Jump to content

ivanov9

Members
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    A3

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

ivanov9's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте, колеги. Аудито ми служи вярно, но от няколко дни се случват разни аномалии. Двигателя е 163 коня, чипосан до 190. В неделя я карах извънградско и при подаване на настъпване на педала до долу (да кажем, че бях на около 2.5 - 3к оборота като я настъпах) изведнъж колата сякаш придърпа и не отчете че съм подал газ, не мога да го обясня, все едно нещо я ритна. Продължих си да карам без да я настъпвам. На другия ден я закарах да и сменят масла и филтри и майстора в сервиз, в който не съм бил досега. Майстора ми звънна и ми каза, че в маслото имало много алуминиеви стружки и искаше да започне да маха картера, за да види от къде евентуално е проблема. Не му се доверих, взех колата и старото масло и с обслужената кола отидох в голям сервиз, на който имам доверие. Те прецедиха старото масло и намериха разни неща, които не трябва да са там - по техни думи като малки камъчета, пластмаси и т.н. След това огледаха колата обстойно и не намериха никакъв проблем. Колата си върви нормално и работи тихо. Според тях, боклуците в маслото са сложени от стария сервиз с цел да ме вкара на "абонамент" и да ме запука с ремонтите и колата е напълно ок. Направиха диагностика и излезе единствено, че има някакъв проблем с дебитомера, които по техни думи не е проблем. Мен това не ме успокои и на другия ден се върнах във 2рия сервиз и ги накарах отново да сменят маслото. Смениха и провериха старото масло и не намериха абсолютно нищо там. След това извадиха новия маслен филтър и в него не намериха никакви стружки или нещо нередно. В картера също нямаше нищо. Дотук добре. Запалих колата по-късно и забелязах че от задното дясно гърне се чува едно бучене като от прахосмукачка, когато колата се движи с ниска скорост. Това го нямаше! Излязох извънградско и колата деиствително ми се струва по-мудна, като на 3.5к оборота изведнъж спира да върви и към 3.8к оборота пак тръгва. Сякаш има нещо като дупка. Имате ли иде яот какво може да се е получило това? Утре ще я закарам пак, какво да им кажа да гледат.
  2. Здравейте, колеги. Преди време бях писал тема да ми помогнете за избор - 1.8т или 3.0. Е, направих своя избор и закупих Б6 2003 година, 1.8т 163 конски сили, 6 степенен автоматик. Колата я купих с поставено газово. Засега съм доста доволен от колата, върви много плавно, има си силата, когато се налага(предната ми беше А3 99 година, 110 коня дизел и тази ми се струва чак бърза :D). Автоматика работи добре, газовото също, дава ми разход около 13-4 газ на 100(комбиниран разход), но аз си я настъпвам. Толкова за колата. Бях заделил малко повечко парички, но тъй като ми изпадна много добра оферта и ми останаха парички излишни и планирам да направя няколко подобрения по колата, като едно от тях е да и сложа чип. Насочил съм се при 1 пич от Варна (PDK), тъй като имам познати, които са ходили при него и са доволни, а и ми е близко. Каза ми, че ще извади около 190 коня, с дино преди и след чипването. Тъй като не разбирам много от коли бих искал вашия съвет - струва ли си, какви са рисковете(притеснявам се само за автоматика честно казано), трябва ли след това нещо да се преправя по газовото. Всякаква информация ще ми е полезна. Благодаря !
  3. Здравейте, колеги. Това ми е първият пост във форума. Предстои ми закупуване на кола, като съм се насочил към Б6 1.8Т или 3.0, с газово. Не разбирам от коли и няма да се занимавам да я тунинговам и т.н. Искам кола, която е сигурна, да си има конете и да върви приятно. Има ли смисъл да гледам quattro, при положение, че където живея сняг не пада общо взето. От четеното във форума разбирам, че май автоматик е по-добрия вариант, а и на мен ми се кара автомат честно казано. Вие кои двигател бихте ми препоръчали? Някакви ориентировъчни цифри за подръжка на 2та двигателя? Разход на 1.8 дава 12 в сайтовете, на 3 - 16, мога ли да вярвам на това? Като ходя да ги гледам за кое да внимавам? Общо взето всякаква информация би ми била полезна, тъй като пак казвам - не разбирам от коли и не ми е интересно да се занимавам. Искам кола, която да си карам и да ми е кеф. Колата ще е комби най-вероятно, гледам вървят 5-7 хил. лева долу-горе, това ли им е реалната цена според вас? Благодаря.
×
×
  • Create New...