Jump to content

kokalchev

Members
  • Мнения

    15
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от kokalchev

  1. kokalchev

    Клапан н75

    Здравейте колеги! Имам а6ц5 2.5 тди 150 коня. Вчера колата изгуби мощност,повече от 3000 об не вдига.направих диагностика и се оказа клапан н75,днес го смених но проблема си остана. Направихме нова диагностика и пак показва грешка в него,измерихме напрежението на буксата и дава 7-8 волта,а трябва да е 12. Проблема явно е в ел веригата, някой ако има идея от къде идва проблема ще съм благодарен да даде съвет къде да търся.
  2. Привет колеги! Налага ми се смяна на челно стъкло а6ц5 седан. Въпроса ми е има ли разлика дали стъклото е от комби
  3. и аз имах същия проблем. оправих го със смяна на гнп- 500 лв рециклирано .даже човека даде гаранция 100 хил км. п.с. мойта е същата 2.5 акн 150 кс
  4. добавка бардал инжектор клинър и хадо също! цена 20-25 лв. слагам я през 5 хил. км. нафта джи драйв от газпром! от как слагам тая нафта(вече 2 години само нея) колата мърка. помпа vp44 че умре ако нема нафта ! щот я сменях та знам, рециклирана помпа със труд 500 лв. добавки в маслото не съм слагал ама обмислям варианта. както ти казаха по-горе сменяш маслото на 8- макс 10 хил . км. и не се сепаш( маслото ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПЪЛНА СИНТЕТИКА) . мойта е 2.5 тди 150 кс akn , като я купих преди 4 години беше позанемарена,забиваше муцуната, не вървеше... проблема се оказа че оня кретен от дет я купих слагал неква нафта от 1 лв килото. разхода по борд компа беше 11...след кат и сложих 2 пъти добавка и почнах със хубава нафта нещата се оправиха. ся дава по колонка и на борд 7.5 ( ма карам мъжката,не се влача кат плъжек по пътя) което ше рече че от тия шашми фаида има .след като минах на синтетика масло( 5/40) ма ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ) няма слушаш чичо пешо от гаража че двигатела се износва и треба дебело масло, демек 10/40! колата работи перфектно,пали от четвърт оботрот и то при -15
  5. kokalchev

    лек ремонт

    здравейте ! имам а6ц5 2.5 тди 150 коня 2000 г. наближава смяна на ремъци,обаче си мисля да сменя и валове кобилици и другите екстри дет са накачени към тях,та се чудех като цифра колко би струвала . знам че ремъци, ролки,водна помпа,масло и филтри е към 1200 лв с труд. колата иначе е топ,няма никакви ядове само се слуша едно леко почукване от лявата глава като работи на място... заслужава ли си смяната на тия валове,колко би струвала и какво според вас е това чукане в ниските обороти? преди време ходих до сервиз за смяна на свещи, майстора каза че тва чукане най вероятно е подбита кобилица( до колкото со спомням) .
  6. здравейте колеги! днес суринта километража започна да прекъсва,обортомера работи,скоростомера прекъсва,стрелката ту се качва до 70-80 ту пада на 0,датчика за гориво също прекъсва.. ту показва точно ту спадне на полвина.свалих таблото махнах буксите и ги продухах след което пак го върнах обратно но ефект нямаше,забелязах че като дам на контакт ,скоростомера потрепва а датчика за гориво пак играеше,ту пълен ту на полвина забелязах също че не отчита изминатите километри когато скоростомера спре. къде може да е проблема? колата е а6ц5 2.5 тди 150 коня,2000 г. благодаря предварително!
  7. откарах колата на един познат,оказа се че е задрал някво бутало на гнп,влизала в авариен режим и за тва светвали всички тия ламби.Също се оказа хлабава букса на умна дюза...гнп-то го ремонтирахме,също и буксата я оправи,като пари ми взе 300 лв,което никак не ми се вижда скъпо,даже съм доволен.Сега колата си върви и абсолютно никакви ядове. П.С. проблема с гнп-то стана след като я остайх без нафта,дръпна въздух и няма палене...въртях я доста време на сухо,после се обадих на майстор,дойде сложи подкачваща помпичка на горивния филтър,разви дюзите,врътна 2 3 пъти,нави дюзите и....бръммм колата запали.но след ден цялата ситуация се повтори...след цялото въртене предния ден онова нещо е било задало и колата е палила на магия,че и мощ губи и влиза в авариен режим. извода е да не си оставяте колите без нафта.до колкото разбрах тя смазва гнп-то и му охлажда електрониката.
  8. Сега се прибрах от работа,като я запалих не можеше да се изфорсира на повече от 1200 оборота. След като поработи 5 мин. Започна да се форсира нормално до 5000 ,но пак с пушек. По пътя си вървеше нормално ,на моменти светваха въпросните ламби и забиваше муцуната,натискам съединител и пак се оправя.
  9. Лампата за подгрева светеше преди няколко дни,но спря да свети. Сега мига abs i asp
  10. Помпа в резервоара? И ако е помпа от къде идва тая пушилка?
  11. Извинявам се! Мотора е akn 2.5 tdi 150 кс 1999 г. Ръчни скорости. На диагностика показа код 00542 и 01441. Майстора каза че едната грешка е спряла умна дюза, но от нея не би трябвало да дава проблем,
  12. Здравейте колеги! вчера докато пътувах колата ми изгуби мощност,есп-то заппчна да мига на всеки 50 метра.Обадих се на един познат майстор и каза че проблема явно е по електрониката и някъде някой датчик се ебава,и за тва есп то отнема газта и няма мощност.мислих и реших да махна бушона на есп. До тук добре.подкарах пак и в продължение на 50 60 км нямаше проблем. В един момент колата пак почна да губи мощност,. Спирам форсирам я на място и ппвече от 2200 оборота не вдига, а от аспуха син до черен дим чак на асфалта оставя петно. Огасих и пак я запалих,пак форсиране...тоя път 3000 оборота ама с мъка ги вдигна и пак страхотен пушек. Моля за вашите мнения ако някой е имал такъв проблем.
  13. kokalchev

