Jump to content

botoazz

Members
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    audi a4 B6

Персонална информация

  • Локация
    Chipan

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

botoazz's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте продавам си колата https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11666884356902535 и разбира се и другия сайт https://www.cars.bg/offer/635aa92b910f311ac60d0073?myoffer=1 . Продавам си личния автомобил закупен от мен през април 2020г. Колата винаги съм я подържал както трябва , по колата са сменени накладки , дискове , масла , ролки , ремъци , рециклирани фарове заедно с лупите и поставяне на ксенон на късите. Сменено масло на кутията , безупречна работа на автомата . На мястото на оригиналния CD чейнджър е поставена мултифункционална система позволяваща да се използва usb памет , блутут и опцията разговор по телефона чрез микрофон . Подменени части по окачването и сменени тампони на двигателя. Колата е подържана безкомпромисно винаги , в момента е с чисто нови гуми летни 215/45/17 закупувани това лято , към колата има и чисто нови зимни гуми закупени за зимата и алуминиеви джанти с размер 205/55/16, Годишна винетка до април месец 2023 , преглед до февруари 2023 , активна гражданска отговорност до 12.11.2022 , чисто нов акумулатор закупен на 30 .11.2021 с гаранция за информация по телефона . Коментар само на място , причина за продажбата закупуване на друг автомобил. Забележки по лака на тавана , предната броня е натисната на бордюр и задната броня в левия край ( някой друг ме е натиснал ). Цена за форума 6000
  2. Благодаря , ще пробвам като се видя пак с майстора ми . Аз нямам VAG- COM.
  3. Здравейте приятели , преди седмица се сблъсках с големия проблем прехвърляне на километражи от едно ауди на друго . Колата е ауди а4 б6 1.9 AVF мотора , километража на колата няколко пъти се разваля и все го носих на ремонт ( първите два пъти ми святкаше имобилайзера и колата спираше да пали ) последния път светнаха лампите за маслото за водата ABS и тракшъна , реших да взема друг километраж . Същия като моя с цветен фис , пак от същото ауди 1.9 автомат 131 коня RB4 на BOSH и се впуснах в приключението . Километражите са софтуерно криптирани първо се извличало информацията от стария километраж заедно с пин кода му , после се извличала информацията от новия и неговия пин и се записвало от стария . Поне така разбрах аз от човека които го прави това нещо. Както и да е човека си игра два дни обучи новия всичко тръгна няма проблем но борд компа не реагира , стой си само на оставащи километри от лоста за чистачки борда не реагира . Майстора който направи тази процедура ми обясни че това не знае как да го поправи. Някой може ли да ми помогне със съвет или дали се е сблъсквал с подобен проблем .
  4. фаровете са запазени с поправена инсталация и пастирани , имат леки забележки но нормално за годините им всичко се вижда на снимките липсват машинките за ел , повдигането им цена 140 лева телефон 0898242471. Повече снимки мога да пратя на вайбър тук не ми дава да качвам заради размера на снимките , извинявам се за което .
  5. добре де без заядливи коментари , писах на човека от софия ако ми отговори и се разберем ще ида стига да може да го поправи , това че не мога да се справя сам мога само да обясня че не всички сме всестранно развити като теб , просто търся най оптималния вариянт ако ти можеш да ми оправиш километража да идвам при теб ако ли не дай поне съвет и вариянт. .
  6. @veselin velchev писах му , далечко ми е но благодаря все пак важното е да има развитие по проблема ми
  7. здравей имам проблем с километража на ауди а4 б6 1.9 дизел пуснах тема във форума и ме насочиха към теб може ли един телефон за контакт за да се чуем и да ти обясня че е дълго за писане 

