Jump to content

Kukata_a4

Members
  • Мнения

    367
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Kukata_a4

  1. @Andreibikee Бях го затапил с ламаринки от долу преди време,но всякаш разхода се вдигна малко освен това загряваше и по бавно колата,пробвах да го изключа софтуерно уж се справих но не съм сигурен и след време пак наби грешка и пак го включих,ако знаеш как се изключва сподели (може и аз да не съм го изключил като хората) но се чудя дали това ще помогне да не излиза масло от тая дупчица.
  2. Така имам развитие по темата.Оказа се че досадния теч няма нищо общо с гарнитурата на главата,направих си реглаж на дюзите и както си и мислих болтовете на главата са стегнати яко.По съвет на колегата Westbam прегледах снопа с кабелите на дюзите който излиза от главата и там имаше омазняване изчистих и намазах с силикон, омазняването драстично намали но капките масло бяха отново на лице.След това не ми остана друго освен да обвиня гарнитурата на тандем помпата (която бях сменил преди година и половина) и от там се оказа проблема тя отпускаше.Разглобих тандем помпата с цел да и подменя всички уплътнения и семерината и обаче се оказа че в магазините няма за моя модел Бош 038145209С както и да е смених само външната гарнитура защото от вътре всичко беше здраво и теча на масло спря имам омазняване от една дупчица на ЕГР а участъка който вечно беше мазен в областта на гарнитурата на главата вече е сух.Колкото до ЕГР-а акъла не ми го побира какъв му е проблема при положение че го чистя на половин година и мембраната му работи записва понякога на дълъг път грешка Р 401 без да оказва влияние върху вървежа на колата и какъв го играе тази дупчица от страни от която излиза масло.
  3. Е кво не знаеш казах ти кабелите в маншоните на вратите и да си видиш датчика на картера.
  4. @emanuilcho00 Комфорт модула е под краката ти дърпаш седалката на зад махаш периферната пластмаса до прага надигаш мокета и ще намериш една кутия вътре в нея е.
  5. Мен би ме притеснила първата грешка повече.Ойл сензора отворено или късо към плюс тоест виж си датчика на маслото който е на картера и буксата и окабеляването му има проблем там Колкото до вратите имат гумен маншон между вратата и купето до долната панта на вратата през него минават кабелите за управление на Ел стъкла заключване и тн провери за скъсани и протрити кабели там (доста често срещан проблем) маншона се откопчава от към купето дърпаш назад и гледаш бас давам че ще го намериш в състояние все едно мишки са ги яли.Това сочат грешките ти.
  6. Kukata_a4

    Проблем с Б6

    Влизаш в колата даваш на контакт натискаш бутона за заключване на вратите който е на кората на вратата за пет секунди връщаш контакта излизаш на вън и пробваш с дистанционното да заключиш и отключиш
  7. Самият бутон явно е заминал след като до държиш насила свети а като го пуснеш изключва
  8. @veselin velchev Да отвора главата няма шанс за сега.И на мен би беше странно че е от там но е факт проверявал съм го много пъти при суха и нова гарнитура на капака на клапаните се образува масло е процепа на гарнитурата,махам филтърната кутия трия го карам известно време и пак проверявам и пак е мазно точно там.Затягането на главата със сигурност трябва да е на повече от 100 нм затова мисля да настроя ключа на 100 нм и да проверя болтовете ако мръдне някой значи ще е бил много хлабав,ако не мръдне здраве да е,не вярвам че на 100 нм мога да направя беля и да скъсам някой болт.
  9. Здравейте колеги.Колата ми е Ауди А4 Б6 1.9 тди AVF 130 КС.Проблемът е следния имам колата от 4 години и за това време всяка сутрин намирам по две капчици масло под колата.След дълги наблюдения съм достигнал до заключението че теча (ако изобщо така мога да го нарека) се образува и излиза между блока и главата където е гарнитурата на главата (подчертавам гарнитурата на капака на клапаните е суха на барут под тандем помпата също)теча се образува в областта на гарнитурата на трети и четвърти цилиндър само там загубата на масло е минимално за 10 хиляди километра доливам 450 грама което означава около 600 грама общ разход за 10 хиляди километра от тях половината евентуално го гори другите 300 грама ги хвърля от там.Не е болка за умиране но дразни.В скоро време ще махам капака на клапаните защото ще си правя реглаж на дюзите и въпроса ми е дали мога да притегна малко болтовете на главата защото ме съмнява че може да са хлабави и за това да тече.Вторият ми въпрос е на колко Нютон метра да ги дотегна защото знам че глава се стяга първо на 40 нм после на 60 нм и тва пъти по 90 градуса та тези два пъти по 90 градуса на колко Нютон метра се равняват след като имаме 60 нм натягане за да знам на колко да си направя динамометричния ключ
  10. Kukata_a4