    а6ц5 не пали

    Само помичката ли трябва да сменя или целия апарат със сонда тяло горивопроводи и помпа.
  14. kokalchev

    а6ц5 не пали

    Ламбата за подгрева свети постоянно,но колата пали и работи.Веднъж на няколко дни решава че няма да запали ...след обезвъздушаване запалва.
  15. kokalchev

    а6ц5 не пали

    здравейте! имам ауди а6ц5 2.5 тди 150 к.с. Преди няколко седмици колата ми не искаше да запали,нафтата и беше малко(в резерва) ламбата светна може би 30 км преди проблема. Отивам на работа,паркирам я и викам после ще я зареда, свърших работа,качвам се в колата въртя ключа и не ще да запали,викам си засмукала въздух...от там на майстор да я обезвъздуши. Прави квото прави майстора,запали я и сложи една помпичка на горивния филтър.Добре ..тръгнх си аз,всичко наред,така след 3, 4 дена пак същия проблем,само че нафта има полвин резервоар.от там пътна помощ,сервиз пак обезвъздушаване ...запали и се прибрах.След 2 ,3 дена пак...качвам се въртя,тамън запали и изгасна,ай пак старата песен. Отиваме в сервиза майсторите гледат и не знаят какво и е, по едно време запаи колата и аз виждам как влиза въздух през маркуча идващ от горивния филтър към двигателя,оправихме въпросния маркуч,въздуха спря,викам от тва е било всичко и си тръгвам спокоен вече. днес се качвам пак в колата,въртя ключа и а да запали (само препука) ..ама не ще,за капак акумолатора слаб и го уморих бързо,пробвах на 2 3 пъти по 7 8 секунди ,не запали естествено и акумолатора падна.Резервоара и не е двоен като на куатрото с подкачваща помпа от единия в другия,явно проблема не е от там,гориво имаше в маркуча,миналата седмица бях на обслужване,казах да направят диагностика и излзна че ми е заминала умната дюза щот ми пресветкваше ламбата за подгрева..казаха ми че тая дюза не дава проблем при запалването,даже си карах цяла седмица така и нямаше проблеми. Друг човек ми каза че е заминало най вероятно някъв модул,или реле на запалването, ама не мисля че е това,все пак е реле или рабори или не работи,трети ми казва гнп. вече не знам кого да слушам.моля за вашата помощ!
×
×
  • Create New...