Jump to content

Hyperionidis

Members
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    1.8TQ

Персонална информация

  • Локация
    София

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Hyperionidis's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Колеги, продавам съответната сонда. Взех я, защото беше време на моята, но се оказа, че моя АЕБ е с тази преди септември 96та година. Карана е не повече от 150км. Замервана е и работи на фабричните омове. Оригинален заместител на ОЕМската. Пращам с преглед и тест, ако сте от София може и тест на място. Цена - 60лв. Тел за връзка - 0988 928 707
  2. Hyperionidis

    Вибраци от кардана

    Тампона на двигателя и скоростната кутия няма да ти оправят думкането при подаване на газ и отпускането и рязко, поне не изцяло. Има един много хубав тампон с алуминиево рамо между кардана и диференциала. Струва сума ти пари и ако не се лъжа четох тема в която момчето искаше да го свали и да му го рециклират (ако е възможно изобщо). Тя темата била наблизо бре -
  3. Вади си грешка, да. Смених я (с универсална, която явно няма да я бъде, защото не работи, а е нова), но сега търся нова оригинална, в Порше казаха, че не се произвеждат вече. Става въпрос за б5 1.8Т АЕБ. Трябва ми някой, който да погледне ЕКУто как работи и да се даде акъл откъде да намеря читава сонда.
  4. Колеги, да ми препоръчате майстор в София, който може да хване проблем с ламбда сондата?
  5. Ново 20 - явно тази ламбда сонда не работи, майстора ми каза, че универсална няма как да ми свърши работа. Звънях в Порше и там ми казаха 640лв за ламбда сонда, но не се произвеждали вече и нямали заместители, но все пак ми казаха цена 😂. Търся нова оригинална, ако някой може да препоръча откъде и някой с доагностика, която да разбира, защото майстори обиколих много, но или ми казват да се върна след 30дни, че имали работа или такива, които ми казват деликатно, че хабер си нямат как да оправят проблема.
  6. Нова е, Бош, универсална. Замериха я и работи на 0.46 волта, което значи, че явно не е закачена правилно май-май. Объркани кабели примерно, но майстора не може да разбере.
  7. Къде могат да направят такава диагностика в София? Иначе сега грешките пак ги има, но на ламбдата вече е по-различна.
  8. Смених сондата, изчистихме грешките, едно бързо кръгче и пак излезна грешката за сондата. От какво може да е?
  9. Трием грешките и при следващото закачане седи само сондата. Явно само тя е проблема, друг е въпроса, че трябва да се разбере коя е. Това някой да знае как става? А и интересното е, че колата си харчеше 11.5-12л/100км, не я бях палил 1 седмица и от тогава започна. Дали може да е просто някой кабел?
  10. Всичко изглежда наред, кабели-мабели всичко. Казаха, че ламбдите трябва да се сменят и ще се оправи. Иначе има проблем с имобилайзера (трябва да го байпасна), чакам да загасне лампата на таблото и тогава паля, че иначе пали и гасне.
  11. Закачихме я наново и извади вече грешките. Някой дали има вероятност да ги разшифрова?
  12. Така мислех и аз, но имам две 😁
  13. Здравейте, колеги. Карам си тучняка от 4 години, сменил съм всичко освен блока, буталата и биелите (може да има и някой друг болт, който не съм сменил). Всичко беше добре докато от 11.5-12л/100км (бензин) рязко не стигнах 18-20лв/100км. Колата върви както трябва, оборотите замръзват на 850 когато спра (понякога ги смени на 500, но за 1-2 секунди се нормализират, което смятам, че е нормално - колата е на 24 години все пак). Не вади грешки когато я закача на компа, но леко пропушва отзад когато я запаля, но след 2-3 мин на място и спира да пуши. Много хора ми казват, че най-вероятно е ламбда сондата (с две съм), сменял съм и тях, но не с оригинални, макар пак да не бяха 40лв.Катализатор няма колата. Става въпрос за Б5 1.8Т АЕБ.
×
×
  • Create New...