    A4 B5 1.9 AFN - Не върви

    Дебитомера ти е леш от искано 850 даденото ти е 530 много зле е.Пробвсй с спрей за почистване на дебитомера но едва ли ще се оправи. Ако не стане нов дебитомер.
  11. Обяснявам го така както съм го гледал в руски клипове: Компютъра на базата на получените данни от редица неща като положение на педала на газта дебит на въздух температура на охладителната течност и редица други данни казва(образно) отваря дюзата за определени милисекунди за да впръсне примерно 8.65 милиграма (примерно) обаче дюзата понеже има проблем запушена е или други проблеми в елементите и впръсква 7.25 примерно тази разлика от -1.40мг от това което компютъра и нарежда и това което дюзата в действителност впръсква излиза като отклонение което компа вижда и така коригира останалите за да догоди горивото необходимо за вървенето на колата нормално, съответното и останалите имат отклонения но по малки и всичко това трябва да се балансира.Когато отклонението стане прекалено голямо вече баланса на работата се губи защото другите не могат да компенсират нормално и колата започва да тресе да работи тежко и така.Така съм го виждал в обясненията на разни руски разбирачи с хиляди гледания и последователи.Ако греша нека някой ме поправи.
  12. Първа все още е зле но по малко поносимо е, останалите три се опитват да я компенсират.Забележи първа е -1.60 останалите три са с общ сбор +1.58 тоест компенсация на това -1.60.Ако не тресе карай така но започне ли отново провери стойностите и ако е на 2 махай я.
  13. Здравейте колеги,имам въпрос относно реглаж на помпа дюзите на 1.9 130.Вчера си сменях гарнитурата на капака на клапаните и ме досърбяха ръчичките да си направя и реглажа така или иначе бях отворил от горе.Предишния реглаж го бях правил преди три години и половина и реших че няма да е зле да го направя пак.Настроих дюзите на 180 градуса (както си бяха настроени и преди години) сглобих всичко но като запалих започна да боботи в филтъра и то доста шумно (и преди ми боботише но по леко вала ми е почти перфектен само леко износване на първа и осма гърбица повдигнатите от това което успях да вида са добре в видимата им част). Както и да е реших да направя на ново реглаж но на 225 градуса,направих го и боботенето почти изчезна и е доста по леко от това преди да пипам настройките дюзите също показват по добри стойности за справка преди манипулациите бяха: Първа -0.09 Втора 0.00 Трета -0.42 Четвърта 0.49 Това на загрял двигател Сега са: Първа -0.02 Втора 0.02 Третата -0.26 Четвърта 0.26 Пак на загрял двигател обаче в ниските обороти ми се струва малко по мудна от преди но компенсира с по голяма пъргавина в високите след 2500 оборота. Въпроса ми е проблем ли е да ги оставя на 225 или трябва да ги върна задължително на 180 и другия въпрос да си играя ли с синхронизацията на вала щото съм си го оставил на +1.7 щото на 0.0 ми гореше с половин литър повече градско.
  14. @audi+ Не съм съгласен за бензинов мотор с турбо при 10.5 компресия е за ремонт защото заводски компресията на бензинови двигатели с турбо е малко по малка от такива без турбо заради принудителното пълнене,ако не вярваш влез в ауто дата и провери едни и същи модели бензинови без и с турбо и ще видиш заводски че компресията и има разлика.Колкото до колегата от самата турбина е нормално да пипа малко масло особено ако средната част не е в перфектно състояние.
  15. @МММ1 да разбия малко мита за нулев харч на масло,това че не доливаш не значи че гори 0 грама масло защото когато до налееш то е на максимума даже и малко от горе а преди да го източиш за смяна дори и да не си долял е на средата или малко под нея и никой не смята тая разлика а тя е 300-400 грама така че с отговори както го наливам така го точа няма нужда.Аз имах Пежо 406 бензин наливам масло до горе карам 10 хиляди километра и е малко под средата сменям го и не съм долял грам но реално е изгорило 300-400 грама.
  16. Kukata_a4

