зa придoбивaнe нa имущecтвo, кoйтo ce зaплaщa eднoкрaтнo. Тoй e прoмeнян зa пocлeднo прeди пoвeчe oт 10 гoдини."
  6. ~210 лв го дава данъка за Варна и ~145 лв за Видин. Така че да, наистина май стават доста галимациите и таксите. Макар и вероятно в дългосрочен план да се избият и да излезе малко по-евтино, разликата едва дали ще е чак толкова голяма, че да оправдае всичките гимнастики. Пък и естествено няма гаранция колко време ще се кара колата, че да се избият и да излезе по-изгодно с разлика. Макар че и от емоционална гледна точка ми се искаше да си запася ВН номера... но май няма смисъл наистина. Благодаря още веднъж за поясненията и разясненията
  7. Мерси колега за мнението и инфото. Ами при мен явно отпадна варианта за внос, хората дето уж трябваше нещо да харесат не се обаждат и явно трудна работа в момента от чужбина предвид обстоялтествата. Та съм решил от Бг да е. Съответно ако си взема нещо да речем тук от Варна или друг град далече от Видин трябва да минем нотариус първо нали стандартно? Та реално ако баба ми няма как да присъства там (пък най-вероятно така ще стане, понеже няма как да дойде насам към момента) трябва да си регистрирам колата на мое име? Но след това, няма да е проблем да я регистрирам на нейно име и тя вече да стане собственик и така да мина в КАТ за регистрация било то вече с нея или пълномощно от нея? Един вид купувам нещо от Варна или друг град из Бг.. регвам я на мое име стандартно при покупката. После си отивам към Видин, прехвърлям и я официално на нейно име. И след това вече мога да си мина през КАТ било то с нея или пълномощно и да се регистрира колата, да си взема нов номер и т.н.
  8. Здравейте! Не намерих по-подходящ раздел за темата, предварително се извинявавам ако тук не е най-адекватното място. Също и с търсачката не намерих друга подобна. Имам нужда от съвет във връзка със следния казус- след 8 години (цели 8!) дойде време да се разделя с А3-ката и ми предстои покупка на нов автомобил. От Видин съм, но живея във Варна и съм с варненска шофьорска книжка и лична карта. Колата ми обаче си е с видинска регистрация. Докато си бях с видински документи- данъка си се плащаше във Видин. След като ги смених съответно мина към варненската служба по местни данъци и такси. Както добре знаете, всяка община сама си определя ставките и в моя случай разликата беше около 3-3.5x по-скъпо. Да речем във Видин беше 30ина лева, във Варна около 100 лв. Та основно по тази причина (+ по емоционални причини, че искам да си запася все пак нещо от родния град:) ) бих искал да регистрирам новата си кола във Видин. Но тъй като досега нямам опит, се обръщам към хората, които вече са го правили- дали има някакви особени детайли и тънкости? В моя случай планирам да я регистирам на името на баба ми, която си живее във Видин и съответно е с местни лична карта и шофьорска книжка. Предполагам просто трябва да отидем с нея в КАТ при регистрацията но новата кола или да се изкара пълномощно и да я регистрирам на нейно име без да трябва да ходи и тя? Също така след самата регистрация, освен, че разни фишове и т.н. ще се получават на адреса, на който е регистрирана тя, дали има нещо друго, което ще е по-различно и което трябва да имам предвид? Малка подробност, която не знам дали в случая е от особено значение. е че тя в момента се води собственик на 1 МПС. Ако всичко е по план обаче и направим покупката, съответно и регистрацията на новия автомобил на нейно име, ще бракуваме сегашната и кола. Пък А3-ката (моя сегашен автомобил) ще и го подаря на нея. Съответно ще трябва и него да регистрираме на нейно име и така ще и се водят 2. Макар че тя ще си я кара само на село до магазина и т.н. но все пак трябва да си е изрядно всичко. Мерси предварително
  9. Благодаря много за мненията и информацията @ Lo_Ridah , @CVT & @robobug ! @VBI ами основното ми питане беше точно между А4 и А6, но все пак ако някой колега е имал и някоя от другите изброени марки, не мисля че е толкова фатално да сподели
  10. Здравейте, От известно време съм в дилема между няколко модела и марки. Понеже колата която карам в момента няма нищо общо с тези, бих искал да попитам и тук за идеи и впечатления. Избора ми е между А4 B7 (2004-2009) , VW Passat 2005-7г и Honda Accord същите години. Евентуално и Audi A6 C6/ 4F (2004-2011), но там не съм сигурен все още как вървят разходите за подръжка и тн предполагам, че е доста над това за едно А4. Бюджета ми е между 8 и 12к за колата и още 3-4к за последващо обслужване. Като цяло и 4те ме радват на външен вид, но след като не съм карал нито една от тях бих искал да се допитам до хора, които реално са имали. Силни/слаби страни, за какво тр да се внимава при огледи и след това? Бюджета адекватен ли ви се струва? Също си мисля дали си струва внос от Германия/ Англия или Италия (имам познати и на 3те места), дали тук може да се намери читав екземпляр и за тези пари. Досега не съм взимал от чужбина и нямам впечатлния, въпреки че доста познати от Англия си докараха коли. Търся Седан, по възможност бензин, досега и двете ми коли са били на бензин. Макар че при добър екземпляр може и за дизел да се замисля. Иначе в момента съм с А3 1.6, 8L, така че сами разбирате какво имах предвид по-горе, че разликата с това, което карам сега и това, което търся е от Левски до Барселона * Също така се чудя между А4 и А6 относно подръжката, основни ремонти да си направя сметка кое да бъде точно. Един вид бих искал да знам дали с заплата около 2000лв, от които едно 600-800лв остават на месец (така че евентуално след 4-5 месеца ще има едни насъбрани 3-4к за нужди) може да се подържа спокойно такъв автомобил и да се посрещнат по-сериозни ремонти, подръжка и тн.
