Jump to content

Ste4kin

Members
  • Мнения

    49
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Ауди А3 1.6fsi

Персонална информация

  • Локация
    София

Последни посетители

723 профилни разглеждания

Ste4kin's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте, някой сменял ли е в последната година верига, а ако има такъв би ли споделил подробности и цени? Поздрави П.С: Колата е с мотор 1.6фси
  2. Аз слава Богу не съм се сблъсквал с Дас Ауто и със сигурност ще ги избягвам, НО...искам да споделя моят опит с Райно от форума. 4 пъти по-скъпи цени от навсякъде и още чакам (шегувам се разбира се) отговор от Райно от 2019та година. П.С: Съветвам всеки купил части или възнамеряващ да си купи от Райно да хвърли едно око колко струват, че да не се окаже...
  3. Проблемът с прегряването е следствие на счупена обтягаща ролка на пистов ремък! От там и почва всичко - Ремъка се изнизва, а колата прегрява, понеже същия ремък върти и водната помпа (демек не охлажда вече двигателя); акумулатора не зарежда също (ремъка върти и алтернатора). Просто е чисто съвпадение, че ситуацията възниква точно когато долях в повечко антифриз, а не че това е причинило повредата.
  4. Оказа се скъсан ремък. Нищо общо с антифриза.
  5. Здравейте група! Днес реших да долея антифриз на колата понеже беше на минимума и погрешка съм налял повечко, та сега е над максимума. Приятел каза, че не е проблем и щяло да го изхвърли и аз си тръгнах по задачите. Сега паля да се прибирам, гледам 90° (странно да не е изстинала на този студ за един час) ,нищо де може и да не е изстинала си викам и тръгнах, но по надолу колата няма парно и гледам вече е станала на 120° и ми светна лампа. Сега, аз ще видя как да изтегля антифриз, но трябва ли да търся как се обезвъздушава?
  6. Днес смених маслото за моята 1.6фси. VAG w0-30 и филтри на Ман - въздушен, горивен, маслен и на купето - общо 252лв. Имам чувството, че сега чувам мотора една идея по-силно, но може и да се заблуждавам. П.С: Предишното масло беше VAG w5-30
  7. Здравейте, Напоследък (единствено в студените дни) когато паля колата сутрин ми светва лампата за антифриза, проверявам - антифриз си има, та затова предполагам, че е отишъл датчика (когато колата загрее леко спира да индикира и издава звуков сигнал). Обадих се в Ауди, но датчик не се продава, а направо цяло казанче (59,99лв). Някой сменял ли е досега и има ли особености? Поздрави и хубав ден!
  8. Ste4kin

    Датчик вода чистачки

    Да, на таблото светва индикацията за течност на чистачките и издава звуков сигнал. При мен няма дисплей, а е иконка на таблото.
  9. Здравейте, Откакто захладя щом запаля колата ми изписква и светва лампата за течността за чистачките. Течност има ,та едва ли е от това. На друг прави ли му този номер и някой знае ли защо? Поздрави!
  10. Абсолютно съм несъгласен с колегата Moonland за това, че FSI двигателите са по-шумни от останалите бензинови! Когато взех моята 1.6fsi постоянно завъртах ключа погрешка когато бе запалена, понеже нито се чува - нито усеща, че работи. И така до ден днешен..само гледам оборотомера за да видя работи ли по дяволите.
  11. Ste4kin

    Гуми и джанти за A3 8P

    Някой ползвал ли е гума Викинг? Били са подмарка на Континентал и прочее.., има ли смисъл за 40лв спестяване на гума да ги тествам?
  12. Аз и не искам да слагам лонг лайф, но това е оригиналното на Ваг което предлагаха там в магазина. Не знам има ли такова което не е?
  13. Колега аз си сменям маслото винаги на 9хил.км заедно с всички филтри. Просто с това масло излиза колата от завода и него ползвам, но дори да твърдят по-голям пробег не бих пробвал . В магазна ми казаха, че оригиналното масло на Ваг е всъщност Кастрол за професионална употреба.
  14. Днес смених маслото и всички филтри на колата 1.6фси 2008г. Масло 5-30 оригиналното на Ваг (лонглайф), филтрите на Ман (горивният бе само Бош, но пък направен в България ) Общо 182лв със смяната в "Maxcar" на Сливница. П.С: Филтри - въздушен, маслен, горивен и на купето, а да добавя да не стане недоразумение, че при миналата смяна ми бе останало масло от 5 литровата туба, та купих само 2л. този път.
×
×
  • Create New...