Jump to content

Uaxbun

Members
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi a4 b8

Персонална информация

  • Локация
    София
  • Интереси
    Audi a4 b8 2tdi 2008

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Uaxbun's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Uaxbun

    Lane assistant fault

    Това дава като грешки. Те са с доста по-стара дата от датата в която заработи функцията. ------------------------------------------------------------------------------- Address 5C: Lane Maintain. Labels: None Part No SW: 8K0 907 217 A HW: 4E0 907 217 C Component: J759 LDW 0070 Revision: 00H07012 Serial number: 2002083110002E Coding: 0000001 Shop #: WSC 06325 000 00000 VCID: 2E7B540C574B1516BE-807A 2 Faults Found: 02797 - Control Module for Directional Stabilization Assistance (J759) 005 - No or Incorrect Basic Setting / Adaptation Freeze Frame: Fault Status: 01100101 Fault Priority: 3 Fault Frequency: 254 Reset counter: 130 Mileage: 218571 km Time Indication: 0 Date: 2020.07.10 Time: 11:51:01 00466 - Control Module for Steering Column Electronics (J527) 013 - Check DTC Memory - Intermittent Freeze Frame: Fault Status: 00101101 Fault Priority: 3 Fault Frequency: 8 Reset counter: 133 Mileage: 219431 km Time Indication: 0 Date: 2020.09.18 Time: 07:45:58 -------------------------------------------------------------------------------
  2. Uaxbun

    Lane assistant fault

    Здравейте. Притежател съм на автомобил А4 В8 2008г. от година вече и има функция lane assistant която дава грешка при пускането и /Audi lane assistant fault/. От стария собственик знам че и при него функцията никога не е работела. Днес докато шофирах по тангентата по погрешка натиснах копчето и излезе на таблото жълт символ за следене на лентите, малко след което стана зелен и функцията беше активирана, успяваше да разчете лентите по пътя. При настъпване на пътната лента волана ми вибрираше. Карах така около дестина минути без проблем и ми се наложи да спра тъй като имаше светофар. В момента в който колата спря изписа Audi lane assistant fault и не можах да включа повече функцията за деня. Та въпроса ми е от какво може да е проблема? Предполагам е нещо софтуерно. Има ли някой в гр София който би ми помогнал за да се реши проблема?
  3. Uaxbun

    Въпрос за джанти/гуми

    5x112 са. Ще ги карам на летни гуми. За зимата си имам 16”. Благодаря за бързите отговори
  4. Здравейте. Изпаднаха ми изгодно джанти с размер 8.0Jx18H2 ET47, 66.6 централен отвор. Ще станат ли за аудито /2008 b8 2tdi/. Притеснява ме това ЕТ не е ли високо? Знам по слухове от “разбирачи” че за този модел ЕТ-то не трябва да е по-голямо от 40 защото ще изглеждат грозно на колата. Както и за какъв размер гуми са ?
  5. Колеги, какво двигателно масло да взема за следваща смяна. B8 2tdi 143 2008 мисля че беше CAGA мотор не съм сигурен. Препоръчаха ми оригинално ваг масло 5-30 като най добър вариант. Тъй като вече е спряна от производство тази спецификация, заместителя бил 0-30. В момента карам със кастрол от евро07 но каточели двигателя е по-шумен с него. Както и от къде мога да се сдобия с оригинално ваг масло? Бърза справка направих със онлайн магазините, от 98лв за 5 литра стигат чак до 250лв за 5 литра...
  6. Малко развитие по темата. От миналата седмица вече съм с работещ сензор. Оказа се, че е изгорял чип на платката на модула на лентовия кабел, който играе роля в управлението на този сензор за позиция на волана. Явно му е дошло времето, при поредното закачане и разкачане на акумулатора... Не можах да намеря 2-ра ръка понеже имам функцията line assistant, а тя се оказа доста рядка за този модел. Срещу половината от сумата на нов модул го пратих моя да презапоят нов чип и да се качи нов софтуер. След монтажа успя да си го разпознае и се обучи без проблем. Сега някак ми е странно, като не свети нито една жълта лампа на таблото, преди това беше като коледна елха.
  7. Здравейте колеги. Забелязах че двата задни говорителя за ниските тонове не работят а за високите работят обаче изкривяват много звука. Имам отзад в кората оригинален субуфер който също не работи. Предните говорители за ниските и високите тонове си работят идеално. От къде може да идва проблема?
  8. Нещо от сорта на 650лв със монтажа ... все пак момчетата не са аматьори, сега се чудя на къде да продължа със този случай. Звънях по автоморги но нямам успех с намирането на този модул.
  9. Уплашиха ме тези от хедауто. Мъчили са се да го оправят но без успех. Казаха ми че най вероятно се е повредил лентовия кабел на волана. За смяна ми казаха доста стряскаща сума и ще ходя да искам второ мнение. Чудя се как наистина може да са го повредили ако наистина проблема е в него.
  10. Днес я закарах в Heed Auto, похвалиха ми момчетата там, надявам се да го оправят без подмяна на модули и да не ме одерат с много.
  11. Не, не е свалян. За този тип процедура не мисля че трябва да се сваля волана, а и не ми каза че го е свалял. Силно се съмнявам да ме лъже, понеже е “мой човек”... Днес я закачих отново на диагностика и попрочетох как да го калибрирам. Успях да изкарам само стойността на сензора и като въртя волана отчита и го показва в градуси но следващите стъпки нещо не ми се получиха.
  12. Грешките ги трих няколко пъти но веднага след това си го засича като проблем.Тази седмица съм на реглаж, и ще видя дали ще се оправи след процедурата там. Странното е че близо година я карам така, не съм имал проблеми и не го е засичало като такъв.
  13. Вече минах 80 километра, пробвах няколко пъти последователно да въртя волана в крайни позиции, но няма ефект. Все още си светят лампите и си пищи при всяко палене...
  14. Здравейте, тази седмица сменявах комплект съединител и майстора преди да започне да разглобява е разкачил акумулатора. Стояла е така без ток близо седмица. След като го закачихме излезнаха доста грешки на компютъра. Сега не ми работят завиващите фарове, изписва грешка в тракшъна, TPMS malfunction също изкочи, не ми работи и функцията да държи автоматична спирачка /имам бутон за това но като го натисна нищо не става/. Закачихме я на диагностика и една от грешките е че не може да засече позицията на волана. Каза че евентуално може да се наложи да се обучава на ново. //от близо година волана ми седи леко на една страна понеже сменях по предницата консумативи и така ми го регулираха тогава, колата не дърпа на никъде само волана стои с около 5, 10 градуса отклонен в ляво. Насочете ме от къде да тръгна за да оправя грешките които излизат или да ме настчите към някого в София който разбира от диагностика и обучаване.
×
×
  • Create New...