Jump to content

ivanko4x4

Members
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    audi a6c6

Персонална информация

  • Локация
    sofia

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

ivanko4x4's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. 4G и на мен ми се вижда вътре по-тясно. Сравнявах вътрешните размери(широчина,място за крака,вътрешна височина,обем багажник,дължини и тн.) По данни на Ауди 4G по всички вътрешни размери превъзхожда 4F!!! Ама като седнеш вътре имай не е така... Незнам. Някой с двата модела да каже как е.
  2. А ми прави впечатление в немскито мобиле,че има 4F фейс и 4G на еднакви километри,със сходно оборудване,които са на еднакви пари!!! Все пак там е подсъдно въртенето на километри. Не вярвам да въртят масово. Толкова ли държат цена тея фейсови 4F???
  3. Здеавейте,изчетох 95те страници за 4f-ките,но не срещнах пряко сравнение между двете. Какви са най-важните предимства на фейса? И има ли някакви плюсове предфейсовото? Аз знам, примерно,че на старите дюзите са по-НЕпретенциозни към нафтата(от руски сайтове). Но пък старото и БМК и АСБ имали проблем с помпата (хвърляла стружки). Наскоро разбрах и че новото е с по-голямо предавателно отношение и върви на по-ниски обороти.... Та все такива неща. Аз купих АСБ 2008г в отлично състояние на 140000км от 1ви собственик купено тук в Ауди.Оригинално е без ДПФ. Но като че ли взех да съжалявам малко,че не е фейсовото...Бързах да купя нянаква кола. Въобще не се загледах,в Германия примерно,има на малки километри фейсови,ама късно е вече...ще карам година две и ще гледам за фейс на малко км.
  4. Така де,и аз това викам, че е в автоматика. Абе ако знам,че ще мина само с двата дифа без друго,бих се хванал. Ама кой да ти каже? Сега се загледах в Тубата,при висока скорост и при еднакви обороти фейсовите движат точно с 20км по-бързо... Това е доста разлика. Значи не бъркам
  5. Предния диф нали е в автоматика? Чудя се,а полуоските,а кардана,а раздатката...?Ако някой се е занимавал или му се занимава с такава нестандартна задача, аз бих отделил средства и време. Посъветвайте ме за сервиз,който би ми обърнал внимание за подобна схема. Аз знам само Ди Брос. Ако са само дифовете,бих се захванал...
  6. Гледам предавателните числа са еднакви на всички скорости от 1 до 6та. Обаче Diff ratio-то на 2007г е 2.888,а нa 2008г е 3,088. Явно моя е произведен 2007г. И като ги поставя в калкулатора наистина идва една разлика от 12-15км. Е добре,нещо може ли да бъде сменено за да се постигне това Diff ratio ?
  7. Здравейте,направи ми впечатление,че при еднакви обороти на 6та скорост автоматик!!! фейсовите се движат с 15км/ч по-бързо от преди фейсовите. Става дума за Ауди А6 3.0тди куатро автомат. Примерно моето(което е преди фейса) при 3000 об/м е на 175км/ч.,а фейсовото е на 190км/ч. При 3600об моето е на 215 км/ч,а фейса е на 230км/ч! Възможно ли е да е от разлика в размера на гумите или скоростните кутии да имат различно предавателно отношение? Мислех ,че са еднакви кутиите...От къде ли идва разликата според вас?
×
×
  • Create New...