Jump to content

Vanko9005

Members
  • Мнения

    27
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Vanko9005

  1. Здравейте,имам проблем с хидравлика на ауди а8 д3 4.2 бензин. Сменях помпа с чисто нова на мейле,смених двата мъркуча от казанчето към помпата и от казанчето до радиятора с двата клапана който са вътре,проблема си остана. Проблема е виеща помпа!!! Волана е леко твърд като го въртя,въртя ли ляво дясно вие страшно много,маслото е сменено няколко пъти,бумбали не прави във казанчето както и цетката си е на мястото,съвсем леко движение се вижда на маслото в казанчето.Съмнявам се в клапана на сервотроника който е на рейката но не съм сигурен,трудно достъпно е за манипулация.Грешки няма,единствена грешка е в абс модула която е дефектен модул,но всичко работи без проблеми.Единствено сутрин като запаля волана е много лек но виенето си остава,сутрин впредвид 2-3 градуса.предишната помпа си виеше по същият начин която бе оригиналната на 130бара,сегашната е мейле и вие по същият начин.маслото е феби сменяно 3 пъти по 1300мл. Благодаря на отзовалите се,не виждам подобна тема за 4.2 бензин и затова се допитвам.
  2. Здравейте,някой нещо откри ли по темата???
  3. И аз имам същият проблем генериран кода обаче е неправилен,и немога да изключа функцията VIM Video in motion.ще съм благодарен много ако някой помогне или просто ми го направи за стара загора!благодаря ви
  4. Много благодаря пич. Действам по темата, приятно посрещане 2022 🙃
  5. Здравейте има ли вариянт от 2.5 куатро да се сложи ръчна 6степенна кутия на 2.8 куатро, интересува ме съвпада ли дизелова та кутия към блока на 2.8,дано някой да го е правил че да сподели, благодаря ви.
  6. Здравейте колеги имам питане относно смяна на скоростна кутия на колата ми,интересува ме някой занимавал ли се е със смяна на 5 степенна ръчна кутия куатро към 6 степенна пак куатро,интересува ме от 2.5 tdi куатро става ли на 2.8 куатро, като се има в предвид че ще сменя и диференциала заедно с кардана, интересува ме става ли захвата на кутията от 2.5то към блока на 2.8то благодаря ви, весели празници!!!
  7. Ламбдите са чисто нови и четерите броя на Делфи производство са а мапа е почистен само,говорих с хора който почистват тези специални дюзи и ми гарантират че проблема е от тях,утре ги пращам на стенд след като ги монтирам ще дам резултати по темата понеже не срещнах никъде тема относно дюзи за фси и проблемите им!
  8. Възможно ли да е от неправилно работещи дюзи, на студено да не пръскат правилно като по загрее да се оправят.
  9. Здравейте отново повдигам темата, смених е веригите, вече няма грешки за валове и тн. Преди имаше проблем със студения старт след първото палене запалва работи 10 секунди перфектно започва да прекъсва след това да се люлее целият мотор и немога да разбера какво може да бъде, колата е с нови свещи очистен дросел,премахнати вихрови клапи понеже бяха пред счупване,колата не записва никакви грешки нито мисфайери нито нищо, ако има запознат относно 3.2фси моторите ще съм адски благодарен за съвет.Клапата адаптирана както и налягане на гориво ламбди и всичко останало нито свети чек нито записва грешки! Благодаря ви на отзовалите се... Забравих да кажа че проблемът с прекъсването е докато загрее до работна температура 90градуса. Стартира със страшно прекъсване на 50 градуса по малко на 70 само между 1500 и 3000 оборота, на 90 абсолютно никакви проблеми работи като от завода гася паля на топло абсолютно нищо работи перфектно,проверих всички вакуми и всмукателния колектор за теч на вакум абсолютно не! Още веднъж благодаря на отзовалите се!
  10. Все още нямаме точно инфо за проблема, забелязах че започна да записва грешки и на сензорите за положение на camshaft,най вероятно ще се окаже проблем с веригите както и adjuster на валовете,така или иначе след два три дни и смъквам мотора за ремонт,най вероятно на студен мотор актуаторите бутат валовете в положение което пука и пращи в изпускателите, може да е проблем до adjuster (ванус) или разпъната верига,така или иначе колата ще се кара и трябва да се обслужи. Благодаря на отзовалите се ако някой се сеща за нещо по темата нека помогне, аз след ремонта така или иначе ще дам инфо за състоянието с проблема... При студен старт прекъсва мени обороти и пука през единия ауспух. Както казах по горе пращи в изпускателите на едната глава само.и грешките за актуаторите както вече и грешки от сензорите на положението на разпр. Валове на същата проблемна глава.Доста чужди форуми и сайтове прегледах и от всичко разбрах за това румолене като от разбит лагер при загрят и студен мотор че идва от... Някой счупен плъзгач по който веригата се движи вече по основата му.Прилича ми на стържене по аломин но,няма как да разбера докато не го сваля.
  11. При мен няма такива грешки за позиция на валовете,единствено актуаторите ми излизат дефектни, не ми е ясно тези детонаций в испускателите на какво може да се дължат.Малко не ми се вижда логично понеже в два сервиза спирам първия ми каза че е за вериги, втория каза че не знае състоянието на веригите според зацепване то на 93 канал била перфектна но грешките означавали че дадените актуатори били за смяна, и друго че тези детонаций може да са от свещи бубини и най вече от всмукателния колектор.Имаше една английска тема и човека имаше подобен проблем със студеното палене с прекъсвания и тн. Той каза че е сменил всичко свещи, бубини някакви евап клапани почистен всмукател много пари вложени а ефект нямал и същото пише и той моля за помощ. Също гледах и руснаците със такива симптоми обаче там свалили главите и снимали клапаните всичко беше станало леш в изпускателна та област издухани клапани, легла чудо.
  12. Благодаря колега но относно тълкуването на грешките никъде не пише че е от верижно то задвижване, всичко се тълкува с смяна на дадения актуатор, проверка на окабеляването и тн. Не съм чул до сега да изтрака или нещо от рода. Имам познат който се занимава с 4ф-ки, погледна грешките и каза разпънати вериги, пробвах размених актуаторите от банк 2 към банк 1 започна да забива грешки на банк 1 а банк 2 е без грешки след размяната но въпреки пробите като развих първата сонда на банк 2 където са грешките се вижда как детонира и излиза огън през резбата на сондата.Това е само на студен мотор. Стойностите на испускателите на 93ти канал са (+3 банк 2) (+1.75 банк 1) всмукателите ги върти около 1, 1 и нещо. Има ли варянт да е отварян да не е зацепено правилно да е каран така и да е здухал изпускателите на банк 2...пфффф моля за мъничко съвет мръсен мотор е това!!!! БЛАГОДАРЯ МНОГО.
  13. Здравейте имам проблем със 3.2 fsi. Става въпрос за актуаторите на разпределителните валове. На лаунч прочете две грешки p0023 и p0020. Проблемът е следния при първо стартиране колата припалва,втория опит запалва но прекъсва мени обороти и се чува страхотен шум от мотора звучи като шумолящ лагер. След като загрее пак прекъсва но много по малко. Моля за помощ дали това се дължи на разстегнати вериги? И другото което забелязах че има детонаций в изпускателите, след като загрее изчезват.
  14. За Стара Загора също се намира вече!!!
  15. Предлагам вдигане на компонент протекшън при Ауди и всички ваг след 2003, за Стара Загора и областта 0898380398.
  16. Здравейте колеги, същият проблем при мен насажда рнс-д но няма звук, и не мога да прекодирам навито нито с лаунч нито с ваг Ком. Влизам чета грешки но реша ли да прекодирам при стартиране ме изплюва от модулът, може ли малко помощ.
  17. Vanko9005

