Jump to content

VasilN

Members
  • Мнения

    23
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    A5, B8.5, S, Q, TFSI

Персонална информация

  • Локация
    Пловдив

Последни посетители

420 профилни разглеждания

VasilN's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. VasilN

    S tronic

    На s-tronic мисля че няма как да провериш, освен да го демонтираш и да отвориш кошницата, но тогава пак трябва да знаеш каква е била оригиналната дебелина на фрикционните дискове.
  2. VasilN

    S tronic

    Здравейте, на моята кутия се раздрънка маховика и не знам заедно с него дали да сменям съединител? Колата си върви перфектно без да рита, вибрира и тн. Предполагам че ако ще се сменя съединителя е най-добре с цял комплект кошница + фрикциони, а не само фрикционите? На 264к километра е, в сервизната история не е упоменавано да е правен сервизиран автомата до сега, но е поддържан правилно.
  3. Викни си един кабел де, те са евтини (цък). А ти като включих сегашния ти адаптер с USB не ти активира AUX опцията?
  4. За колите с AMI трябва да имаш такъв кабел, за да ти излезе опцията AUX в MMI-a. Аз нямам AMI, а директен AUX в подлакетника и опцията ми е активна. @fifipaldi Мироринга с хромкаста поддържа ли управление чрез джойстиците и копчетата?
  5. Работи по същия начин като навигацията, гасиш колата и продължава да работи някакво време, а ако извадиш ключа гасне веднага. Днес се качих в колата с пуснат блутут, излезе ми съобщението на монитора с моят телефон, цъкнах ОК и всичко си тръгна безжично. Мисля че няма да има повече проблеми след изчистването на кеша.
  6. Значи нямаш 3.5мм жак в подлакетника? А имаш ли AMI конектор в жабката?
  7. Между другото този контектор не го свързах аз. Никъде в инструкцията не намерих за какво е и реших да не рискувам 😁. Преди да ги включиш беше ли минал на AUX през MMI-a? Също така с MMI 3G+ ли си?
  8. Днеска ми дойде наум да изчистя кеша на андроуд ауто приложението и воала, безжичната връзка тръгна! Пробвах три пъти подред да се вържа и нямах проблеми. Утре сутринта ще направя пак проба. Няколко важни неща да споделя: - китаеца никъде не е написал как може да местиш фокуса на екрана - това става чрез малкия джойстик върху основния. Поради тази липса в инструкциите се чудих сумати време как да вдигна на някой като ми звъни и се дразнех, че трябва да помпя копчето Back за да ме насочи към хоум бутона отдолу на интерфейса. - В безжичен режим трябва да влезете в настройките на Wifi на телефона и да включите опция подобна на "Auto switch to mobile data" или Автоматично превключване към мобилни данни. Това се налага, защото безжичното ауто ползва wifi 5 гхц връзка с телефона и следователно не подава интернет през уайфай-а. Като включите тази опция в телефона си, когато той види че wifi мрежата няма интернет, ползва интернета от мобилните ви данни, като запазва wifi връзката. За момента също си стоя на варианта разговорите да минават през MMI-a. Ти пак си вдигаш от аутото, но звука и микрофона си минават директно през колата и така получаваш най-доброто качество (поне за сега). Ще се разцъкам из настройките от по-горе скоро. Лека полека откривам разни неща и ще споделям тук. За момента съм доста доволен от всичко, бих го препоръчал.
  9. Прикачвам инструкциите, също така за разглобяването и кабелите този пич има сравнително добро видео: https://www.youtube.com/watch?v=YC_pygXw82Q . v1.0 AUDI carplay user manual.pdf Трябва да пробвам и следното решение за ехото
  10. Няколко дена вече го разцъквам и според мен се държи добре. Откъм инсталация нещата бяха доста прости, единствено по мое желание махнах централната конзола за да прекарам USB-то през пепелника. Махнах вложката на пепелника и отдолу на самия пепелник има едно капаче, където може да се "отщракне" внимателно и се открива доста голям отвор от където вкарах направо целия женски жак, така ще може да се сменят типовете кабели при необходимост. Под навигацията има едно напълно празно рафтче (вижда се на една от снимките), където монтирах модула без проблем с клиренса, връзва се към CAN през управлението на климатроника чрез У кабел, LVDS кабела и големия сноп, който влиза в навигацията също са с У кабели. Безжично тръгна веднъж с моят Oneplus 7 pro, повече не можа, дава някаква грешка, но не съм си играл да проуча въпроса. Всеизвестния проблем с ехото, когато говориш с някой през аутото го има (отсрещния се чува като говори), за това ползваш телефона през MMI-a (ако имаш). В момента съм вързан с MMI-а с блутут и като си влезна в колата всичко си тръгва (телефон, музика) и като искам си включвам кабела за да ползвам аутото. Тези дни като имам време ще си поиграя пак с безжичния режим, щом веднъж тръгна трябва и пак да проработи 🙂. Официално безжичния режим го поддържат само Pixel серията, за това пробвахме и с Pixel 4, там наистина няма проблеми с безжичния режим. Скоро ще пробвам и иФонь. Като включиш на задна или включиш парктроника, модула "връща" видео връзката към MMI-а за да си гледаш датчиците. Ако сложиш камера към модула ме съмнява да се виждат и линиите на парктроника, понеже той има 2 режима - единия е когато екрана е вързан към модула, а другия когато е вързан към MMI-a (комбинацията е невъзможна). Ще чуваш как ти пищят датчиците, но камерата ще си я виждаш от ауто модула без нищо от оригиналната система. Отгоре на екрана са отрязани към 3 пиксела (вижда се на снимката). Явно аспекта на аутото не влиза точно в оригиналния екран, но изобщо не пречи. Трябва да проверя по-обстойно в настройките дали не мога да го мръдна.
  11. Пиши им на лично съобщение в алиекспрес. Днес сутринта дойде, пратиха го във вторник от Германия с DHL. Спиди ми го донесоха до вратата. Днес ще се опитам да го монтирам.
  12. Визуалната и функционалната част на карплей-а се намират на телефона. Интерфейса в колата служи само за да свърже копчетата и екрана със смартфона ти. Следователно няма нужда да се ъпдейтва интерфейса при ъпдейт на карплей/андроид ауто.
  13. Доколкото разбрах само приема, не предава. Даже като си в режим на AA/CP и цъкаш по копчетата, MMI-a и компютъра на таблото продължават да реагират. Тоест не блокира заявки. За това е хубаво като си в режим на включен интерфейс да минеш на Media менюто в MMI, за да не товариш излишно компа "отдолу".
  14. Интерфейса се връзва към CAN-а на колата и взима всички команди от копчетата на волана и джойстика на навигацията. Може и гласово през бутона на волана за гласови команди.
×
×
  • Create New...