Jump to content

КалинА3

Members
  • Мнения

    31
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A3 8L1 1999

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

КалинА3's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. @Krasi F Ползвам ги Autodoc за поръчване на части, супер доволен съм. Autodata също е много удобно сайт за сравнение на данни за различни автомобили. За етката има доста информация но е много разхвърлена. Ако се сещаш за друго казвай, благодаря
  2. Ауди а3, 8л, 1.9тди, 110 коня, 1999 Рециклирано турбо Ускорението е по бавно дори и при 20+, но истинския проблем е когато я настъпя до 2.8-3к оборота, след определен брой пъти в следващото настъпване колата спира до около 2.7-2.9к оборота и не вдига повече обороти. Когато се случи веднъж да спре да ги вдига след това на всяко ускорение спира пак до толкова оборота. След гасене и палене на двигателя пак мога да ускорявам след тези 2.8к оборота, до следващото "фатално" настъпване. Преди са ми казвали че имам проблем с клапана при турбото, не знам дали е оправен с рецикларацията на турбото. Със старото турбо съм вдигал 160км/ч без проблем. Какво може да е? Дали е някаква грешка която може да се прочете на диагностика? Възможно ли е турбото да не е направено като хората? Благодаря за прочита!
  3. Препоръчайте ми летни гуми, 195/65/15, около 100-120лв на гума. Колата се кара всеки ден градско
  4. @h0r4ex Благодаря за насоките пичага. Разгледал съм към 2 3 клипчета за всяка смяна и съм придобил някакво самочувствие че ще се справя. А за горивния Филтър аз лесно ще го напоя с нафта, но ако има доста останал въздух дали сам ще се нагласи или може да прецакам работата?
  5. Кола: а3 8л, 1.9тди, 1999 Нов шофьор съм и имам мерак да се грижа за колата си колкото се може повече. Имам голямо желание сам да оправям някакви неща, но съм доста неопитен в тази сфера. Оправял съм си успешно някои дребни неща (жабка, стопове, 3тия стоп, смяна на бушони, отстранен шум от предни чистачки, махната задна чистачка) Та въпроса ми е бих ли могъл да се справя с рутинната задача - смяна на филтри(горивен, купе, въздушен, маслен) и масло на двигателя? Има ли къде да объркам? За двата филтри за въздух съм сигурен че ще се справя, масления съм почти на 100%, но горивния леко ме притеснява. Нещо което трябва да имате в предвид е че имам голямо желание сам да го направя, знам че има сервизи които и без пари го правят ако купиш масло от тях, и знам че самата работа е много мръсна.
  6. @s7r3l0k Благодаря за изчерпателния отговор. По назад беше споменал да не пипам маслото и за това не ми беше ясно. Ще попитам майстора какво смята че е и ще се решим какво да оправим.
  7. Нещо много разправии ми се струват, и много разходи. Ще отида да го проверят, но не знам дали си заслужава да се прави. Има ли възможност нещо по голямо да се повреди ако не сменя нищо? Маслото значи да не го сменям?
  8. Не съм се и съмнявал че колата е над 300-400 хил., точно за това написах "250 000". Наистина ли е лесно да се подмени тази част с нова? Всеки майстор ли ще може да го направи? И колко пари ще е горе долу, ако знаеш? Благодаря за информацията!
  9. Като пари горе долу можеш ли да ме ориентираш? Май не са къси пари. Има ли някакви симптоми по които мога да разбера дали съединителя е за смяна, или да попитам майстора като сменя маслото дали може да погледне?
  10. Колата е audi a3 8l, 1.9tdi, 1999. Купих я 05.2021 на "250 хиляди", нямам никаква сервизна история. От както я взех скоростите се включват трудно, но постижимо. Преди беше само 1ва и 3та, сега като чели са 1ва, 2ра и 5та. При включване на задна в спряло положение половината пъти се чува едно ТИХО пилене все едно не съм настъпил съединителя до долу (а всъщност е до земята). Най често и най трудно влизат 1ва и задна. Забелязал съм че ако не иска да влезе, (седи до половината скоростния лост) ако отпускам съединения много бавно в един момент се освобождава и влиза до край (малко преди да "захапе") Въпроса ми е дали ако си сменя маслото на скоростната кутия може това да се оправи?
  11. Сам намерих това което търся, ако някой се интересува. Google - "model" etka
  12. Нов и амбициозен шофьор съм. Искам да добия по ясна представа кое къде седи в моето ауди (а3 8л 1.9 тди 99'). Все повече и повече се интересувам от коли именно за да мога да знам какво и е на моята, но не мога да намеря никъде каквото и да е упътване нито на английски, нито на друг език. Помогнете ми в търсенето моля.
  13. Благодаря колега. Аз по принцип нямам фарове за мъгла на бронята, но разбрах какво имаш предвид. Има ли как да разбера дали работи? На таблото никога не ми е пишело колко е температурата нито отвън нито вътре.
  14. Благодаря колега, прикачих 1ва и 2ра в оригиналния пост, тук качвам 3та.
×
×
  • Create New...