  8. Здравейте доста прочетох из форума но не успях да намеря това което ми трябва . 😞 Та по темата -- колата е ауди а4 б6 1.9 тдди 130 коня , код на мотора AVF , километраж с цветния фис / цветния километраж , преди година я купих доволен съм идеалната кола за мен е , Но имаше разбира се проблем с километража цветния дисплей не работеше . В моя град Чирпан намерих човек диагностицира проблема свали километража и го занесе за ремонт в Стара Загора при някой си Илиян , оправиха проблема цветния фис светна няма проблем , обясниха ми , че тези табла са проблемни правили дефекти а и все пак колата е на 18 години , колата е 2004 . Преди няколко дни се появи проблем с имобилаизера колата не пали не свети изобщо чека / а както повечето знаем имобилайзера е в самото табло на километража , занесоха го пак при човека в Стара Загора за ремонт , поправи го да колата запали НО. Обясниха ми че километража лека по лека си отивал бил на изживяване , друг километраж много трудно би се обучил към компа на колата , не можели да ми махнат имобилайзера нямало как просто да стане И на всичкото от горе ми развалиха / прецакаха малките дисплеичета който показват часа , датата при оборотомера и изминалите километри при скоростомера , това било от таблото било прецакано . Като искам да вметна , че преди тяхната намеса и двата дисплея работеха без проблем без изгорели пиксели без проблеми с ясни и отчетливи показания . Както и да е преглътнах тази така да се рече немарливост от тяхна страна понеже съм сигурен че има нещо някъде хлабаво и не стегнато , на моменти работят що годе добре на моменти грам . Дайте ми съвет къде да ида при кой , при някой който наистина може да даде мнение и да ми оправи и дисплейте и да ми махне софтуерно имобилайзера . Благодаря предварително .
  9. А бе и аз си мисля , че това не е плацебо ефект честно познавам си колата знам как се движи а сега е съвсем по друго
  10. Не знам дали е плацебо ефекта , и на мен ми стана страно но съм сигурен в това колата и работи по добре и по добре върви. Някой наястно ли е защо се пробива тая дупка , и защо ми е така висока картерната вентилация
  11. Здравейте след като доста се двоумих и четох в интернет за картерната венталация при 1.9 тдди , се реших да разглобя и да сменя мембраната. Симптомите на колата кото е ауди а4 б6 1,9 авф мотор 131 коня , бяха следните омацан егр с масло - буквално лееше егр а всичко беше около него в масло , загуба на масло без да има къдене от ауспуха без значение колко я карам бавано или я натискам , и подухваше от щеката като развия и капачката за маслото я повдигаше доста , мотора на студен двигател леко претрисаше няка си , рециклирал съм и 4 те дюзи на живи данни всички са в норма около 0.35 /0.65 милиграми в секунда . Та гледах клипове четох и се реших да сменя мембраната , буквално следвах клипа на руснаците стъпка по стъпка . С малко ножче и чукче прорязаох пласмата отворих и о чудо мембранта ми напълно здрава , няма дупки няма проблем , единсвеното беше че малко мека ми се виждаше , както и да е смених я с нова закупена от олх за 40 лева . С металния опръстен голям зор видях то беше псувване викане пушене на цигари , както и да е след като го монтирах и него с малко поксипол за всеки случай фиксиран както трябва се заех с пласмасовия капак , който бях отсякъл от капака на клапаните . разпробих го като на клипа добавих още една дупка почти същата като на клипа , малко по малка от тази която е показана. сглобих всичко , залепих изчаках да исъхне лепилото , лепих с поксипол издържащ на топлина . След час и половина викам си паля да видя какво съм сътворил и запалих и ефекта е пак ми вдига капачката на маслото и пак като махна щеката леко подухва от там . Ноооо мотора не тресе , преди като беше студена колата леко се усещаше как претриса , измих и избърсах егр а и викам си да видя да покарам малко , качвам се аз карам и си викам а бе тая кола все едно не е моя някак си върви много добре доста по динамична е доста по добре тръгва направо е друга , мотора утихна работи по мазно някак си . Сега ще карам така и ще следя маслото и егр а дали се омацва . Въпроса ми е какво съм направил толкова с тази допълнителан дупка проблем ли е как се отразява това на мотора защо се промени така колата ми , не казвам че е все едно с чип тунинг , но по различна е по динамична и по тиха по мазно работи .
  12. извинявайте за късния отговор , смених капака на компютъра , проверих бушините и релелтата нямаше окислени или нещо подобно , сега всичко е наред.
  13. не не под предия капак не съм пръскал
×
×
  • Create New...