Jump to content

Bastrichio

Members
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Мазда 6 2011

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Bastrichio's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Благодаря, но все пак решението за покупка на такъв автомобил е взето и затова питам за мнение за конкретни обяви, ако някой има впечатление от търговците, които ги предлагат, някой от форума може дори да ги е виждал наживо тези коли или да са били негови, вижда ли се нещо нередно или съмнително по обявите, такива неща. Иначе знам, че ремонтите са скъпи, както и не си правя илюзии, пе няма да има ремонти. Темата не е "за" или "против" да си купя Ауди, а мнение за конкретки обяви.
  2. Здравейте, Моля членовете на форума с добро око, повече опит и по-богати познания от мен да ми помогнат при избора на автомобил по конкретни обяви, а именно: https://mobile.bg/11650722688996530 https://mobile.bg/11627392722468421 https://mobile.bg/11651224570915073 https://mobile.bg/11652777700337627 https://mobile.bg/11651561668311051 Благодаря предварително за вниманието!
  3. Темата не е за дизел или бензин, а кой от два конкретни мотора на конкретен модел е по-подходящ. По-горе съм написал, че съм наясно с общите положителни и отрицателни признаци на бензините и дизелите, въпросът е кой конкретен модел с конкретен двигател според нуждите ми. Това е. 😝
  4. Благодаря много за отговорите, но донякъде се отклонихме от темата. Същата е повече за 4.2 fsi с/у 4.2 tdi откъм надеждност, здравина и ппддръжка, а прерастна в 3.0 tfsi с/у 4.2 fsi. Разбира се, ще обърна внимание и на 3-литровия бензин, но се появява същият въпрос с какво той превъзхожда 3-литровия дизел. Отделно за А4-ката се каза твърде малко. Никой не спомена нищо за бензиновите мотори след 2015г. проблемни ли са, чупят ли се, защо 2.0 tdi да е най-подходящ от всичките бензини. Мерси за вниманието!
  5. Мерси, 2.0 дизел съм карал на А3 и колата си вървеше супер. Беше много динамична и нямаше проблеми. Просто нямам никакви впечатления от бензините. Жената кара преимуществено градско и всеки ден 20 км. Важно е да е здраво и издръжливо, за предпочитане е естествено куатро и задължително автоматик.
  6. Добре, да разбирам, че ме карате към 3.0 tfsi, като по-надежден вариант от 4.2 fsi за А8, ама така и не разбрах, освен, че е по-опростен какво му е по-доброто, чупи се по-малко ли, по-добре работи със скоростната ли, издържа повече километри ли, а за 4-ката нищо не се споменава. Мерси
  7. Има и 8ци и 4ки, които вървят в диапазона 30-35к. Намират се, а и аз не бързам утре да купувам. Не съм ограничен откъм възможности за покупка на кола от чужбина. Важно е, ако можете, да ме насочите към правилните модели от гледна точка надеждност, поддръжка и какво да очаквам от тях. Това ми е генералния въпрос. Благодаря.
  8. Това смятам и аз. Не съм фен на бързото каране и по принцип не карам бързо. Обичам спокойното круизване. Искам голяма кола, в която спокойно да кача семейството си и да тръгнем на път. Затова наблягам на надеждност и поддръжка като определящи фактори. Коя върви повече със или без ъпгрейди не е от такова значение.
  9. Мерси много. За Щатите знам, че е занимавка, знам цялата процедура и затова избягвам. Колите ще са на фирма, затова малко с ДДС не ми е ясно.Можете ли да ми кажете защо според Вас 3.0 tfsi е по-удачният двигател от 4.2 fsi?
  10. Благодаря, а по същество какво можете да ме посъветвате по отношение на тези модели - двигатели, скорости и т.н. Разходът на колата не е определящ. Карал съм и дизел и бензин. И двете си имат предимства и недостатъци. Важна за мен е надеждността и поддръжката. 3.0 tdi и 3.0 tfsi на А8 за мен са компромисни варианти. Далеч повече отиват на А7 и А6. Битката е при 4.2. За А4 след 2015г. нямам никакви наблюдения. Съпругата ми и тя иска Ауди. Предлагах й Ц-класа и не ще 😃
  11. Благодаря за отговора. За щатска кола съм резервиран, макар че имам познат, който живее там и внася коли в БГ, закупени от copart, с минимални щети/удари. Излиза по-евтино, но си е разправия, а и времето за висене по търгове и наддаване не ми се отдава. Нямам никакъв проблем да купя от Германия, но немският ми е много зле, а английски там много малко говорят по автокъщи. Отделно не ми е много ясно как стоят нещата с ДДС /VAT/ при покупка на кола от друга държава-членка.
  12. Здравейте, нов съм във форума, затова моля бъдете снизходителни 😊 Имал съм възможност поради работата ми да управлявам/да се возя и да добия лични впечатления от доста автомобили и поради това дотук най-много ми допада усещането в Аудитата. Японският войн, който притежавам отслужи мисията си и е време да си ходи. Харесвам големи и тежки автомобили, като предпочитам леки коли пред джипове. Разполагам с бюджет от около 65-70 000 лева, в рамките на който искам да купя една кола за мен и една за съпругата ми. За мен съм се спрял на Ауди А8 D4 4Н с бензинов мотор 4.2 fsi, като съм харесал тази обява https://mobile.bg/11624960634511770 , а за съпругата ми https://mobile.bg/11629017714026758 . Не бързам да купувам и се нуждая от вашите съвети, освен по конкретните обяви и по следните въпроси: 1. Имал съм възможност да управлявам Ауди А8 от 2011г. 4.2 tdi и бях много доволен, но близки с личен опит ме съветват, ако разходът не е проблем, да се ориентирам към 4.2 fsi. На година навъртам не повече от 10-15 000 км за лични нужди, като нямам намерение да задържа колата повече от 3 години, след което искам, живот и здраве, да взема следващия модел от 2013г. Пробвал съм по-малките дизели и бензини на Ауди А8, но колата ми се струва малко тромава с тях. Кой е по-надеждният двигател и по-щадящ за поддръжка са решаващите фактори? А също и как се представят скоростните кутии при двата двигателя? Какви са обичайните болежки? 2. За 4-ката важат същите въпроси, с уточнението, че там търся кола след 2015г., съпругата ми иска по-новичка. 3. В краен случай, ако не намеря читава 8-ца, съм се ориентирал към А7 и в много краен случай А6, като моля за вашите препоръки откъм двигатели, скорости и т.н. 4. Моля препоръчайте ми квалифициран майстор, който разбира от Аудита и, който, в случай, че реша да закупя коли от България, може да им направи обстоен преглед, да си каже мнението, а след това, ако ги закупя, да ги обслужи и ремонтира при необходимост. Благодаря предварително за разбирането и вниманието!
×
×
  • Create New...