Jump to content

ByColt

Members
  • Мнения

    80
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ByColt

  1. Гледах да са максимално къси ръновете, за да не губим енергията по завоите на плетените колектори. Колкото изкара, тръби и колена за сега се намират. Може би, трябваше да го подсиля с планки м/у ръновете, но ще е следващия път.
  2. В ляво е първоначалната концепция, но нещо тоя завой на 90 градуса не ми хареса и направих колектора както изглежда дясната страна. Т25 фланеца, съм го кривнал леко, за да може турбото да не е успоредно на мотора, за по-лесно откъм изработката на даунпайпа. Понеже нямам струг (само си мечтая) и трябваше да си направя нипел за мазането на турбото и от една свещ и нипел, с CO2 заварка, нещата станаха супер.
  3. Здравейте на всички. След като спрях цигаритепрез 2019, след точно една година, си подарих синьо куатро 96-та АЕБ на кратко ВАРЕЛ. Изкормих го от вътре(интериора се продава) и за начало го направих на задно, за да се забавлявам и да видя как ще се получи. За Варела, имам идея да го карам на Калояново, но това ще стане след известно време и с харчене на много пари. Първото нещо, което купих беше турбото,а именно ГТ2871 MAXSEEDINGRODS, всички знаете, че това е китаец. След което купих кулер и пътища и ги монтирах. След малко четене за различните състави на стоманите за различни приложения, се навих да си направя Ш образен колектор, но ми изглеждаше грозен и направих 4-1 колектор с равни 2х2 тръби от колена 38мм с 3мм стена, както и малко тръба със същите параметри(снимки после). Монтирах турбото, направих си банжо болт за маслото, направих и кадърен изход на маслото (турбината е с водно охлаждане, което също вързах). Захванах се да направя и даунпайпа от черна тръба Ф70, без V-band скоби и щуротии. О чудо, колата запали и още повече, че се движи(разбира се, даването на газ на не настроения варел е опасно, за това направих само 2 понички и един бърнаут ). Решено е викам, ще купувам мега и ще настройвам. Намерих мега правена за моята инсталация(5 букси) но след това се сетих, че Megasquirt 2 extra, не подържа нок контрол, което бързо би умъртвило стария мотор. И сега съм решил (един колега ми пусна мухата) да си сменя инсталацията с такава с ел дросел, защото тая с 5 букси с която е колата оригинално, трудно се флашва и бавно и досадно, даже в Меднес ме изгониха, а фултротъл ми обявиха сериозна цифра за флаш-а и за това се отказах и от мегата и от оригиналния комп. Направих си кутия за въздушния филтър, отделена от турбото, за да не диша топъл въздух мотора(снимки после). Купих си биели пак на maxspeedingrods, които ще слагам евентуално на есен, или зимата, сега ми се кара. В момента сетъпа е следния: FSI бобини. Маф хаузинг 80мм, май беше от вр6 но и други кочини става. Турбо ГТ2871 чайник. Бенз помпа Walbro 255 за в кошницата. Бууст контролер на LD Performance. Инжектори от Сааб някакъв 373цц, на 4 бара стават 430цц. За сега ще гоня 300-320 коня на мотора, а след зимата с ребилднат и подкован мотор, ще се изцежда турбото, или ще се смени с по-голямо. Търся някакви седалки (спортни ). Джантите са магнезиеви телефонни шайби. Гумите са Bridgestone Adrenaline 002. Окачването е Койлоувъри Търсих тема за смяна на инсталацията, дросела и компа но не намерихм за това ще ви помоля, ако някой може да помогне с тая каша да помага. Очаквам всички професори и хейтъри да ме насерете, както си е по традиция, обичам ви!
  4. За сега, варианта с мегата отпада, поради няколко причини. Благодаря все пак.
  5. Няма да ти казвам с какъв зор намерих тоя блок, но ако потърсиш, ще намериш. Има го и на ц5 а6.
  6. Освен финната настройка(тя е ясна) друга си мисля, че не трябва да се прави, защото в оригиналния комп не се бърка след тази конверсия. А идеята е само да запаля, за да видя мегата дали бачка.
  7. M, се заменя само с N! И аз съм с М и трудно намерих. Има вариант да караш с откачена букса, но ако е механичен проблема, няма да помогне и това. Ако имаш някакъв тотално мъртъв, го отвори и разгледай(тренирай) и след това отвори твоя и го събери после. Ако го почистиш, има шанс да заработи нормално. Ако ми попадне някъде М, ще дам знак.
  8. пробвайте с откачена букса на дебиломера!
  9. Не всички имат адл. Не е най-иновативна, но е хубаво да работи тая помпа. Хубаво е да се накара да сработва известно време периодично(това ще вдигне утайките и ще загрее флуида, което пък го прави по-подвижен) , след това да се смени спирачната течност и да се задейства переодично на мокра повърхност. Реално рядко хората карат идиотски в завой, така че да сработи ЕДС и още по рядко им се налага екстремно спиране. Та това е начин, да се запази работеща системата. Ако няма полза от това(разбира се, че има но...) поне няма да навреди на никого. Имам два блокирали АБС блока от куатро б5, даже са абсолютно различни един от друг и за спорта, може да се направи една аутопсия.
