Jump to content

ivaka_90

Members
  • Мнения

    29
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    A4 b7 2.0 tfsi

Персонална информация

  • Локация
    Sofia

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

ivaka_90's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. По спомен дюзите за ea113 моторите също бяха от евтините. Само тези от С3-ката бяха по-скъпи към 250лв броя
  2. Ако катализатора го няма физически ще се появява тази грешка винаги.За да я не се появява след като махнеш катализатора физически трябва да се изключи и софтуерно.Корекцията в софтуера е минимална само се спира проверката на състоянието на катализатора .
  3. След малко проучване из форума моя модул е за 433mhz взех 2 различни ключа и с vcds-а опитах отново .Отново модулът не вижда сигнал от дистанционните .Някой има ли идея къде да търся проблема .На б7 седан има ли антена за централното ,че друго не ми идва идея къде да търся проблема? И възможно ли е да е сложен модул от б6 на моето б7 и това да ми е проблема ?
  4. От ключалката,но това много ме дразни .но и не мога да си обуча дистанционно . Малко по-късно ще напиша номерата на дистанционните ,които са при мен и съм пробвал и не става с тях
  5. По някаква причина колата не може да си прочете ампулата на имобилайзера.Трябва ти жичкаджия да види къде нещата са се сговнили или ключар да опита да обучи наново ампулите на ключовете към колата
  6. Здравейте преди година си купих б7.Беше само с един ключ без работещо дистанционно.Направих си още 2 ключа с ампули ,с тях колата пали и всичко е ОК. Проблем ми остана дистанционното ,до сега пробвах до обича 4-5 все различни дистанционни ,но без успех. Централата ми е 8E0959433AE някой има ли с такава централа ,ако може да ми споделите ключ/ дистанционно с какъв номер ползвате ?? П.с. всички други функции на комфорт модула работят безупречно .Свалях го да го разгледам няма следи от вода . Приемам всякакви идеи и съвети.
  7. ivaka_90

    Проблем с 2.0 тфси

    @Veselincho Попринцип не би трябвало нищо да се е прецакало. Единственото което може да се е прецакало е мембраната на клапана за картерната вентилация.За пробата може да пробваш да запушиш с пръст двата края на маркуча и да запалиш .Така би трябвало да заработи нормално
  8. Мерих налягане и съм далече от 2 бара на празен ход държи около бар. Сега четох ,че при преминаване от тфси към 1.8т маслена помпа, има този проблем с ниското налягане на маслото.Проблемът май ще се окаже,че при тфси в тялото на маслената помпа и балансиращите валове е интегриран и байпасния клапан ,който регулира налягането на маслото ,докато при 1.8т е в тялото под масления филтър . Някой ако се е сблъсквал с този казус ще съм благодарен да сподели как го е решил .
  9. @CVT @CVT Тези стойности предполагам са за загрял мотор. До момента това ,което намерих от руски сайтове е: При студен старт първоначално трябва да направи ~3,5бара и да спадне на празен ход около 2 бара (с толеранс до 1,8) На 2000 оборота не трябва да е по-малко от 2,7 бара. И на 4000 оборота не трябва да е под 4,5 бара. Но не знам това дали са коректни референтни стойности.Честно казано ми се струват доста високи ,особено на празен ход 2 бара при ~700-750 Об/Мин ми се виждат много .
  10. ivaka_90

    Проблем с ESP B7

    @ivaka_90 Проблемът се оказа ,че някой нещо е правил по таблото и поради някаква причина е разпоявал чипа и при запояването му обратно е замасил крачето ,което е за индикация за есп . Като цяло много тъп проблем и труден за откриване.
  11. Здравейте колеги , понеже ми светна червената лампа за ниско налягане на маслото.И ще се заемам с разискването на този проблем . Поръчал съм си комплект за мерене на налягането ,та основният ми въпрос е какво трябва да е налягането на маслото?? При студен и при топъл мотор на празен ход,на 1000 оборота,на 2 000 и тн .Ще съм благодарен който каквато информация има да я сподели . Както и често срещани проблеми с налягането маслото при тези мотори . За сега съм се сблъскал с дефектирала маслена помпа и замяната и с такава от 2.0тди , обръча на веригата ,масления дефазатор на изпускателния вал .Та се надявам сега да се окаже ,че проблема при мен е в датчика за налягане ,но това след мерене на налягането ще стане ясно.Но никъде не намерих какви са референтните стойности .
  12. Ти как си реши проблема ,с ново колело или втора употреба от какво от къде??
  13. Откакто съм взел колата не е сменям PCV клапана ,но изглежда нов.Дори доста му се чудя дали да не го махна и да го сменя с един Ойл кеч Кан .Та в този ред на мисли някой правил ли го е да сподели впечатленията си и резултати ,както и плюсове и минуси
  14. @pampo Колега извинявай за скептицизма ,но не мога да си обясня как чистене на цедката или картера ще помогне на разхода на масло.Проблемът е от къде маслото навлиза в горивната камера .Или през глатава ,тоест да стича между гумичките и водача или през долнището,тоест да минава между буталото,блока и сегментите.Единственото от което може да ти е намалял разхода е от смяната на самото масло като марка и модел .Но това не решава проблема. Долнището съм го ревизирал.Като взех колата това беше първото нещо което направих - свалих картера ,махнах балансиращите валове,смених маслената помпа,зъбните колела , малката верига с обтегача,шнорхела както и смених биелни лагери. Искам да знам дали тези мотори имат редовни проблеми примерно с гумички или сегменти,защото доколкото успях да изчета из интернет не тези ,а следващите поколения мотори са проблемите с разхода си на масло.
×
×
  • Create New...