Jump to content

Nikolay Tanchev

Members
  • Мнения

    173
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A6 3.0 TDI

Персонална информация

  • Локация
    Varna

Последни посетители

806 профилни разглеждания

Nikolay Tanchev's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Маховика може да се установи дали е за смяна по следния начин: 1. Оставя се колата на неутрална или паркинг - не трябва да има шумове 2. Задействане на ръчната спирачка и мърдане на лоста на задна или драйв. Ако се чува един ритмичен с оборотите звук значи е тръгнал. Следи се на празен ход.
  2. За да стигнеш до дренажите на климатроника се маха жабката и един въздуховод. Бях направил една тема във форума със снимки точно как се стига до топлообменника на климатика. Потърси я. Там имаше и снимка на тези два дренажа ако не се лъжа.
  3. Купи си китайски. Там работата е plug and play.
  4. Nikolay Tanchev

    Щека за маслото.

    Моята си показва правилно. Засичал съм я със сензора след като съм я настроил според параметъра които е посочен в елсата и си е точно.
  5. Nikolay Tanchev

    Щека за маслото.

    Аз моята я взех от Алиекспрес. Има ги по 5-10 долара. Парт номера е този - T40178. Щеката е универсална и се наглася спрямо кода на двигателя. Информация за стойността може да видиш в прикачения файл. Свален е от elsawin. Ако си с бенДзин кажи ще ти изпратя за тях. Oil dipstick adjustment.PDF
  6. Аз също сменях масла и на кутията и на диференциала в Порше Варна, но при мен беше комбинирано със смяна на маховик и съединители. Това на задния и средния диф си го смени според мен. Уж не се сменя но ще се изненадаш какво ще изтече ако никога не е сменяно. Няма вечни неща както се казва. За картера по добре да се чисти при всяка смяна на маслото. 50к са си приличен пробег и ако не е свалян предния път ще има какво да се изчисти.
  7. Подкрепям напълно. Моите така излизаха миналата зима. Спрях да разреждам концентрата за -60 и всичко се оправи. Туба на която пише -20 е за 0 градуса макс.
  8. Ако ти е забит ДПФ-а ще оказва влияние и върху цялостното поведение на колата. Ще е по-мудна и може да влезе и в авариен режим. Провери с VCDS какви са наляганията преди и след ДПФ-а. Когато е чист трябва да има малка разлика в стойностите. Виж какво изкарва и за изчислена маса на саждите в във филтъра. Нещата са свързани. Ако differential sensor-a ти е заминал щеше да праща грешки към борд компютъра. Сензорите обикновенно се мерят по съпротивление за да се разбере дали са заминали но не знам за този колко ома трябва да е нормално. Като гледам цената му не е цифра така че не пречи да го смениш за да видиш ще се оправят ли нещата.
  9. Нормално е ако ДПФ-а ти иска да подиша малко извънградско.
  10. Аз съм с Мишлена и за момента нямам оплаквания. Близо 4 години съм с тази шарка и не са ме оставяли на пътя. Не съм ровил в снега с тях, но по нашите пътища и в планината се справят добре.
  11. Буквата накрая мисля че показва само ревизията, но нека някой съфорумник ме поправи ако не е така. Обикновено колкото повече се приближава до Z толкова по-нова ревизия е частта. Ако останалата част от номера съвпада значи не би трябвало да има драма. Друг е въпроса дали новия модул изисква допълнителни кодировки за да е приет от CAN-а.
  12. Бушоните са проверени предполагам?
  13. Nikolay Tanchev

    NFC ретрофит

    Колега къде се намира това безжично зарядно, че аз до колкото знам такива има само афтърмаркет и се слага или в подлакътника или върху пепелника под централната конзола.
  14. Nikolay Tanchev

    Audi a6 c7 окачване

    Аз съм с 17 цола зимни. На мен ми стоят смешно, но ми дойдоха бонус със зимните гуми и з това ги търкалям. Аз съм с обикновено окачване и с 18ки лятото. Когато мина на 17ките вози доста по-меко. Не виждам проблем да минеш на обикновенни пружини ако си бил със спортни. Просто си виж размера на пружините за да не стане сакатлък.
  15. Спират си добре. Аз не съм състезател и не я мачкам цял ден колата , но за месец имах 2 доста фрапантни спирания от 140 до към 70 и мога да кажа че съм доволен от тия накладки.
×
×
  • Create New...