Jump to content

JKolev

Members
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Ауди А6

Персонална информация

  • Локация
    София

JKolev's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Проблема може да идва също от кариерната вентилация. При един приятел колата се давеше между 2000 и 3000 оборота и се оказаха напукани маркучи на картерната вентилация.
  2. Здравей, обикновенно това са симптоми за проблем с нещата, които си изброил и са ОК. Щом има такова разклащане, обикновенно има проблем с правилното възпламеняване и изгаряне на горивно-въздушната смес. Провери си въздушния филтър в какво състояние е и дали влиза достатъчно количество въздух. Провери и горивната помпа дали работи правилно, защото ако нагнетява грешно количество гориво, това също може да доведе до такива разтрисания. Един приятел имаше подобен проблем с "задавяне" при ниски обороти и се оказа заминал съединител. Просто трябва да почнеш да проверяваш и да отхвърляш една по една възможните причини.
  3. Здравейте колеги, колата е Ауди А6 Avant C7 4G CRTD 2017. Когато навън е топло и колата се е нагряла, при работа на място, климатика и вентилатора работят на максимум, докато охладят купето, което води до вибрации във волана. Ако намаля вентилатора на климатика, вибрациите изчезват. По време на движение също се усеща лека вибрация във волана, докато не намалее работата на климатика и вентилатора. Питах в няколко сервиза, специализирани за автоклиматици, допълниха фреон, че никога не е правено от когато е произведена колата, но въпреки това няма ефект. Има предположения за проблем в перките на втория вентилатор, който е в таблото на купето или за проблем с компресора, с някакъв успокоител и други подобни, но никой не се наема с точна диагноза, докато не отворят, погледнат и сменят някакви части. Нямам проблем да сменя проблемна част, стига да е сигурно че е за смяна, а не да е на принципа "проба-грешка". Моля за насоки какъв може да е проблема и какво да се провери, преди да сменям каквото и да е.
  4. Здравейте, не можах да намеря такава тема, затова отварям нова. Някой може ли да ми каже къде мога да направя софтуерен ъпдейт на скоростна кутия и двигател на Ауди А6 2017 3.0 ТДИ 272 к.с. TRTD двигател. Скоростната кутия е S-tronic. Ъпдейт на навигация съм направил с карти за 2022. Отключил съм Android auto. Доколкото знам може да се направи ъпдейт на софтуера на скоростната кутия и двигателя, което значително подобрява работата им, разхода пада, превключва много по-точно и бързо, работи по-тихо и равномерно. Ще съм благодарен за някакви насоки.
×
×
  • Create New...