Jump to content

Ivan Bochev

Members
  • Мнения

    37
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Ivan Bochev

  1. А всъщност това е въпросният инструмент за зацепване на ASN, нали така?
  2. Благодаря ви. Да, по автомобила ще работи доверен монтьор, който работи доста кадърно. Уточнили сме момента с ползването на специфичния инструмент за зацепване, а колкото до динамометричния ключ мисля, че всеки уважаващ себе си и труда си монтьор би трябвало да разполага и работи с такъв. Решил съм да го обслужа с OEM части, но не съм от София и ми идва малко трудоемко да докарам колата в препоръчан сервиз... Та за това този вариант.
  3. Колеги, здравейте. Малко да раздвижа темата (Надявам се да съм в правилната такава). Може ли да дадете компетентно мнение за следното: При обслужването на А6 Ц5 3.0i ASN освен зацепването на валовете със специфичния инструмент (както VBI е описал) има ли някаква друга особеност, с която трябва да сме наясно или останалото е стандартните процедури? Благодаря предварително!
  4. Колеги, вече няколко страници имам чувството, че си ги мерите. 😉 /с извинение/ Всеки е прав за себе си, като мисля, че просто изпадаме от крайност в крайност. Къде ми ти е 1.8Т, къде ми ти е 4.2 ?! В крайна сметка защо изобщо ги съпоставяме като и двата типа двигатели по свое му са устроени различно и функционират различно. И двата типа /4-цилиндрово 1.8T от една страна и 2.4, 2.8, 3.0, 4, 2 от друга/ си имат предимствата и недостатъците. По тая причина, както вече бе споменато, от Инглощат са измислили и измислят различни модификации, за да бъде угодно на всеки вкус и необходимост. Темата бе създадена от мен не, за да провокира кавги, а за да добия по-детайлна представа за 6 цилиндров двигател, поставян в два определени модела на Ауди. Разбираемо темата се разви, като минахме през 1.8, 2.8, 3.0, 4.2 и т. н. Но мисля, че в случая се води безпредметен спор по своята същност. П.С. Остава вече аз да си преценя според джоба и нуждите, кое би ме устройвало най-добре. Наздраве! 🍻
  5. Ако говорим за разход, автомобила няма да се кара типично "градско", както упоменах в един коментар. В този смисъл мисля, че на фона на характеристиките на един 6-цилиндров /в случая, който обмислям quattro и автмоатик/автомобил това няма да е проблем. Съгласен съм с мненията на колегите, които твърдят, че целта на 6-цилиндровите двигатели далеч не е единствено и само ускорение и максимална скорост. А и аз не го търся в такъв обем.
  6. Като гледам кво става, май никога няма да си купя 😀 В крайна сметка мятам се на нещо, което по вътрешно убеждение си заслужава и се моля да имам късмет с читав, добре поддържан автомобил.
  7. Колеги, не се припирайте, явно, че за едни определен двигател върви повече спрямо друг и обратното за други. Всичко е въпрос на гледна точка, нагласа и съпоставка. В крайна сметка за мен 3.0i определено ще върви доста повече от това, което съм карал до момента и би ми направило кеф. Относно разхода мисля, че е приемлив на база характеристиките му.
  8. С удоволствие бих пробвал, но не познавам никого с такъв. Естествено, че без да се изпробва не може да се правят заключения. Ще го имам предвид, благодаря.
  9. Чел съм я темата. Имам предвид среден разход, тъй като поне при мене е що годе така. Под градско разбирам София, Пловдив, Варна, Сандански и т. н. Аз специално например пътувам на ден по 10 + км в посока за работа. По пътя ми до там нямам нито един сфетофар или знак "Stop" така, че не мога да го нарека градско в никой случай. По тази причина използвам и "среден разход". Градското шофиране, което описах ми се случва не повече от 3-4 пъти годишно. Та спрямо моите нужди и шофиране мисля, че на разход няма да го докарам до над 16/100 примерно.
  10. Аз мисля, че за автомобил близо 2 тона, при quattro и автмоатик, един среден разход от 15-16-17 газ не е нещо фрапантно. Относно вървенето не съм карал автомобил с въпросния двигател, но според мен е важно и с какво се съпоставя.
  11. Благодаря ви за изчерпателните отговори, има резон във всичко казано. Явно ще трябва да се прави по-обстойно равносметка с оглед всичката събрана до момента информация.
  12. Това, което очаквам е да не съществуват жизненоважни, заводски проблеми и недоизмислени конструкции по механиката на мотора, които да изискват капиталовложение от около 2-3-4000 лв., за да мога да разчитам на автомобила си.
  13. Добре, ще задам въпроса си така: Остана ли читав, бензинов двигател в А6 /било то в C5 или 4F/, различен от 1.8 Т /при C5/ ? Става въпрос за цялата гама от автомобили от 2000 г. до 2008/9 г. Ок благодаря, колега.
  14. Чак пък да не са останали в движение мисля, че е доста пресилено... Интересувам се от бензинов двигател, колега.
  15. Пространството ме отказва и мене от А4, тъй като искам автомобила ми да е функционален. А при А4 и то комби е доста тесничко. Ще си остана вероятно на А6, но сега, пък колегите ми вкараха мухата за 3.0i и ще се поинтересувам малко от него тъй като намерих някоя читава обява за разлика от 1.8 Т. П. С. + на шестака не е ли липсата на турбо т. е. един консуматив за обслужване по-малко ? 😁
  16. От това, което чета във форума за 3.0i в C5 разбирам, че е по-скоро е с повече предимства от колкото с недостатъци, а останалото е въпрос на поддръжка.
  17. Разбирам. Проблема е, че не срещам много варианти с този двигател.. Явно е рядък.
  18. Благодаря, колега. Точно това правя в момента. Дори гледам една определена спецификация в A4 B6. Става въпрос за 1.8Т BEX /190 к. с./ Наистина може би единствено разликата в интериорното пространство ще трябва да преодолея.
  19. Не съм се ориентирал към дизелов мотор, ако това имаш предвид под селскостопанска техника 😀 Търся възможно най-удачен вариант за бензинов двигател и не търся сравнение с дизел. А 1.9 TDI беше намесено между другото предполагам.
  20. Не знам чие твърдение визираж. Аз отговорих на колегата ppenchev тъй като той намеси 1.9tdi. Аз лично единствения друго мотор, който съм засягал за съпоставка е 1.8 T. А се бях спрял и започнах като тема 2.4, защото не виждах друга алтернатива на 1.8 Т в А6 C5. Никъде не съм споменавал премиум, чесън и т. н.
  21. Не съм карал 2.4 до сега, а моят 1.9 TDI не е с чип. Предполагах, че 2.4 като е 170 к.с. долу-горе ще се изравни вървежът с 1.9 TDI 131 к. с. /може би и с малко повече в полза на 2.4/ предвид това, че 2,4 няма турбокомпресор и евентуално скоростите ще са по-дълги в полза на 2.4. Всичко това мисля, че е нормално що годе. Но, ако 2.4 не върви, колкото 1.9 TDI /без чип/ наистина ще започна да се отказвам от този двигател... 😕 2.4 в 4F явно категорично отпада като вариант. Крайно неоправдано е за мен при тези обстоятелства. 🙂 Колебая се все още единствено по отношение на варианта за 2.4 в C5.
×
×
  • Create New...