Jump to content

fbika75

Members
  • Мнения

    92
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно fbika75

  • Рожден ден 22.10.1975

Друго

  • Kaра
    Audi A4 S Line 2007

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    Кипър

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

fbika75's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. fbika75

    Теч на антифриз

    @Даниел Д. @skorvod @Даниел Д. Този "О"пръстен може ли да се смени само него, защото когато ми сменяха този целият елемент със термостата и сензора, тия от сервиза ми върнаха стария, и не видях да може да се маха този сензор... По спомен говоря..
  2. @Raino А сензора на спирачката със номер 1K2 945 511 намира ли се, защото искам и двата..Търся също и термостат по възможност оригинален... Снимката е примерна..
  3. fbika75

    Теч на антифриз

    Аз преди 1 година сменях този тройник, със 1.6 мотор съм, и сега пак е за смяна... Точно от там ми капе антифриз, само не мога да разбера дали е сцепен тройника някъде, или от уплътнението което е на пласмасата и се завива към блока... Тия дни ще се сваля, то е ясно... Мисля че предното беше марка Mahle.. Някой да знав от къде да намеря оригинално?
  4. Ауди A4 B7 1.6 8EC S-Line 2007 год. Търся да купя двата сензора за круиз контрола, единият е на педала на спирачката , а втория на съединителят.. 🟢 Датчик за круиз контрол на съединителят ( switch for clutch pedal ) OEM - 8E0 927 189B... 🟢 Датчик за педала на спирачката.. Играе роля и за Круиз контрола.. ( switch brake light ) OEM - 1K2 945 511... Ако може и цени са всяко по отделно... Снимката е от моята кола..
  5. Audi a4 B7 1.6 ALZ S-line.. Търся кабели за свещи, моите ги гледах и на тях пише Beru 06А 035 255C...не знам въобще дали са оригиналните или предният собственик ги е сменял, защото нови такива не намирам никъде онлайн... Също и температурни датчик зад мотора ( Зеления ).. В Етка дават тия номера за кабелите на свещите, различни от моите в момента, и но не знам кои ще паснат.. Затова се доверява на вас....
  6. fbika75

    ТЕЧ НА АНТИФРИЗ

    @Kukata_a4 Благодаря ти колега.. А тази тръба която съм отбелязал в червено, за какво е тя... Предполагам че и по нея тече антифриз... P. S. НЕ е от въпросната тръбичка която съм пбозначил в червено, току що светна с едно фенерче на това място, и около тръбата е сухо... Остава значи тялото на термостата нещо.. Но там не мога да водя абсолютно нищо, без да се свалят колектори те... ..
  7. fbika75

    ТЕЧ НА АНТИФРИЗ

    Ще използвам темата на колегата за да попитам и аз за един теч на антифриз... Колата е А4 Б7 1.6 8EC..Забелязах под колата че капе, та реших да погледна откъде точно идва... Събира се точно където е щеката за маслото... Едвам се вижда защото няма как без да свалям колектора отгоре да се разбера... Там знам е термостата и преди година го сменя в сервиз... Ходих преди 2 дни до същият сервиз където го сменя ха, и оня ми вила че ще е от друго място, едва ли ще е от тялото на термостата... Въпроса ми е, около него има ли друго място от което може да капе антифриз?
  8. Аз имам същият проблем... Гумите са Toyo и на тях си пише Made in Japan.. На 3 години са ми гумите или на иколо 20к км.. Предните са ми повече напукани от задните... Отстрани няма, само в края на гумите... Карам колата в доста по-топъл климат, Кипър... Може и това да е причината, защото тук лятото е като в пещ, да не говорим за асвалта в какво се превръща от горещини те.. Признавам си че мажа гумите с препарат целогодишно...
  9. Здравейте на всички... Колата е B7 1.6 8EC...Ръчна скоростна кутия.. Търсих но не намерих подобна тема, затова се реших да пусна нова... Предстои ми смяна на маслото на скоростите.. Тъй като искам сам да си го сменя, искам да съм сигурен какво масло да взема точно... Четох много теми и попадам все на различни отговори, пишат за масло GL4.. Можело и GL4+.. Не препоръчват в никакъв случай обаче GL5.... Едни казват 75W-90.. Други казват 75W80..
  10. @ba4o Къде намери читав катализатор само за 80 лири? Питам защото и аз търся, но не намирам под 250 евро... Намерих едно но не знам дали пасва.. Колата е А4 Б7 1.6 8EC..
  11. @vltn Колега какво стана, оправи ли проблема, че аз от 1 седмица имам същите като твоите симптоми с паленето... Пали на случаен принцип, по-скоро сутрин на студен мотор...
  12. Здравейте на всички.. Искам да си сменя инжекторите, но в Етка дават 3 различни номера... Колата е А4, Б7 S-Line , 1.6, ALZ, 8EC Някой който е запознат, може ли да сподели какво да купя.. Марката също е от значение, и номер на частта... Благодаря предварително...
  13. Колата е Ауди ALZ А4 Б7 1.6..Ако някой има тази част да пише..
  14. Здравейте на всички.. Колата е B7 S-Line 8EC 1.6...Значи излизат ми на няколко пъти 3 грешки както е от снимката която прикачих.. Първата горе е за неработещ egr клапан, който е купен и тия дни ще го сменя с нов.. Втората е за Oxygen Sensor Bank1... Третата е мисля със същият код както втората.. Днес говорих с моя майстор при който ходя от години за да ми смени въпросния EGR и по думите му, трябвало да се смени ламдсондата банка 1...Т.е.този който е в двигателния отсек... По думите му съм бил с два кислородни сензора, но по кода трябва да се смени този до мотора... Някой ако е имал същият проблем със код P0172 ще помоля да сподели
×
×
  • Create New...