Jump to content

sneax

Members
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    ASB

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    Sofia

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

sneax's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Явно има нещо срамно в това да не знаеш и да попиташ. Ти от всичко ли разбираш? Винаги ли си бил научен? Отново се измества фокуса на взаимопомощта и колективния дух. Кому е нужен този коментар....... Като жичкаджия можеше поне да кажеш, ще се получи ли така, правил ли си го, а не да ми гледаш сеира
  2. Привет колеги, Навигацията ми в момента е с оригинален италиански диск, който показва само магистралите в БГ и не ми върши работа. Намерих си диск с последните актуални карти за България от 2018та година, но когато отворих багажника и опитах да извадя италианския за да сложа новия, не успях..... Натиснах копчето което трябва да извади диска около 30 пъти като пробвах и да задържам и отново без успех. След проверка на проблема в гугъл и по чуждите форуми открих, че това "заключване" се е правело от производителя, поради зачестили кражби на дисковете. Решението което чуждестранните колеги предлагат е следното, чрез вагком да се променят стойностите в 68-ми канал за да се отключи навигацията и да сменя дисковете. Някой друг сблъсквал ли се е с този проблем и как го е решил? Търся някой в Хасковска област (или в София, но за другата седмица след 20.04) с вагком, който да ми съдейства да го направим?
  3. Фаровете ми са с би-ксенон, а отбелязаните ако не бъркам са дневни светлини и габарита. Тези които имам светят в жълто. Изгоря ми крушката под № 1. - свети ми грешка за front daylight bulb. Въпроса ми е какъв тип са тези две крушки №1 и №2 и какви(марка) и къде да търся пак такива. От любопитство, има ли как да бъдат заместени с други светещи в бяло/синьо или пък с лед крушки
  4. В крайна сметка проблема с водата в багажника се реши и се равнява на около 500лв, стана със смяната на двата вътрешни стопа + третия стоп с нови.
  5. Как изглежда сд чейнджър със слотове за сд карти и има ли въобще такова нещо по 4ф-ките. Къде трябва да се намират самите слотове?
  6. Днес се заех по-сериозно. Облепих всички стопове и пръсках със силна струя вода по всички краища. Оказа се, че не е от стъклото. Разлепих 3-тия стоп и пак пръсках около него и протече вътре върху щората, после махнах тапичките и от там протече малко вода. След това продължих с теста и открих, че влиза още повече вода в багажника от левия вътрешен стоп.... Ще търся явно уплътнение и за него.
  7. Благодаря. Със сигурност не е пълно с течност за чистачки. Силно ароматна е, а това в багажника си е чиста водичка. Относно моторчето на задната чистачка - какво се прави, подмяна с ново? Иначе като допълнение, при натиск върху стъклото на 1-2 места се забелязва как леко потъва навътре... затова ме посъветваха към демонтаж ново лепило и монтаж. А и процедурата е около 80лв., което ми се струва ок, понеже трайно ще реши подобни проблеми, а при аванта си ги има. Ще пробвам така, ако пак се появи по метода на изключването ще бърникам 3тия стоп както казваш.
  8. Чрез търсачката в форума не открих инфо, затова ще питам тук, обръщам се към колегите с А6 Авант... След дъжд или автомивка влиза вода вътре в самата 5та врата (Багажника)... Открих проблема по най-простия начин. При отваряне на багажника и повдигането му се чува как водата която към момента е била в долната част на багажника се пличка вътре и се стича надолу някъде към 3тия стоп.. Странното е, че от никъде не избива/изтича, стои си там вътре и само я чувам как се мести нагоре надолу при отваряне/затваряне. Временното решение, до което стигнах е да махна гумените тапички и по този начин водата изтече до следващия път.... След четене в чуждестранните форуми и допитване до автостъкларски сервизи реших, че най-вероятно причината е разлепено задно стъкло и тези дни ще го демонтират и залепят на ново с ново уплътнение. Ако има колеги които са се борили с този проблем, ще се радвам да разбера решението при тях. Другия ми проблем е съвсем леко виене(шум) при непълно навиване на волана наляво/надясно. Без вибрации и без чукане, тракане просто странен скърцащ звук. Сменена е хидравличната течност, но звука си остана, макар и едва доловим в движение. При консултация с няколко сервиза всички казват, че си било нормално. При познат с Е-класа същия звук се оказал лентов кабел?? Какво мислите вие?
×
×
  • Create New...