Jump to content

Калоян_

Members
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi 8L 1.9 110

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Калоян_'s Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Къде се намира въпросният N18 клапан? Също какво да й гледам на геометрията, да не е зацапана ли? Трябва да сваля турбината и да я разглобя предполагам за да видя геометрията?
  2. Здравейте колеги, Колата е Ауди А3, 2001г., 1.9TDI, 110к.с., а проблема е следния: Колата губи мощност, проблема се появява понякога (доста често напоследък). Само бръмчи до 2000 и нещо оборота и едвам едвам набира, турбината си се чува че се включва и изглежда работеща (по звука). Никакъв проблем не е да се вдигне до 160км в час по магистралата, бавно набира, но успява. Разхода мисля че е окей, 5.2/6.0 на 100км извънградско с около 120км в час, засечен като се сипва до горе, кара се 100км и пак до горе. С майстора гледахме турбо пътищата, защото от някъде изпускаше въздух, турбо пътищата изглеждаха ОК. Оказа се, че има спукана тръба на генерацията, ръждясала и на дупки. Сменихме я с Ф60, колата отново не върви. На моменти си върви като повече от 110к.с. А в други единствено бръмчи и грам не върви, страшно бавно ускорява. Турбината е с променлива геометрия. Имаше спукан маркуч за въздух от към компресора, сменихме го с нов и вече е ОК, но пак не върви. Съмнявам се, че е в дебитомера проблема, защото разхода е нормален. Предполагам Н75 клапан или зацапана геометрия. Но съмнителното е, че веднъж колата върви, друг път не. Няма значение дали е загряла или е студена. Изгасих я на светофара, запалих я пак и дадох газ - и това не оправя проблема, защото четох някъде че може би влизала в авариен режим?! Двигателя работи равномерно, бих казал идеално, не трака и си звучи как си трябва.. Ако имате някакви предположения къде и какво да гледам, моля споделете. От София съм. Благодаря!
×
×
  • Create New...