    Ламбда сонда 2.0 TFSI

    Ако караш на газ винаги ще дават грешки, колкото коли съм закачил с газови уредби досега всички дават грешки в ламбдасонда и си вървят без проблем.
  17. https://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=24&t=76342 Чети
  18. С човека от клипа ли, напълно споделям мнението му той е добър майстор.
  19. Казваш че синхронизацията е добре нали? Защото и тя играе роля в стойностите на дюзите.Казваш че тресе от време на време, закачи я и гледай за резки промени в стойностите тоест както са нормални стойности и изведнъж рязко скача стойността и после се оправя,ако прави така най вероятно прекъснат кабел или лоша връзка на дюзата,но ако стойността се качва и достига тези 2.99 най вероятно и самата дюза да е за ремонт а когато едната дюза е зле другите дюзи се опитват да компенсират проблема на прецаканата дюза и така и техните стойности скачат както в твоя случай.Обяснено по просто ако държи 2.99 постоянно дюзата е за ремонт, ако държи ниски стойности примерно + или -1 и изведнъж отиде на 2.99 имаш проблеми с тока към дюзата.Затова закачи я и я остави десет минути и гледай какво се случва.Колкото до рециклажа виж клипа който ти пращам или се свържи с човека който прави клипа и той ще ти я оправи.
  20. Закачи я с Ваг Ком трябва да има грешки.Провери бушон номер 28 ако не е виж релето от темата. https://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=24&t=406472
  21. Смятам да обясня смяната на тампон на двигателя и последващия му реглаж стъпка по стъпка за да я има информацията приложена в форума,а не да се търсят половинчати мнения по начина за смяна от различни теми.Смяната може да бъде извършена на канал но може и на място без канал както я направих аз. Стъпки: 1. Повдигане на предните колела в въздуха с крикове и укрепване на колата(защото ще се завираме от долу. 2.С крик подпираме мотора в основата на лапата която отива към ударния тампон и съвсем леко го надигаме. 3.Развиваме гайките на черупките на стабилизиращата щанга с вложка 13 и снемане на черупките им после щангата се спуска надолу. 4. Развиваме гайката на тампона от горе с вложка 13 5.Развиваме болтовете на лапата която държи тампона от долу с вложка 18 6.Вадим лапата заедно с тампона от долу и после навън махаме долната гайка на тампона и сменяме самия тампона с навита гайка на долната му шпилка. 7.Слагаме лапата заедно с тампона прокрарваме горната шпилка в ухото на лапата на двигателя и слагаме болтовете на лапата с вложка 18 но без да ги стягаме (оставяме ги доста хлабави). 8.Повдигаме стабилизиращата щанга с крик щото е неудобно към лапите нанизваме черупките им и стягаме гайките им с вложка 13 9.Разхлабваме лапата на другия тампон от трите болта за вложка 18 нищо че с него работа нямаме. 10.Разхлабваме доста почти до край гайките и на двата тампона от горе и от долу с вложка 13 11.Повдигаме мотора с крик докато не тръгне да опира в горните гайки на тампоните и го спускаме от крик. 12.Влизаме в колата палим мотора за 4-5 секунди и го гасим. 13.Стягаме болтовете на двете лапи с вложка 18 стягаме гайките на тампоните от долу и от горе с вложка 13 и смуска е колата на земята и сме готови.
  22. @val3ntin за София добри отзиви съм чувал за Ники от Герман голям вагаджия е бил не го познавам лично но само добри работи чета за него,нека той я види.
  23. @audi+ кво време тия глъмави италянци са му отрезали бомбето и са го сложили за украса щото долната част липсва а ако се е спескала щеше да е там смазана между тампона и лапата а тя липса изцяло няма как идиотите се свалили тампона отрезли са му бомбето и са го сложили обратно слагайки шпилката да на мястото си за имитация.Все съм виждал но такова чудо не съм виждал нито чувал.
  24. Kukata_a4