  10. Въпрос има относно FSI бобини. Синия варел, го купих преправен с бобини от FSI. Предвид тунинга (друго турбо и др.) се реших да сложа Megasqirt , но той е настроен за оригиналните бобини. Въпросът е, дали трябва да "кажа" на мегата, че е с други бобини за да запали. Няма да я карам с не настроена мега никъде, просто искам да запаля с нея.
  11. Нали знаеш, че куатро при б5 работи съвместно с абс модула и се казва EDS. Когато едно колело увеличи скоростта си, едс реагира, чрез абс и го забавя. Предвид, че всички дифове са отворени без торсена. Та, или на есен сменяш спирачна течност и зимата даваш яко газ и спираш екстремно да трака абс-а, или вътре всичко ръждясва заради водата в стара спирачна течност и започват да затягат колелата. Смяната на течността, не е нищо сложно, нито скъпо, но е адски важно! Сния варел(ще пусна тема тия дни за него) който направих на задно, точно ей така му блокираха колелата, защото EDS се шашна,сработи яко и до там. Явно не беше работил доста време. Смених го с друг, смених и течността разбира се и всичко е ок. На черния варел, положението беше аналогично, като изключим това, че не е бил само на задно никога и точно в един 90градуса завой с мръсна газ (асфалт) EDS сработи и блокаж и там сменях блок. Всъшност предполагам, че буталцата в блока или са ръждясали, или са се омазали с едно лепкаво, което се получава от вода и спирачна течност и заклинват, а от там и спирачките. п.п. :D:D Системното прегряване на спирачната система, не е метод за изпаряване на водата в спирачната течност!!!
  12. Сменяй абс блока мен. Аз и на двете коли сменях, тъкмо и течността ще смениш. От не ползване се блокират клапаните вътр и от не сменяне на флуида, също. Който е с б5 квадрат, да си задейства абс и куатро системата по-често, защото едно нещо като не се ползва, се скапва от стоене. Снимай номера на блока.
  13. Именно там е скрит ключа към загатката. До този извод стигнах и аз, след ровене в Бош и не само. Атлатисе, въпреки заяждането на някои от вас, аз писах че ме боли Шнура. Иначе винаги съм отворен за дискусия. Та какво искаш да покажеш? Ще ми хареса, ако е доказано, или обективно. Както виждаш, стигнах до правилния извод и без ваша помощ, и не съм дървен философ, защото говоря с факти, а ти до този момент, не. И все пак съм отворен...
  14. Е аз нали това търся, същия ъгъл но повече кубици. То се оказва обаче, че Ev1, е с един изходящ отвор, а тези дето ние слагаме са Еv6 и са с 4 отвора. Което е достатъчна причина, да няма проблеми. Масово слагаха преди сааб ред, с които има проблем и с мисфайъри и с празен ход, но те са Еv1 и ъгъла е различен от 447(оригиналните. Стигнах до този извод и всички, които сте слагали Еv6, ме накарахте да ровя една седмица в нета, за да разбера защо нямате мисфайъри и кофти празен ход,а именно, защото Еv6, е еволюцията на Ev1. Изнервям се, щот форума в този казус, не беше полезен особенно (освен, че ме амбицира, сам да си търся отговорите и да си ги намеря). Та това е извода за мен: Ev6 е оптималния и евоюлирал вариант на Ev1, и ъгъла при първите, не е от особенно значение. Ако греша, някой да ме поправи.
  15. Двамата с Нико, не дадохте нищо, освен празни приказки. Написах повече за Ev1 и Ev6, отколкото вие двамата заедно. Никой от вас, не сподели нито опит, нито знания. И се обзалагам че си чешите пръстите само. Боли ме Уя, какво ще пишете за напред! В спора се ражда истината, ама вие сте дървени философи. Що не напише някой от вас, с кви инжектори експериментира, с какви е карал, какви е купил? Голяма тайна е значи тая работа. Гледал бил АЕВ на 100 000...ама същите инжектори като тип, ама повече кубици... е като са същите, как искаш да видиш проблем? Влез в сайта на Бош и ще видиш, че според броя всмукателни клапани, е изчислен градуса на впръскване. Слагай инжектори каквито искаш, но доста по-умни от теб преди 30-40 години са измислили топлата вода, и даже са го документирали и е достъпно за всеки, а вие си крийте тайните инжектори по тайните дупки. Срамота! В 5 сайта само за Ауди, пише едни и същи неща, само вие тука сте Илон Мъск на 1.8т. Айде нема нужда.
  16. Сменя се супер лесно. Първо развий капачката на охладителната система, за да изравниш налягането в нея с атмосферното. Датчикът е с една фиба, дърпаш е и го вадиш. Намира се, на главата, от към купето. трябва да е светло син и кънектър с 4 кабела. Не използвай сила, ако не излиза с лекота!!! Евтините заместители, не са добър вариант. Не гарантирам, че проблема е в дози датчик, но симптомите са такива. Успех! Преди всичко обаче, пробвай друг дросел и закачи един вагком.