    Ауди а6 ц5 окачване

    Един вид разбирам че става но не както трябва, още веднъж благодаря за цялото инфо.
  18. Vanko9005

    Ауди а6 ц5 окачване

    Според уменията ти най вероятно си завършил с нещата,но не разбрах единствено защо с на олроуд преден и заден мост ще вози по един начин и защо с стандартни ще вози по друг. Най вероятно носачи те са еднакви както полуоски диференциали и всичко останало.На олроуд има издуфки на калниците когато падне въздухът част от гумата се крие вътре при стандарта ги няма да не би носачи те на олроад да са малко по дълги съответно по голям ход от стандартното. Седана е широк отпред 181см. А олроуда е 185см. за тази разлика става въпрос,ако е в магарета та разликата то значе че няма да стане защото моето е 2.8 а това 2.5 или ако стане ще иска размени на петите на тампоните и куп глупости само по магарето
  19. Vanko9005

    Ауди а6 ц5 окачване

    Благодаря много колега, много изчерпателна и точна информация!!! С всичко друго ще се справя само с механичната част се притеснявам но слагам двете коли една до друга и почвам,изпадна ми донор на доста сностна цена и та това е рискувам,правих няколко подобрения по колата си но не не стига, реших и окачване от уроад. Още веднъж благодаря. Искам пак да подчертая че колата върху която ще се работи е седан не комби
  20. Vanko9005

    Ауди а6 ц5 окачване

    Някой знае ли за какво става въпрос или само лафове да има?Интересува ме амортисьори те стават ли както окачване и така нататък електрониката компресор и глупости са лесни, интересува ме механичната част.
  21. Здравейте колеги, понеже не намерих тема за окачване на ауди а6 ц5 и реших да създам... Става въпрос за окачване на седан може ли да се смени изцяло с въздушно от олроад ц5 донор. Някой дали го е правел понеже не намирам никаде информация.
  22. Благодарства на Тошката от Пловдив 0877302402 проблема е решен.и найстина се справя с смяна на мми и табло с цветния дисплей.CP не е проблем за него
  23. Здравейте колеги!Моля за малко помощ,Ауди а6 ц6 3.0 2005г. Оригинално е с малкия дисплей,монтирах големия мми обаче ми заби CP грешка.И нещата станаха много сложни,Абсолютно всичко е прехвърлено от донор колата.Без гетуея.гетуея е фабричния на аудито с малкия дисплей.Моля за помощ!
×
×
  • Create New...