Jump to content

lodestr

Members
  • Мнения

    125
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    A6

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

lodestr's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте, пак дойде време за смяна на масло и мисля пак да взема VST. Гледам има някаква оферта по бг сайтовете 4+1 литра за 95лв, което ми се вижда доста добре. Има ли някаква уловка според вас или разлика в качеството или характеристиката на маслото?
  2. Самите колани си работят и нямат никакви проблеми. Мислех да ги пращам в Пловдив в една фирма да ремонтират пиропатроните, но се отказах. Като цяло проблема е че свети еърбега на таблото и ме дразни. Ще им сложа съпротивления, явно това е решението. Крайните се достъпват лесно, но този в средата е малко на тегаво място. Иначе нови с пиропатрони са около 350-380лв бройката.
  3. Европейските с без пиропатрони отзад. Два комплекта поръчах и двата бяха без. След това от няколко места ми казаха същото. Както и да е, явно не става да се изключи. Ще слагам съпротивления някой ден...
  4. @zhelyazA6 Не съм сигурен, даже нямам идея дали може. Това ми е питането. Просто ми звучи логично да можеш да кодираш компа към вариант за колани без пиропатрони. Търсих инфо в интернет, но не намерих.
  5. Някой знае ли дали може са се изключи търсенето на пиропсатроните в задните колани? Свети ми airbag-а и все не остава време да им вържа по едно съпротивление... Та ако има начин да кажа на компютъра изобщо да не ги търси тия пиропатрони. Би трябвало да има начин, предвид че европейските версии са без такива.
  6. Малко ъпдейт. Пуснах тест на перките през vcds и двете работят.
  7. Не баш, отгоре има една алуминиева греда точно над тези релета, която е хваната на няколко места. Да, не е кой знае колко, сигурно 30-40мин работа ако имаш инструменти, но както казах нито имам сервиз под ръка, нито голям избор от инструменти. Някой може ли да каже дали поне двата вентилатора въртят винаги или какъв е принципа на включване?
  8. И аз го видях това, но си е бая разглабяне доколкото виждам и не знам дали ще успея. По скоро ме интересува дали е проблем да се кара така едни 5-600км
  9. Здравейте, от известно време ми светка check engin-a, напоследък все по често. Преди изгасваше сам, сега предимно си свети. Грешките които набива са следните: 6390 - Oxygen (Lambda) Sensor Heater Circuit: B2 S1 P1197 00 [039] - Electrical Malfunction Not Confirmed - Tested Since Memory Clear Freeze Frame: Fault Status: 00000001 Fault Priority: 2 Fault Frequency: 1 Mileage: 153262 km Date: 2023.06.21 Time: 18:23:16 6398 - Oxygen (Lambda) Sensor B2 S1: Negative Lead P2254 00 [036] - Open Circuit Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear Freeze Frame: Fault Status: 00000001 Fault Priority: 2 Fault Frequency: 1 Mileage: 153261 km Date: 2023.06.21 Time: 17:57:19 6547 - Oxygen (Lambda) Sensor Heater Circuit: B2 S1 P1197 00 [175] - Electrical Malfunction MIL ON - Confirmed - Tested Since Memory Clear Freeze Frame: Fault Status: 00000001 Fault Priority: 2 Fault Frequency: 2 Mileage: 153261 km Date: 2023.06.21 Time: 17:57:15 6140 - Fan 1 Control Circuit P0691 00 [047] - Short to GND Confirmed - Tested Since Memory Clear Freeze Frame: Fault Status: 00000001 Fault Priority: 2 Fault Frequency: 1 Mileage: 153261 km Date: 2023.06.21 Time: 17:56:47 Ще закарам колата на сервиз, просто в момента съм в провинцията за 2 седмици и ми предстоят няколко пътувания преди да се добера до сервиза. Има ли нещо притеснително? Първите 3 грешки са от доста време и мисля, че няма проблем, но ме притеснява последната, която се появи днес и е свързана с вентилатора доколкото разбирам? Климатика си работи, днес минах към 250км и не е спирал да работи. Погледнах отпред върти само единия вентилатор (този пред пасажера въртеше, а този пред шофьора не). Това при загряла кола. Колата е А6 3.0TFSI CGXB 2012г. Бихте ли дали съвет какво да погледна, да търся ли сервизи в близките големи градове? Притеснителни ли са тези грешки? Къде са релетата/бушоните за тия вентилатори да ги проверя? И като цяло за кой вентилатор става въпрос? Този за климатика или за охлаждането? Благодаря!
  10. На 150к е. Мисълта ми е че RUP-a не го гореше, а VST го погорва, което е странно. Иначе знам, че до 1л. е нормално. Ще видя като стане на 10к колко ще е изгорила.
  11. При мен е обратно. 2 смени сипвах RUP и нямах проблеми. За 11к км липсваше около 0.5л (от макса накрая бях по средата). Зимата сипах VST и до сега съм минал 5-6к и вече съм по средата на щеката, пак от макса. Ся не мога да кажа дали е от маслото или колата си е започнала да погорва. Като цяло избягах от RUP, понеже не карам агресивно и в 95% от времето съм под 2к оборота. Също така прочетох че е препоръчително RUP да се сменя на 8к км. Има ли някой с подобен случай? CGXB ми е двигателя на 150к км. Pcv не знам да е сменян
  12. Здравейте, днес след дълъг път загасих колата и след 10тина минути се наложи да я запаля пак. Запали, но угасна и на мястото на пробега на таблото изписа "safe" и не искаше да запали повече. Понеже бързах я закачих бързо на лаптопа, изтрих каквито грешки видях, но пак не запали. Махах батерията на дистанционното, задържах копчето за заключване няколко секунди, заключвах отключвах и в крайна сметка след няколко опита запали. Предполагам се е активирал имобилайзера поради някаква причина. Батерията на дистанционното е нова, акумулатора също. Някой знае ли как се оправя този проблем и каква е причината? При мен явно се оправи случайно, но да знам за друг път какво да правя? Имам допълнителен имобилайзер от застраховател, но в случая изобщо не стигах до него според мен, а се активираше завоводския преди това. Весели празници на всички!
  13. Здравейте, някой сменял ли е мигач мигача в страничното огледало? Онзи ден след автомивка почна да дава грешки и да мига някак странно и по-бледо. Гледам, че се продава само мигач, та предполагам се сменя. Някой да даде съвет как се сменя и евентуално каква марка да взема или само оригинален? Също имат ли модул някъде който може да е заминал или е просто мигач?
  14. @Evgeni K. Мисля, че може да ти изкара историята. Иначе по темата с манипулирани километри на коли при официални дилъри от Vag групата, това 3тия случай, за който чувам...
  15. Ако е Американка поискай номера на рамата и лесно може да провериш какъв е бил удара. Според мен е задължително ако си решил да в купуваш.
×
×
  • Create New...