Jump to content

nikrga

Members
  • Мнения

    491
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от nikrga

  1. Щом "препоръките" са за 5w30, значи това е правилният вискозитет. Няма най-качествена марка масло, има най-качествени. Много са, да не пропусна някоя.
  2. Това за лампата ми се струва най-убедително, дано наистина да е така.
  3. nikrga

    Трудно първо палене

    Възможно е този проблем да се дължи на замърсени или много окислени краища на кабелите, които излизат от акумулатора, както и на двете му клеми.
  4. Това е вярно, но важи само при навлизане на масло в охладителната течност и обикновено резултата е смяна на гарнитурата между главата и блока. Само че не е задължително този процес да е двупосочен.
  5. Откъде точно да погледна, за да видя състоянието на маслото вътре в двигателя? Или според теб на щеката може да се види. Маслото на щеката обаче е в миниатюрно количество и от него не могат да се правят изводи дали то е с нежелани примеси или не. Отделно, повечето автомобили вече са без щека.
  6. Ако не си проверяваш редовно нивото на охладителната течност в казанчето (какъвто е случая с повечето шофьори), как ще разбереш? А един специалист как го познава, тъй като моторното масло променя цвета си по много причини, някои от които са свързани с нормалната му работа - окисляване, замърсяване и други.
  7. Високо ниво на маслото може да се дължи и на други фактори, например навлизане на охладителна течност в маслото. Да се хвърля ези/тура в случая не е добре, препоръчително е проблема да се види от специалист.
  8. Да, чичо NIKO. По принцип съм подозрителен към прехвалените стоки, но в случая телефона оправда напълно очакванията ми. Има само един недостатък - цената му не е за средностатистическия български пенсионер, а още по-малко за този, който се е пенсионирал още по соц време...😃
  9. Горният пост не е актуален, вече съм с айфон.
  10. Няма автомобил с ДВГ, който да загрява само до 70 градуса. Всеки такъв рано или късно загрява до поне 90 градуса. Някои от заглавията на теми в този форум ми напомнят на някои от заглавията в българските спортни медии относно изригванията (според мен по-скоро оригванията) на Везенков в NBA...😃
  11. nikrga

    ТЕРМОСТАТ

    Твърде вероятно е да няма проблем, такива незначителни флуктуации с температурата на охлаждащата течност се случват понякога. Както е отбелязано в горния пост, има вероятност обаче да се касае и за запецнал в отворено положение термостат. За проверка може да използваш един елементарен, но сигурен начин - палиш колата и следиш температурата на охлаждащата течност да стигне 50-55 градуса. Тогава отваряш капака на двигателя и пипаш маркуча, който свързва термостата с охлаждащия радиатор. Ако е студен - проблем няма. Ако е започнал да се затопля, термостата е в постоянно отворено положение и е за смяна.
  12. Километрите нямат значение, нито какво е горивото - като почне да трака. Това им е едно от най-хубавите неща на веригите - че си "казват", когато са за смяна, за разлика от ремъците.
  13. nikrga

    OBDeleven

    Действително често при използване на старт/стоп системата се появяват временни грешки (това е и точния превод на intermittent faults, а не "неактивни неизправности", най-малкото защото за никакви неизправности не става въпрос), но има и много други причини за тях - например прегряване на колата, някои неизправности по електрическата й система и други.
  14. nikrga

    Проблем с двигателя

    P.S. По невнимание и в бързината съм допуснал много груба грешка по-горе - под "датчик високо налягане" да се разбира "регулатор високо налягане".
  15. nikrga

    Проблем с двигателя

    Почти сигурно има записана грешка, по която ще се ориентираш къде е проблема. На първо четене бих предположил датчик високо налягане или дебитомер, но може и нещо друго да е - диагностиката ще покаже. Ако няма грешка - теч на въздух или гориво, както и задръстен горивен филтър.
  16. На първо време затегни добре де що има скоби за водни съединения по маркучите на радиатора на парното. Току виж след това вече парното да работи.
  17. Моля за мнения относно Motorola Edge 40 Neo от хора, реално ползвали телефона. Интересувам се преди всичко от слабите му страни.
  18. За патерицата наистина не е проблем. А за зимни гуми между Continental и Наnkоок избери...Nokian, независимо от модела.
  19. He. Но първо отиди при някой, който разбира от този мотор, да види дали наистина е от тях.
  20. Така е, при запушването им.
  21. Няма такива изчисления при проектирането на редукторите, независимо какви са те - червячни, съосни, планетарни, конусни и т..н. А и единственото място, откъдето може да има теч от един редуктор са семерингите му, които се износват най-бързо именно от чужди частици в маслото.
  22. nikrga

    Разход на бензин

    Ако някой се интересува за разхода на гориво на колата си, правилното е да го види в техническите характеристики на съответния автомобил, а не да пита по форумите, където всеки си пише каквото му хрумне (или в най-добрия случай да напише конкретния разход на собствения му автомобил, което е частен случай и не е меродавно).
  23. И друго - напълно съгласен съм с думите за малките сервизи (и аз ходя в такъв, тъй като съм се убедил, че е най-добрия наоколо), но майсторите там са винаги спретнати, усмихнати и с чисти гащеризони. Не съм съгласен, че ако един майстор е мръсен и с омазнен гащеризон, то би следвало да вдъхва доверие.
  24. Ще се опитам да го обясня колкото се може по-простичко. Действително колата е конструирана при (нека да ги наречем) нормални условия да работи на около 90 градуса. Само дето не винаги работните условия на двигателя съвпадат с нормалните. Често се срещат задръствания ( в големите градове е ежедневие), по-стръмни наклони и други, при които двигателя е по-натоварен от обикновено, което пък води до повишаване на температурата му.
×
×
  • Create New...