  17. И сега по темата. Ev1 според едни каталози, е с един изходен отвор, а Еv6 е с четери такива отвора. Съпротивленията, също са различни а именно Еv1 12 ома и Еv6 14.5-16 ома. Иначе, колегата Онуфри е прав за това, че стават плъг енд плей на рейката, но е пропуснал факта, че името на кънектъра се казва jetronic и няма общо с вида корпус (Еv1 и Еv6) Все забравям и за другото зло вървейки ръка за ръка с неподходящи "дюзи", мисфайърите. Тука обаче искам да се произнесът само хора с личен опит и по конкретно има ли ги, или не. Червените на сааб заради неправилния ъгъл, предизвикват мисфайъри. (четох това в две теми вече) Фактът, че Еv6 е с 4 изходни отвора, би ли означавало, че ще впръсква по добре? Защото хора, които ползват Еv6 твърдят, че нямат проблеми с мисфайъри и лош празен ход. Което би означавало, че Еv6 е решението за всеки, който иска да прави тунек. Поздрави!
  18. Последно втеме съм зле и не ми се отдава да обеснявам много. Бензин в маслото, винаги има много малки количества, но има (мотор на бенз, маслото мирише на бенз, същото е и с АГУ) Маслен филм, с просто око не се вижда. Какво става с маслото м/у масления и втори компресионен пръстен, знаеш ли? А м/у първи и втори? Студения старт, е вреден и заради богатата смес, която се "лее" в цилиндъра. И по твоята логика, след престой на автомобила една нощ и след като масления сегмент е "остъргал" всичкото масло от стената при студен, старт буталото качвайки се към ГМТ, ще му е адски сухо и ще си стърже по стената първите един два хода... + повечкото бензин и айде през 50 000 шлайф. Когато се казва маслен филм, се има предвид точно това, а то е микрони. Има клас на грапавост, който за цилиндъра е такъв, че в микропорите, да остава масло. Намери микроскоп и парче работил сегмент и погледни работната повърхност. Идея си нямам от двг, даже не знам 1.8т бензин ли е, дизел ли? За протокола, хубаво е да знаеш, че чета във вестник работническо дело, за направата на парната машина и от там научих всичко за ауди. (От 10 годишен се занимавам с двг и ако ти покажа учебниците, които съм препрочитал, ще си промениш мнението и ще седнеш да четеш. Казвам го, защото ме подценяваш а аз далеч не искам да парадирам с това което съм правил, учил, и т.н.) Със сигурност има хора, които са чели повече и знаят повече, но поведението на някои от нас, ги е изгонило.
  19. Сааб 2.3 бензин 16 клапана. 373цц От 2.0 турбо сааб е компромисно решение. Да стават, но компромис. Предполагам и тея от 2.3 са също компромис. Не мога да намеря градуси на впръскване и не мога да кажа тези от 2.3 колко са подходящи. То и никой не се е обадил, че е пробвал такива. Но знаем, че червените 2.0, не са най-доброто, просто са евтини. Но така или иначе, тези от 2.3 са една идея по-добре според aeb гуротата в едни интересни сайтове.
  20. Звучиш, сякаш се заяждаш. Къде прочете че приемам впръскването на гориво, като теч?!? Ще го напиша пак, че може да не съм бил ясен в предния пост. Когато не е оптималния ъгъл, който да следва ъгъла на всмукателния тракт, мъглата бие по стената и след това, кондензира и става на едри капки, още преди да е влязла тази доза горивна смес в цилиндъра, вече е течна и течна се стича по стената на цилиндъра и от топлината вътре, започва тепърва да се изпарява, което първо бави процеса на горене, и второ измива масления филм от стената където се стича, което след 10 000 км, си личи ясно къде е задрало и то е винаги на полата на буталото. Има значение и дали е с 2, или 3 всмукателни клапана. Май ти го караш дападжийската. Има причина да се търси оптимален вариант, но повечето правите вече правеното, а аз избирам инжектор, на който търся характеристиките и ги сравнявам с оригинално вградения, за да запазя всичко, освен количеството впръскано гориво. Не е нужно да го караш с рогата напред, не бъди типичния български форум-олигофрен, който хейтва и чопли семки (ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ВСИЧКИ ПОТРЕБИТЕЛИ!). Без лоши чувства, но не ми харесва тонът ти и понеже съм прям, ти казвам какво мисля. А относно "газовото" не виждам причина да не се кара на газ. Дадох примера с газта, защото наистина е по-добре да се разработва автомобилен бензинов агрегат с прупан-бутан от гледна точка на триенето и разни други. Поздрави!
  21. Благодаря за инфото. Виждам, че адски подходящи са 0280 156 063 от Audi S3, поне така споделят в някъв щатски форум. А по разните таблици, виждам, че твойте ги дават EV1 (което ме съмнява да е вярно, защото саабските са EV6, но все пак...) с адаптери ли ги слага?
  22. На мен ми мирише, на смотан датчик на температурата на антифриза. Симптомите са същите.
×
×
  • Create New...