Jump to content

tthedoc

Members
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Не Ауди.

Персонална информация

  • Пол
    Мъж

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

tthedoc's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Привет, колеги! както се подразбира по заглавието, колата е 2.0 тфси Б8 седан куатро автоматик 2010 на 155000 км (купих я на 145к) уж реални, в Германия купувана тук се и кара (тук живея). Преди известно време светна горе-посочената лампа и се оправи от само себе си. днес светна, но си продължава да стой. колата работи перфектно, пробвах няколко "трика" от ютюб да извадя бушона и т.н. , но не става. само за разчитане на грешката ми дават термин (час) след 1 месец... моля за помощ, благодаря предварително!
  2. Здрасти, колеги! Като притежател на Ауди от кратко време, реших да взема още един автомобил, но за момента ми е ограничен бюджета. Обмислям да си взема един от посочените в заглавието автомобили, като разполагам с 6000лв общо. Държа автомобила да е седан, чист бензин, и по възможност черен на цвят 😁. Няма значение дали е автоматик или ръчка, като разбира се мултитроник не е за предпочитане. 4х4 също е за предпочитане, но и без него не е проблем. Мощността на автомобила не ми е от значение, нито ще правя подобрения по него, нито ми трябва за състезания. Искам надежден и здрав автмобил, с който ще минавам по по-малко от 10 000 км на година. Та въпросите ми : Какво ще ме съветвате като модел? За какво да внимавам освен мултитроника и по-точно при бензиновите двигатели? По всяка вероятност за тези парички ще е 2.0,2.4,2.6. Не изключвам и 1.8Т, но ме притеснява турбото. Иска ми се нормален (чист) 4 цилиндъра или някой 6так. Бюджета достатъчен ли е? Гледам по-възможност да взема колата от човек - за да имам представа какво е сменяно, пък и да е с платени такси. Гуми и първоначално обслужване, са предвидени настрана. Горивото (разход) не ме притеснява изобщо то също си е отделно 😁. Въпросите са главно насочени, към първоначалните разходи (стойност) и надежността (колко често ще излизат ремонти) към автомобили от тези модели между 3,500 и 5,500лв (такъв е и диапазона в обявите) и най-вече дали за тези пари си струва такъв автомобил. Благодаря предварително!
  3. Бюджета е 15к и благодаря за последния и най-адекватен отговор. Относно иронии и шикалкавеници въобще нито я схващам, нито ме интересува. Професията ми изисква да работя с конкретни термини, а въпроса ми беше съвсем друг - някой гледал ли е тези две коли дето съм постнал с линкове в първия коментар. Надявах се на отговори и съвети, но в крайна сметка сам ще се справям. Благодаря, темата е за махане.
  4. В с.Мартен - Русенско, е един от най-големите сервизи за автоматични скоростни кутии в България. Собственика е страшен пич, а хората, които работят с него много разбират. Работи се с ръкавици, автоматите се смъкват, оглеждат, пълна диагностика, ремонти. Ако има стружки (от минаване от D на +/- става), всичко се оглежда и ремонтира. Четох, че колеги от форума също знаят за него и дори един колега обмисляше да ходи при него, но отиде във Варна, където не ги познавам (макар и да съм от Варна). Така де, А6-така ме кефи страшно много... и мисля другата седмица да му правя оглед и евентуална покупка.... дано няма много работа по автомата , че си е цифра... Вие най-добре знаете, колегите с повече стаж и опит, но поне ще останат парички от бюджета и колата заспива след това, АКО в действителност всичко по двигателя е сменено както е и посочено де....
  5. Колега и на мен много ми допада! Според теб какъв е автоматика- дали е типтроник или мултитроник? Много четох, но разлика така на пръв поглед не успявам да направя, до момента все ръчки съм карал. Така или иначе, мисля да занеса колата на преглед и диагностика на автоматиак в с.Мартен, но все пак.... Знам, че не е тук темата, но все пак ще съм благодарен за съвети.
  6. Много обмислях този вариант, но четох извън форума статии и мнения от други колеги, че въпросната турбина ако замине става мазало, рециклиране я има я трябва нова. Точно заради турбото, бягам от дизелака. Търся си чист 6-ак, по-добре веднъж обслужи вериги,банани,комплекти и т.н. че и уж 100к км дават, отколкото да я взема и да и мисля турбината. С други думи ако ще е турбо бих заложил на 3.0д ама просто не искам. Чакам колегите да кажат мнения за обявите пък и ако някой има с други включвания - слушам. П.С. тези май двигателите им са обслужени. П.С.2 Автомата откъдето и да е ще си ходи в с.Мартен на диагностика.
  7. Здравейте, пичове! Търся АудиА64Ф и съм се спрял на две обяви. Доста четох по темите във форума и реших да попитам относно тях. Някой ходил ли е да ги гледа? Надеждни ли са според вас? Нещо можете ли да кажете за вноса? Харесал съм си бензин автомат куатро и държа да е седан, може и ръчка все пак. Бюджета ми е 15к. Търся читава , чиста и гледана кола! Облсужен двигател и автоматик! https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11599152492169755&slink=h9zhqg https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11598887637333927&slink=h9zhqg
×
×
  • Create New...