Jump to content

plamen_jelezniq

Members
  • Мнения

    32
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    AUDI A4 B8

Персонална информация

  • Локация
    Стара Загора

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

plamen_jelezniq's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Колата е A4 B8 3.2 FSI ,265 к.с.2008 г. Код на мотора CALA. Забелязвам ,че колата взе да гори малко повече от обичайното ,но и взе да не върви както преди,особено в виските обороти. Има набита грешка ,която е : 6569 - Intake Manifold Tuning Valve (Bank 1)P2070 00 [096] - Stuck Open Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear При ровене в нета намерих клипчетакоито са за по-стария мотор 255к.с AUK и др. Там на двата долни интейка на които е рейла за горивото има клапи ,които се управляват от TUNING VALVE(актуатор) посредством вакум и сензор за позицията на клапите. Пак при гледане на клипове на моя мотор 265 к.с няма никакви клапи и актуатори на двата долни интейка където е рейла за горивото. Искам да попитам при мен тези клапи във всмукателния колектор ли са,подлежат ли на ремонт? Как могат да се пробват дали се движат? Някои са сменяли соленоида ,който управлява актуатора,който е отвън на всмукателния колектор и грешката изчезвала.
  2. При мен а4 B8 3.2 FSI quattro,ръчка преден диференциал,скоростна кутия и раздадтка едно масло, около 4.8 литра VAG OEM G055532A2 Масло заден диф при мен събра малко над литър,макар да го дават около 1 литър. VAG G052145S2
  3. Извинявам се че ползвам темата на колегата.Аз съм с такъв плоблем,при въртене на волана имах наблюсения, че само наляво, но и при въртене и в двете посоки се чува щракане, от пред откъм лявото колело,но майстора каза ,че не е от карето на междинния кормилен прът с двете карета.Влизах и аз отдолу и се чува откъм диска и карето,по към колелото ,а не от към карето.
  4. Здравейте ! При завъртане на волана, предимно на ляво и от към предно ляво колело,кагато е на място или леко маневриране се чува единично чукане(изщракване),всякаш нещо удря щита(ламарината,която е до спирачния диск).Като е вдигната предницата при въртене не се чува този звук.При завъртане на колелото се чува някакъв шум всякаш има някакво листо между ламарината и диска,но няма нищо.Имаше съмнения за кормилния междинен вал,който е с 2-те карета,майстора го пръсна с течна грес до колкото видях,но каза че щракането не е от него чува се точно от страната на спирачния диск и карето,но не можем да се ориентираме къде точно.Проверени са кормилни накрайници,носачи всико е без луфт,нито лагера вие абсолютно всичко е "здраво".
  5. plamen_jelezniq

    A4 B8 лява полуоска

    В какво се изразява луфта? В тресенето при скорост 120-130 км/h ?
  6. При мен също се появи това леко скърцане,откакто колата беше за боя на броня и калник(даже имаше лек удар от една жена която паркира в мен,но само огънат калник леко и разбита броня,като цяло дребна работа).Аз също пръсках гумените уплътненея със силиконов спрей, но няма подобрение.В движение като карам по кофти път отварям вратата(шофьорската при мен) и скърцането изчезва.Но защо продължава след като напръсках уплътненията и аз се чудя.
  7. Аз съм го сменял преди 30 к км с оригинално,но сега видях че има алтернатива.Имам леко омазнено по раздатката и ще го проверявам тия дни и си мислех ако иска доливане направо да сменям семеринга и маслото .Какви пари му искаш на твоето масло.
  8. Някой слагал ли е алтернатива на оем-ското масло на раздатката.Този равенол го дават по спецификация на оем-ското
  9. Да повдигна темата . Някой който е сменил маслото на торсена с това масло на равенол TOR. Някакви драми има ли ?
  10. Здравейте ! Излезнаха 2 грешки на предна дясна врата- едната е тази,другата не си я спомням но пак беше със сензора. 1 Fault Found. 03286-Sensor for Contact with Door Handle; Front Right 007 Short to Ground Freeze Frame Fault Status 01100111 Faull Priority 2 Fault Frequency 1 Reset counter: 57 Mileage 190369 km Time Indication 0 Date 2022 01 02 Time 10:19 00 При изтривне на грешките и размяна на двете дръжки на предна врата със задна врата за да сме сигурни че е сензора,грешката се премести отзад отдясно,а отпред нямаше вече грешка Това е грешката която записа втория път на задната врата със повредения сензор: 1 Fault Found. 00193 - Rear Right Door Handle Touch Sensor (G418) 007 Short to Ground Freeze Frame Fault Status 01100111 Fault Priority 2 Fault Frequency 1 Reset counter. 57 Mileage: 190369 km Time Indication 0 Date. 2022 01.02 Time: 10:43 13 Различават се двете грешки, но все са свързани със сензора.Имаше период тези дни работеше .Днес като запаля колата и като я загася- заключва веднъж и после вече не работи кей леса,така 4-5 пъти.Ще сменя сензора и съм сигурен на 99,99% че ще се оправи.
  11. Здравейте ! Филма с подгрева на огледалата горе-долу е ясен като днешния мъглив ден🤣 След като свързах крушката към подгрева на огледалата разбрах,че при пускане,загряват огледалата и след това пуска импулси през 5 секунди,но в движение като ги духа студения въздух,започва да включва все по-често.При магистрално каране подгрева работише постоянно.На пипане пак бяха хладни ,но пък имаше изсушени капки вода по огледалата.Странна работа.Единствено не разбрах защо при пускане на подгрева от копчето после не спира докато не загасиш колата,дори не спира след 15 минути както е попринцип,но като я закачим ще видим на колко е нагласен да изключва автоматично. Благодаря за помощта !
  12. Малко развитие по темата.При пускане на подгрева отначало грее около 1 минута на място и около 2-3 в движение и после точно през 5 секунди пуска напрежение.Това не е достатъчно да загреят както трябва.При пускане на подгрева после накъдето и да завъртя копчето все работи(пак по същия начин както съм описал горе),докато не загася колата.После включва само от позицията,която е за подгрева.Дали има наистина проблем,или така си работи,но факт че подгрев няма🤣има само в началото но е твърде кратко YouCut_20211226_210520126.mp4
  13. Здравейте и весели празници ! Keylessa -а също така както съм описал в предната тема с огледалата-работи когато си поиска.Пали от бутона, отключва багажника,обаче вратите един път ги отключи 20 не,преди лятото правеше така,но като се затопли и си работеше до преди 3 седмици.Грешки няма.
  14. И аз това си мислех за крушката,само че с обикновена.Иначе тръгваше подгрева и на +11 градуса,вчера тръгваше и на +4 ,обаче като откачи и изобщо не тръгва.Ще пробва с крушка.
  15. plamen_jelezniq

    Обща тема: Audi A4 B8

    AUDI А4 B8,не работи със сензори за налягане.Системата работи с ABS модула- той разбира коя гума е мека по оборотите ва колелото.Ппи мен беше спаднала на цяло и изобщо не ме предупреди,хубаво, че се усетих навреме.След смяна на летните със зимните гуми не го занулих и ми изписа след 60 км че имам мека гума 🤣
×
×
  • Create New...