Jump to content

b0jidar92

Members
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi a3 1.9 TDI 2001

Персонална информация

  • Локация
    Varna

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

b0jidar92's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. b0jidar92

    Колата гори масло

    Благодаря за мненията, колеги! Колкото до колата, сега след турбото дойде и ред на двигателя. Ще се сменят вложки, замерват цилиндри, преглеждат сигменти и така. Ще се смени и маслото и ще налея нещо различно.
  2. b0jidar92

    Колата гори масло

    С чипът я купих. Но поправих турбото и колата намали разхода на масло драстично. Разбира се увеличи мощността си, но все още гори масло и то на 100км по 200мл масло (10х40 тотал дизел). Сега майсторът иска да сменя вложки и да гледа главата, сигменти и тн. Въпросът ми е за горене на толкова масло дали може да се размине само с вложки, мисля, че няма точен отговор, но някой може вече да е минавал през същото. Благодаря предварително за мнения!
  3. Да и аз написах темата за майстор, който може да отвори двигателя и знае какво прави върху 1.9 TDI. Извинявам се, че не уточних. Сменил съм турбо преди седмица, колата се съживи, но отново гори масло (доста по-малко разбира се).
  4. Здравейте, колеги! Извинявам се, ако поста не е по правилата или пречи, предварително. Предложете майстор във Варна, който се занимава специално с а3 1.9, някой ентусиаст, който си разбира от работата. Благодаря предварително!
  5. b0jidar92

    Колата гори масло

    На моменти гори много, друг път не. При едно и също каране, като километри, се е налагало да налея на 500 км-към 200 мл, друг път за 500 км - 500мл. Няма течове и не пуши, освен при студен старт. Да и направя диагностика на турбото освен? Тъй като предполагам, че щом гори толкова много едва ли са само гумички(което не е изключение да са за смяна)
  6. Здравейте, колеги! Извинявам се, ако се повтаря темата! Колата е Audi a3 1.9 TDI 2001 110к.с. (+чип) Ако може малко помощ по следната тема: Колата гори прекалено много масло ( на седмица при изминаване на не повече от 150км, наливам 500мл масло). Сутрин на студен старт, пуши сив пушек. Маслото е сменяно преди 2000 км и е "Total 10x40". Какво може да е? Да сменя ли маслото, сегменти, гарнитура, турбо или нещо свързано с картера? Благодаря предварително за помоща! Поздрави!
×
×
  • Create New...