Jump to content

LAWLIET

Members
  • Мнения

    24
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от LAWLIET

  1. Като оправихме airflow-a и форсирахме до 5к оборота излезна такава яка чернилка, все едно гледаш кикдаун на 1.9тди+++ космос
  2. Един колега от Audi B3/B4 групата във Фейсбук дойде на място и ми оправи оборотите. Оказа се, че дърпало въздух от един от маркучите, които се виждат на снимката. Тия дни ще видя как е разхода и ще пиша. Хората са го казали : който търси - намира..
  3. Ами добре 😀 а можеш ли да удариш едно рамо?
  4. Днес го взех от еконт гофренцето и датчика, здрави са.. утре ще ги монтирам и ще пиша!
  5. Писах на лично на radi_nrj и vaskoto1 във vw форума, утре ще прозвъня на Елбатрон (сервиза в Лозен) да видя, благодаря много!
  6. Сутрин се събуждам с надеждата, че проблема с разхода не е от инжекциона. Въпросният Ради Б4, някой има ли контакт с него?
  7. Ако е инжекциона.. лошо... никой не ще да ги пипа... давай я за части и взимай друга.. мойта има голяма сантиментална стойност за това я оправям, имам А8 D3 също, просто 80тката ми е ценна, това е.
  8. Колега, като свалих датчика за температурата (кафявата букса) - оборотите ЗАСПАХА. Пробвай това също или направо го смени.. Палиш колата и го разкачаш, има една щипка отзад на буксата натискаш я и дърпаш нагоре. Ако искаш мога да прикача снимка на датчика. И виждаш дали оборотите ще се оправят.
  9. Поръчал съм здраво Гофре от Пловдив по еконт, средата на идната седмица трябва да дойде, ще го сменя + съм поръчал и датчик на температурата (кафявия) пак втора ръка от DZ-тка 1.8Е 112к.с. Ще видим какво ще стане и ще пиша, благодаря на всички за сега, а ако някой знае още нещо или иска да даде някакъв акъл - ще съм много благодарен.
  10. По-трудното от намирането на гофрето ще е някой да ми центрова инжекциона там с тоз шестограм... Ако знаете някой, препоръчайте!
  11. Не знам от това как ще се оправи разхода, но ще го направя, да.. като за начало ще търся гофрето, че то е по-рядко от шестица от тотото 😀
  12. Няма стъпков мотор, има биметална пластина, с която се регулират оборотите на празен ход. Разхода е над 25 на 100, за 4 месеца горивото, което съм сипал е по-скъпо от колата, въпроса е как да се оправи разхода? Газаджията не иска да я вземе с такива СО2 емисии и иска да е изправна на бензин за да работи добре на газ.
  13. Чист бензин, днес ходих да ми слагат БРЦ плочка, но майсторите като видяха СО2 емисиите и колко е обогатена сместа и в допълнение оборотите на празен ход + залепения с черен автомобилен силикон гофриран маркуч и се отказа да слага газ 😀 каза за няква центровка или нещо такова с шестограм... колега, ако си от София и можеш още утре ти карам кошницата 😀
  14. Гофрирания маркуч беше сцепен, залепих го с няколко слоя черен автомобилен силикон - никаква промяна. Как се регулира инжекциона? И можеш ли да ми препоръчаш сервиз или частно лице, който може да се справи с този проблем?
  15. Колеги, имам следния проблем с 80-тката, колата е B3, 1.8E, 112к.с., 90г преди фейса, DZ - механична инжекция : Оборотите на празен ход играят около 300-400-500-600, всеки път различно, на супер редки моменти ги държи 900, 950 стабилни и не мърдат, на следващия светофар отново падат, колата придрусва и също колкото повече седи на едно място толкова повече почват да падат. Правеше го това лятото - на топло време и сега зимата на студеното - също, няма значение колата загряла ли е тукощо запалена - пак играят оборотите. Също разхода е доста висок. не съм го засичал, но е бая. Отделно днес ходих да ми сложат газ (БРЦ плочка) и ми я върнаха колата, щото с тия нестабилни обороти на празен ход няма да стане. Закачиха я на този уред, дето измерват СО2 емисиите, показа стойност 10.16, а ми казаха, че трябва да е към 1 и малко.. Едни викат, че най-вероятно смуче въздух от някъде, други винят инжекциона.. надявам се, че не е от него, защото всички като чуят механичен инжекцион DZ мотор и бягат. Можете ли да ми препоръчате някой, който оправя ауди 80 б3 - да погледне за тези проблеми? Дори да не е сервиз - частно лице, някой имащ същата или просто да ги разбира, готов съм да си платя за свършена работа! Благодаря предварително!
  16. За тия проблеми направо ще я занеса да я оправят някъде, няма да се занимавам нищо да пипам при положение, че и грам нв разбирам. Препоръчайте ми сервиз в който си оправяте вашите 80тки и сте доволни
  17. Благодаря! Бих се радвал да чуя мнението на още от вас, знам че има доста хора, които ги чаткате тез стари, но здрави аудита
  18. Някой? Дори да имате отговор или насока само на един въпрос - споделете. Не се срамувайте.
  19. Здравейте, като за начало се надявам, че темата е на правилното място.. Горд собственик съм на 2 аудита - 80 B3 и A8 D3, но тук става въпрос за първото.. Колата е Audi 80, B3 генерация, 1.8Е мотор (над 110кс мисля беше), чист бензин и мисля, че беше 89та година ако не се лъжа.. Има сантиментална стойност за мен, спомен ми е от дядо ми. Имам следните въпроси към вас, като предварително се извинявам ако някои от тях са глупави и много бих се радвал всеки ако знае нещо да драсне по конкретния въпрос! 1. Колата е само бензин, освен че излиза скъпо на бензин а и колата я карам доста по-често а и мисля, че има някакъв проблем с разхода, тъй като градско не пада под 16 на 100.. други колеги със същия мотор им дава 11 12 бензин. Какво мислите? Знам, че колата е стара.. но разхода не е изобщо за пренебрегване. 2. Газ. Или пък метан?! Предвид това какви километри изминавам месечно, за година кажи речи мога да си взимам по още една 80тка. Четох че на този мотор (DZ ако не се лъжа, не съм сигурен) можело да се сложи газ, но трябвало да бъде добър майстора а-у и т.н. Окей, на мен парите не са ми проблем - препоръчайте ми добър майстор и най-добрата газова, там фобос ли романо ли са какви са не знам, извинете за моето невежество. 😀 И споделете какво мислите за газ на този мотор? Или пък метан? 3. Има ли части? Всеепак колата е наистина старичка.. говоря за нови и употребявани? Например искам да си сложа кожен салон и кожена тапицерия, целия нет разрових - никъде не видях. А за D3 като отвориш - поне 10 има веднага. 4. Има някакви проблеми с централното, веднъж заключва, друг път не, ел. стъклото на задния прозорец от ляво не работи, шофьорската врата не се отваря (все едно е заключена) и се влиза адски трудно.. Иначе я двигатела е перфектен според едно момче което дойде да се мъчи да опрявя нещо не знам какво, пуска някякви диагностики чудеса 😂 Само като отида в някой сервиз и им кажа ауди 80 б3 - никой не се заема, всичките отивай на др място тука не ги оправяме. Дядо ми май беше ходил и в официалния сервиз и там също са го отрязали. Оправят ли ги тия аудита и ако да къде? Ще ви бъда много благодарен да споделите вашето мнение по въпросите!
×
×
  • Create New...