    Дебитомер

    Когато го изключа колата умира и не ще да върви,но ако трябва да констатираш дали работи както трябва ти трябва диагностика в движение на десети и единаести канал да я набираш на четвърта скорост от 1600 до 4000 оборота с газ натисната до дупка и запис на файла там има скала с числа когато дадеш газ до долу едната скала ще има едно и също число 850 гледа се скалата срещу нея ако числаъае доближават до тези 850 дебитомера е добре но ако бягат на долу примерно 500-600 дебитомера е зле.
  25. Да вметна няколко неща около тези тампони.След смяната на ударния тампон вибрациите значително намаляха но пак ги имаше особено на студен мотор.По съветите на колегата VBI огледах за регулирането на ударния тампон и забелязах че е планката в която влиза е смъкната докрай надолу и тампона опира в нея и няма шанс да се регулира.Реших регулирам тампоните на мотора съгласно няколкото теми за това как се прави а то е по следния начин: Отхлабват се гайките на тампоните горе и долу. Отхлабват се болтовете на лапите които държат тампоните,те са по три болта от двете страни.Дупките през които минават болтовете са продълговати и позволяват лапите да се регулират. Повдига се мотора с крик и се пуска. Пали се за няколко секунди и се гаси,за да се намести и позиционира лапите по стъпката му. След това се стяга всичко и готово. Та реших да направя този реглаж,но кво да видя при развиване на долната гайка на левия тампон гайката започна да се върти заедно с шпилката което означава че е скъсана шпилката и тампона е за кофата.Взех си тампон и то най евтиния възможен QWP (защото в магазина в който пазарувам с отстъпка нямаха друг вариант) и се заех със смяната.Когато свалих стария останах в потрес,долната част на металното му бомбе липсваше била е отрязана и после тампона е бил сложен просто така върху лапата,а шпилката му е опирала в долния край на гумата му(ще приложа снимка). Тази свинщина е извършена в Италия в Милано от където е внесена колата в България.Както и да е смених тампона и мотора видимо се измести към десния калник с три сантиметра,ударния тампон се озова сам в средата на планката (където му е мястото)а колата след смяната му работи като бензинова от вътре не се чува и ако не е оборотомера човек може да се заблуди дали е запален двигателя както се казва.Странното е че така я карам четири години и половина на един тампон и въпреки това другия е оцелял и колата се е движила без проблем.Обяснявам на дълго и широко всичко това защото в доста случаи съм чел по форумите че хората си купуват скъпи тампони след това се оплакват че пак тресат по зле и от старите,а проблема е че не се прави този реглаж който описах.Факт е че сложих най бясното и евтино менте с един реглаж тампона заспива.Затова не робувайте на марки що се отнася до тампоните на мотора а просто направете посочения реглаж.
×
×
  • Create New...