Jump to content

ppireff

Members
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ppireff

  1. Вероятно неправилно зацепена верига. Проверете дали ролерите на веригата са точно 16 между белезите на валовете!
  2. @BBRemapping Колега, аз съм от Враца, пиши на лично да се разберем.
  3. ppireff

    Прекъсващ мотор

    Бобини и свещи сменени/проверени ли са?
  4. @CVT От ОЛХ поръчвах няколко пъти, не работеха. Дефектна партида може би. Отворих ги, не са запоили + и - на USB кабела, след запояване работят. Не мисля че някой който тепърва навлиза в нещата, ще го отвори да си го оправи сам.
  5. @miro299 Трябва ти VAG Commander, не само програмата, но и кабела с нея. С кабела на VCDS няма да стане. Можеш да си вземеш от тук https://sklad66.com/cms/VAG-K-CAN-COMMANDER-Full-1.4.html
  6. ppireff

    Проблем с багажника

    Ако няма теч, вероятно механизма на бравата е заминал.
  7. ppireff

    Проблем с багажника

    Провери за теч на вакуум до бравата на багажника. Можеш да го отвориш с дистанционното защото то отваря с електромотор, не с вакуум.
  8. Няма как да го пренавиеш, на пластмасовия водач на жилото има жлебове, мисля че по 2 оборота се навиваше от всяка страна.
  9. @inkasa Премери съпротивлението на изводите на нивомера с мултицет, докато го местиш бавно по цялата скала. Идеята е да се провери за прекъсване, визуално е трудно да се прецени. Ако е добре, замери от пин 5 на синята букса на таблото и земя съпротивлението (~47 ома на празен резервоар, тоест крайно долно положение на нивомера), разклащайки обувките на нивомера. Ако играе, ги запояваш. За по-лесно с VCDS отиваш в меню 17, канал 2 или 3, втора и трета колона показват литри и съпротивление.
  10. Първо погледни реле 109, старата ревизия има студени спойки, палиш без проблем, гасиш и няма палене. Таблото вероятно е Jaeger, всеизвестните боклуци, играенето на стрелката с гориво може да е от самото табло, ако е започнало да се скапва. Ако е финиш, няма да пали заради имобилайзера, тези табла го дават този дефект. Възможно е да има и хлабава връзка между таблото и нивомера, създаваща допълнително съпротивление. Едит: Маркучите трябва не само да са проходими, а да са херметични. Ако влиза въздух, значи връща гориво, за това и не пали.
  11. Ако таблото е Jaeger, което е почти сигурно, няма оправия. Потърси табло VDO, съвместимо с твоята кола, докато не се е съвсем скофтило, че в един момент няма да иска и да пали.
  12. ppireff

    Радиото губи сигнал

    Имах подобен проблем преди време, оказа се че заводския усилвател на антената иска +12 волта захранване. Тоест усилвателите които се продават по магазините за електроника не вършат работа, трябва ти захранване за усилвателя на антената. В Елимекс продават, около 6-7 лева е броя.
  13. @Krasi F Имобилайзера е в таблото, а приемника за чипа е в черния пластмасов кръг около контактния ключ
  14. Искаш да кажеш че всички помпи са еднакви за А3 и всяка една поддържа дистанционно, така ли? Ето ги разликите https://www.digakom.de/dotcom/katalog.php?TYP_SORT=A&KAT_SORT=A3
  15. Заблуждение, и кое е заблуждението? Ти кодирал ли си такава помпа че да знаеш? А знаеш ли че на всички помпи има опция да се кодират към дистанционно, а в същото време няма никой, защото софтуера им е еднакъв, а разлика в хардуера има? Че от всичките 20тина помпички които съм сменил 2ра ръка всички дават фира максимум до година след смяната? Евала че твоята е изкарала толкова, но явно си късметлия.
  16. Изгоряла е електрониката или графитеното колелце е счупено? Защото ако е колелцето, е известен проблем на А3/Г4, и дори да купиш вакуум помпа, пак ще се счупи след месец два. Варианта е да смениш компресорчето в помпата с такова от Поло/Пасат, колелцето е двойно по-дебело. Обърни внимание и на номера на помпата, има значение ако си с дистанционно, някои не го поддържат, за това по възможност да е същия като твоя!
  17. @Mu4MaHa Тя информацията не се извлича, зависи от колата. Колкото по-нова, толкова повече инфо за грешката дава.
  18. ppireff

    Проблем с ел. стъкла

    @Krasi F При откачен модул на централното (вакуум помпа) стъклата не се вдигат или свалят, копчетата не светят, управлението им явно е в модула.
  19. Здравей! От грешките виждам, единствената която индикира проблем с бууста е Р1547. Провери окабеляването и вакуум маркучите около клапан N75, както и самия него. Относно грешките P1237-P1240 означават, че веригата на инжекторите е прекъсната. Ако са актуални, не би трябвало въобще да палиш, така че според мен са махани инжектори без да е откачен минуса на акумулатора. P1602 често се записва при сваляне на акумулатор на контакт, за останалите провека на окабеляване/прецакани клапани.
  20. @Mu4MaHa Само тази - 17608 - Boost Pressure Control Valve (N249) Mechanical Malfunction. Имай впредвид че дори и да работи като подадеш напрежение на клапана, щом има тази грешка клапана е за боклука.
  21. Проблема е решен! Оказа се че n249 по някаква причина е повреден, но е факт че пускаше въздух когато имаше напрежение на буксата. Смених го с нов, и всичко заспа. Темата е за ключ
  22. Ъпдейт. Рециркулационния клапан работи, задържа вакум, n249 също работи, щрака, съпротивлението между двата пина на n249 е 24 ома. Проверих и n75, здрав е си. "Fluttera" си остана, няма грешки по мотора. От какво може да е проклетото съскане?
  23. Здравейте, колата ми е S3 8L BAM. От известно време наблюдавам следното - при отпускане на газта над 3500 оборота, се чува така наречения "flutter" звук, какъвто издават афтърмаркет blowoff клапаните. Огледах рециркулационния клапан, изглежда си е заводския, на Bosch. Ако правилно съм синтезирал каквото изчетох из нета, клапана не работи, а при отпускане на газта въздуха се връща през турбото. Моля за мнение!
  24. ppireff

    Настройка ГНП A3 AGR

    Благодаря колега!
  25. Здравейте, нов съм във форума, моля администраторите да преместят темата ако не е за този раздел. Настроих ГНП както смятах че трябва да бъде, и искам да попитам така добре ли е или иска още предварение? Милиграмите дали трябва да се свалят още ? Мотора е 1.9 TDI AGR 1999 година.
×
×
  • Create New...