Jump to content

sunfreakz9

Members
  • Мнения

    35
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

1 Последовател

Друго

  • Kaра
    Ауди A4 B8

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

sunfreakz9's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Просто това румолене в определено време което се чува е точно в дясно и затова започнахме от там, но сглобихме колата днес малко по-малко ще я започнем отляво. А този луфт отдясно на този капак бил защото тази част е излязла от леглото си и е стигнала зегерката и било нормално, но когато колата е с полуоската си на земята това всичкото се уплътнявало и нямало такива луфтове. Т.е. може би проблема не е там , както и ти казваш. Ще проверим левият лагер, за който спомена дано се окаже от него, а не проблем със скоросната кутия защото тогава вече ще е голям филм ......
  2. това потропване и луфта от клипа го има и при мен
  3. Реално започнахме отдясно на колата тъй като там се чува този звук, но стигнахме до тук (ще приложа снимка) и спряхме и 2 дена стои така колата защото започнахме да се колебаем въощбе от там ли ще е проблема и отделно нямам обратно ударен чук за да издърпаме тази част която виждате на снимката , която влиза към скоростната кутия. И по-точно ме разколебават и други хора, които дават като вариант да е лагер в скоростната кутия, други ми казват аксиалния лагер на съединителя ... общо взето съм в задънена улица и колата стои сега така и не знам въобще да продължавам ли да разглабям. Да допълня само, че самата тази джаджа към която се прихваща полуоската (което се вижда на снимката) , при разтрисане с ръка има луфт и притракване , а не да стои плътно и само да си се върти ...
  4. Здравей, да те попитам. Този лагер само отляво ли го има или и отдясно защото това румолене го чувам само отдясната страна ? И пак казвам при натиснат съединител или на свободна скорост звука изчезва, а като е на скорост и по енерция се чува румоленето в едни специфични обороти например на 3 скорост на около 1500 оборота (35км/ч) клипове намирам за въпросният лагер само за лявата страна , но не и за дясната.
  5. Реално човекът предполага (до колкото разбрах), че е от студено време. При нас в момента не е толкова студено, вечер температурата пада до 15 градуса, което не мисля, че е проблем и не би трябвало да е проблем.
  6. отидох да ми проверят акумулатора , перфектен е и динамото зарежда 14.2 , т.е. от тока не е проблема значи ....
  7. Акумулатора е на 1 година И да призная наистина карам на адски къси разстояния и много малко всеки ден, което може би изтущава акумулатора доста. Но с предишният акумулатор, който наистина си беше за смяна , не ми е правила такъв проблем. Просто вечер като отключвах колата не светваха халогените и вътре лампиона. А сега дали това е причината за мултимедията идея нямам
  8. Здравейте, от няколко дни когато дам на контакт мултимедията ми по-бавно стартира ако колата продължително време не е палена. Ако след последното каране и работеща мултимедия запаля колята отново нямам проблем тръгва адски бързо, но след продължително застояване отново стартираше мудно. До вчера когато сутринта като запалих колата и ми излезе следната грешка (ще прикача снимка) , през деня нямаше проблеми пак си тръгваше нормално. Днес сутринта вече мултимедията не иска да стартира въобще, дори и с ресет с 3те копчета не става нищо, след като покарах малко, загасих колата и отново я запалих и след минута стартира сама. Но вече от няколко паления и каране отново не работи. Бихте ли могли да ми дадете съвет какво се случва ако някой от вас е имал подобен или същият проблем ?
  9. Мисля, че не говорим за едно и също. При мен този звук се появява само като е на скорост колата , като натисна съединител или изключа от скорост и звукът изчезва. И то се чува по-силно на определени км/ч за дадена предавка, примерно около 35км/ч на 3-та скорост или 50км/ч на 4-та скорост, но само като е на скорост колата. Дръпвам си крака от газта и да си върви по енерция на скорост и се чува този шум.
  10. Лагер скоростна кутия, намерих го. Благодаря много за предположението. Опитах се просто да обясня какво се случва, дано да е това проблема за да мога да го отстраня
  11. това ли са кодовете за моята кола ? И как се нарича на български този ремонтен комплект за да знам какво да търся ?
  12. Добре, благодаря за предположението! Ще проверя, ако случайно има луфт какво се подменя ?
  13. sunfreakz9

    Маховик

    Имам същият автомобил, но когато сменях съединител бях взел LUK и се оказа, че този който го даваха за моята кола не отговарял и го замениха за SACHS какъвто си беше и оригиналният. Само, че не знам какъв е серийния номер.
  14. Здравейте, от известно време имам един специфичен звук, който трудно мога да определя , но е нещо подобно на румолене. Колата е 2008г. на 270 000км, 2.0 TDI с ръчна скоростна кутия. Този шум се появява при каране на колата на скорост и най-много се чува например на 3та предавка при скорост около 30км (2000 оборота ориентировачно), но когато например изключа от скорост или просто натисна съединителя, този звук спира и респективно ако включа на скорост или пусна съединителя се появява отново. Имали ли сте подобен случай и евентуално от какво би могло да е. Демпфер до сега не е сменян, сменял съм съединител преди 90 000км. Понякога при потегляне придърпва (което е признак за демпфер), но го прави доста рядко.
  15. sunfreakz9

    Странен шум

    еми и няколко майстора не можаха да ми кажат какво може да е, само хипотези - демфер, скоростна кутия, някой си лагер и т.н.
×
×
  • Create New...