  11. Хаха, автора на темата изпадна в още по-голям филм след всичките мнения Благдаря все пак, имаше и доста полезни и насочващи. Всъщност не бях и уточнил, че си търся единствено и само седан, макар че от примерните обяви, които бях сложил всички са такива. Таа, това дали променя малко ситуацията- нещо за до към 10-11 и още 2-3 да си оставя за обслужване. По принцип какво гледате най-често при огледи освен стандартните неща- за ръжди, врати дали всичко се отваря нормално, луфтове да няма, претаципиране дали има, някакви след от удари евентуално, мотора да не мирише на бензин/ нафта, да работи равномерно етц. Пропускам ли нещо, че като не съм гледал скоро и малко съм загубил тренинг :Д В тази връзка какво мислите за това: https://www.mobile.bg/11504066512102220 Близък на мой приятел го продава, знам че си пази колите и добре ги обслужва. Единствено ме притеснява, че е писал бартер, а официално я продава, защото се премести в Берлин и не я кара особено.... От около 5-6 месеца поне мисля, че е обява първоначално беше към 11 и нещо, 12. Сега гледам под 10 е паднала.
  12. Мерси колега за бързия отговор и съветите. Амии всъщност 13 е общо бюджета. За дизел, бензин и тн наистина не съм се ориентирал все още и бих искал да сондирам мнения. Абсолютно и аз осъзнавам, че от А3-то до тези другите разликата е лееко голяма точно както и ти си отблязал.. та и затова събирам мнения общо взето.
  13. Здравейте, В процес на избиране съм на нова кола и на първо време се колебая между няколко модела, че даже и марки… Да не разводнявам прекалено темата ще пропусна част от другите марки, макар и да са от VAG групата (Touareg 2005-6; Passat 2005-8). Бюджета ми е общо 13к лв. , 2-3к лв достатъчно ли ще са за заделяне за необходимото обслужване след покупката? Нямам опит с никои от изброените модели от първа ръка досега. В момента съм с една А3-ка на бензин/газ набор Декември 99. Та приемам и съвети за двигател съответно, за да може да стесня още повече избора. По принцип бих искал да се ориентирам към някои от по-икономичните опции, стига и отзивите за тях да не са прекалено негативни (на каквито например попаднах за Touareg 2.5). На година имам около ~2500 km градско (вкл. ползване всекидневно за ходене до работа) + 6500 – 7500км извънградско. Какво бихте посъветвали като възможни и най-често срещани слабости за въпросните модели (А4-А6) от този период? Мислите ли, че с този бюджет може да се намери нещо сравнително читаво? Като цяло нямам кой знае какви предпочитания за екстри и тн, търся стабилна/надеждна кола (както почти всеки нали, хаха) и по възможност приемлива поддръжка. Тук бих било полезно за ориентир, някой ако може да сподели колко излизат най-честите ремонти и подмени. Както и разхода градско/извънградско. На А3-ката за 7години вече сравнително вярна служба най-скъпото нещо беше съединител веднъж за ~300лв + бобина за 150лв. Разход даваше 10-11 градско, но на газ е песен J Иначе, макар и 1.6 доста пъргава, 200 си ги правеше ( и все още праши) на магистралата без проблем. От познати, което имам като инфо е, че каско-то е около 800-900лв, данъка ~300лв. Едно масло към 250лв например на А6ца 2.7. , накладки отзад-80лв?! Разхода на една подобна А6ца градско може да е около 10, извън 8-9, съответно и според карането?! Ето и конкретна обява от познат, който знам, че доста се грижи за колите си: https://www.mobile.bg/11504066512102220 Но може би с този бюджет ще е по-добре към А4 да се насоча? Като цяло голяма ли е разликата в поддръжката в една А4ка и А6ца от този период? Ето и няколко такива обяви, които преглеждах: https://www.cars.bg/offer/c3029321 https://www.cars.bg/offer/c3036601 https://www.cars.bg/offer/c3013234 Също така като цяло обмислям и вариант за внос от чужбина. Имам познат, макар и не много близък, който ходи до Швейцария, също и един такъв от Австрия. Евентуално и за Германия може да намеря човек. За Австрия съм чувал, че поради химиите по пътищата не е много добра препоръчително. Досега не съм взимал от чужбина автомобил, та там съответно трябва да се има на предвид допълнителните разходи, свързани с обикалянето, пътни такси и тн. Всякакви мнения и съвети ще са добре дошли, пък който има път към Варна- бирата е от мен!! J Благодаря!
  14. Колега и аз съм патил с по-евтини бубини и в момента съм с BERU точно, вече година да чукам на дърво е топ...
  15. И аз си търся някой за сходни интерирорни работи във Варна, така че следя темата, макар и да липсва активност към момента : )
×
×
  • Create New...