Jump to content

DLA79

Members
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A8

Персонална информация

  • Локация
    Бургас

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

DLA79's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте! Както повечето собственци на 3.0 tfsi и при мен дойде времето за софтуерен ремап на двигателя. Кодът на двигателя е CTUB. Ще бъда благодарен, ако ми помогнете с информация за характеристиките на двигателя и възможностите за софтуерен и хардуерен ремап.
  2. Първоначалното обслужване включваше смяна на масло двигател, масло и филтър скоростна кутия, въздушен филтър, филтър купе, спирачна течност, свещи, всички ролки и ремъци. Освен това се обслужи и предницата, смениха се горните и долните носачи, всички втулки и накрайници. Но за да се сменят горните носачи се разглоби всичко под чистачките. Общо взето това е правено.
  3. Здравейте! Автомобилът пристигна и като цяло съм много доволен от избора. След първоначалното обслужване се появи теч на антифриз под компресора между цилиндрите. Може ли да помогнете с информация на какво може да се дължи този теч. Предстои отново да посетя сервиз и събирам информация за възможните причини. Предварително благодаря за информацията!
  4. Благодаря за отговора! Със сигурност коефициентът за конвертация от мили в км не променян. Допуснал съм техническа греша в преизчисляването. Колата е на 114 хил.км. Разбира се колата ще премине ремап. Даже решението за ремап предхождаше избора на двигател и автомобил. Въпросът е обхвата на ремапа, дали само софтуер на двигателя и смяна на ролка на компресор или това плюс софтуер на скоростна кутия, замяна на катализатори и нова спортна изпускателна система. Като пристигне колата ще видим какво позволява наличният "хардуер". Колкото до кода на двигателя, все още не мога да бъда на 100% сигурен, колата все още е на път към България. Не ми е известно как чрез VIN номера може да се определи. Прилагам снимка на двигателя от американския сайт.
  5. Здравейте! Имам нужда и помощ, съдействие и съвети от страна на колеги от форума. Преди няколко дни закупих от САЩ Audi A8 3.0TFSI 333 кс. произведен 2014 г. Автомобилът е на 70 хил.мили/95 хил.км. Ще бъда много благодарен на помощта и съветите ви относно следните въпроси: 1. Както трябва да включва обслужването на този етап, освен задължителните смени на масла, филтри, свещи, всички течности, ремъци и стандартните консумативи с регулярна замяна? 2. Има ли необходимост от смяна на вериги и на какъв интервал се сменят? 3. Въможна ли пренастройка на показанията на дисплея от Фаренхайт в Целзий и от мили в километри, като не говоря за кръглия скоростомер, а за изсписването на цифри в центъра на таблото? Също ще ми е полезно някой колега/колеги от форума да споделят впечатления от този автомобил и двигател, какво мога да очаквам. Не съм «състезател», а и колата ще се кара 30% градско и 70% извънградско, основно магистрали. Живея в гр. Бургас и ще ми е полезна информация относно качествен и надежден сервиз, в който мога да обслужвам и поддържам автомобила си на постоянна основа. Ако това ще се счита за реклама, моля за контакти с конкретен човек. Ако има подобни теми във форума, моля да ме извините и да ме насочите към конкретна дискусия или дискусии, в които мога да намеря отговор на въпросите си. Предварително благодаря за съдействието и отзивчивостта! Бъдете здрави!
×
×
  • Create New...