Jump to content

dpapazoff

Members
  • Мнения

    27
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    VAG

Последни посетители

521 профилни разглеждания

dpapazoff's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Абсолютно всякакви версии, всичко изтествах. трябва да се промени в екуто нещо или да се сложи нещо като модул както е за воланите, който да променя само това инфо.
  2. На тези не може да се сложи нов софтуер на стария хардуер. Флаша е в дисплея и самия километраж. Или поне одиса ъпгрейдва и двете неща с техен си ъпдейт, който е накуп в едно с флаш файла. Но или е фейс или пре фейс. иначе епрома на самото табло не е проблем да слагам префейсов епром и обратно, бачкат си всякак си. Но промяна няма. Изтествах всичко, нещата опират до това което идва от екуто. Остава неразбираемо от таблото и просто изписва 0.
  3. Таблото няма опция да е за единия или другия тип еку. Еднакви са всичките, дизел/бензин, хардуерно е едно и също от - до. Сложих еку от 2012 от последните ревизии и хардуер за моя мотор CGLB и пак инфото за тази температура става 0 градуса след кто сложа сензора. Като го пткача веднага имам -49 градуса в межър блоковете на таблото, което е симптом на липсващ или неработещ сензор. Инфото стига до таблото. Но сложи ли се сензора, температурата вместо да бъде отчетена става 0 градуса, което е разминаване в самото инфо, това което праща екуто и това което чака таблото, или обратното Иначе за CP14, просто хващам рандъм кола, слагам и фейсов километраж, стрелката на водата си работи, в межър блока виждам температурата. Инфото стига коректно до километража. Слагам в моята c46 и липсва. Това не става въпрос за един километраж и една кола с CP14. Абсолютно всички
  4. Таблото е 2013г. слагам го в 2009г кола която е c14 и показва. Само в C46 и само това инфо става конфликт и изписва 0.
  5. Не бях влизал скоро, но като цяло разбрах какъв е проблема. Изтествах абсолютно всичко, флащове на екута, на километражи, гейтове, даунгрейди, нищо не помага. Проблема е точно, че не съответства нещо КАН сигнала от екуто и го прави само с EDC17C46. С EDC17CP14 няма драми дори в 2008ма година коли. Не съм писал нова тема, тъй като мисля, че на никой не му се занимава да се пробваме да направим някакъв транслатор или не знам как точно се казва, като тези афтърмаркет за лин шината на по-новите волани. Не знам защо само това съобщение не съвпада, но не мога да сложа CP14 тъй като разбрах, че е за пиезо дюзи а моите са били 12в na C46. Нямам си и на идея някакво прехвърляне на конкретни данни от еку което се разбират на моето, дали изобщо е възможно. Не разбирам изобщо от структурите на флашове или там както се казва на самите екута, нямам и с какво да ги чета. Просто стигнах до това, единствено разминаване в кан сигнала за температурата. Таблото е изтествано с абсолютно всички възможни версии, както и екуто, с одис, с ваг кан про, абритес, нищо различно от 0 градуса със закачен сензор, -48 с разкачен.
  6. dpapazoff

    Color fis display audi a4 b6

    Аз чак сега виждам за рекуеста за чека на стрелките. Много пъти съм го молил, още преди да излезе пача за голф 4 и така и не успях. Успях да го навия да минем на следващата платформа, но това - греда
  7. Здравейте, не знам дали някой се е сблъсквал, като цяло в глобален мащаб не намирам инфо и не се е случвало на повече от двама човека. колата е 2010г края CGLB мотор, слагам фейслифтово табло, което не иска да извади температура на антифриза. в meas.blocks показва 0.00 градуса. пускам километража на масата, температурата става -49 градуса, което е индикация че работи и липсва информация от сензор. Слагам старото, температурата се вижда. Пробвах с фейсов гейтуей, същата работа. сензора не ходи като аналогов сигнал до таблото, единствено до екуто от там вече предполагам всичко е по CAN навътре. Някой дали се е сблъсквал и дали е намерил решение?
  8. dpapazoff

    Q5 color FIS

    Ако не намирате километражи за модела, но попадате на английски, които са доста по-евтини. Мога да ги преправям на европейски.
  9. Намерих последната версия на MCU update.bin файла. Ако му трябва на някой: https://mega.nz/#file/fJZE3YRb#Lb0TZt6XMRBz3nlwu_YV61hFIzaW0Hb9xQwdcQySuxQ При ауди моделите няма почти никъде нищо систематизирано за софтуери за тези устройства, модификации и т.н. Ако имам време може да пробвам да систематизирам една тема и да я допълвам с нови версии, модели и т.н. като попадна на такива.
  10. Здравейте, дали някой разполага с някой от последните бин файлове на MCU ъпдейта? Бях с 20.5.31.16 но защото много бързам да пипам го даунгрейднах и не мога да си намеря същия или по нов. не знам дали има и за ауди V1.2.1 на софтуера. Гледам, че за бенвета има.
  11. Ето и едно видео. Говорим за различни платформи, но малко на инат Отделно, че става въпрос за дистанционно в описаната адаптация, а това става само с модул при тези платформи. https://youtu.be/PVas8FL4cys
  12. Не излиза да така е, а само че са глупости защото изобщо не е така. При по-нови модели А6 А7 А8 може с кодинг на трънк електроник, но при B8 платформата няма такава опция. B9 платформа също може да го има, но в тези модели не става. Ще се радвам да видя как става с кодинг при B8 платформа. Относно затварянето от вътре, същият смисъл като при отварянето мога и отвън, но имам бутон и вътре. Различни ситуации
  13. Ясно, не ми се четат глупости обаче.
  14. Извинявам се и аз много, но явно човека говори за друг модел кола не следим в кой раздел сме. При q5 с дистанционното също така не става, само с допълнителен модул.
  15. Разбира се, бих го споделил на всеки знаещ как да попита Като цяло се прави платка за бутона, модифицира се модула във вратата или се сменя и се пуска инсталация до моторите. Няма кодинг.
×
×
  • Create New...