Jump to content

vikik

Members
  • Мнения

    221
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от vikik

  1. провери долните прави носачи за хлабини
  2. търся предните спирачни дискове, ако ги имаш моля за цена
  3. След смяната на моите пружини, предните са подсилени, задните обикновени, понеже нямаше подсилени, возията се подобри значително, задната част минава доста по-меко през неравности и сега малко ме е яд че взех подсилени пружини. Просвета се промени много, повече от пред 10 см., задните с 8 см. Вече почти не си личи разликата защото двигателя явно е посмачкал предните пружини и се надявам да не ги мачка още!
  4. Аз си смених само пружините и резултата е просто супер!
  5. Извинявай колега можеш ли да ме свържеш с твоя механик за да си закупя един ламбда симулатор, ако има и за дебитомер ще е екстра!
  6. Днес в един много силен дъжд по Тракия прокапа и в моите крака, чел съм неведнъж за тези отвори, но за седемте години, които карам колата не съм сменял акумулатор или пък свалял. Следващата събота ще го откача и ще чистя и аз! Иначе куатрото е незаменимо при много вода на пътя!
  7. Точно същите симптоми имам и аз и продължавам да карам така, до когато издържи турбото!
  8. Напълно съм съгласен с теб, аз минах по скъпия път с разглобяването и трябва да каже че свалянето и слагането на генерацията отне няколко часа, наложи се да се реже с шлайф, после нови муфи итн. Една шпилка се скъса в топлата част на турбото, айде сваляй. Установих че веригата си е непрекъснато опъната и няма зависимост от това дали си дал газ или връщаш газта, но клапанчето на турбото придава вибрации па цялата генерация до меката връзка че и по двигателя! И то само когато върна газта!!! Имало начин да се натегне клапанчето но там не знаели как, колко и тн....
  9. Мериха го в сервиз с манометър, който навиха на мястото на датчика за налягане на маслото. Намира се над масления филтър!
  10. Нямах предвид точно това турбо а в този ценови диапазон. В сервиза ми показаха турбина с много разбита, почти изгоряла паричка и казаха че чак тогава се е наложило смяната на турбото. По притеснителното е заварката, не е ясно кога е правена и колко е здрава. Но се надявам с монтирането на манометър да ми е по-лесно да предвидя края на дните на тази турбинка за да купя другата!
  11. Паричката на тъпия клапан е разбита и топлата част на турбото е заварявана от предишния собственик, перките нямат абсолютно никакъв луфт и са доста чисти, казаха че може да се кара така още известно време, но трябвало да следя налягането, интересно как да го следя като нямам манометър, май ще се наложи да си монтирам един. Ми това е, не мисля да ремонтирам старото турбо, ще си купя ново такова ако става за моята колица разбира се.
  12. Замерих налягането, 6 атмосфери при 3000 оборота, обтегача и веригата работят добре, вибрациите и шума идват от клапана в топлата част на турбото, както беше предположил колегата! Сега ще го свалят за да видят какво е състоянието на клапана, тоест колко е разбит и ще пиша пак. Ако знаете какви са вариантите за ремонт на този клапан казвайте!
  13. Утре ще купя 5w40 и го сменям същия ден, пък ще пиша каква е промяната!
  14. с 10w40 около литър на 10 000 км, 5w30 около 2 литра на 10 000 км. Твърде скъпо удоволствие при близо двойната цена на синтетиката! Все пак това е кола от миналия век и пазарната и стойност едва ли надхвърля 3 000 лв. за да и сипвам масло като за съвременен автомобил! Ми вероятно двигателя вече е износен а и стилът ми на каране допринася за разхода на масло,
  15. Напълно е възможно да е от нея, защото звука е точно като от хлабава ламарина, вие с Любо може ли да го установите без сваляне на турбината или не е проблем да се кара така, утре ще измеря налягането на маслото някъде пък после ще видим, само не знам какво е оптималното налягане?
  16. Възможно е да си прав, нямам представа къде е проблема. Мисля че е веригата понеже като вдигна пластмасовия капак на двигателя шума се чува от задната, горна част на двигателя. Не знам как изглежда и къде се намира този "гейт" само съм чувал че има! :rolleyes:/> Карам с 10w40, понеже с него разхода е приемлив, опитвал съм с 5w30 и разхода на масло се удвоява!
  17. Здравейте колеги, преди 3-4 години сменях веригата+обтегача+пуловете на клапаните, сега случайно карайки на отворен прозорец чух че при връщането на газта веригата трака, опирайки в блока на двигателя. Вариантите, които има не са много, но все пак да ги споделя, пък и вие може да дадете идеи Първото, за което се сещам е дефектни верига или обтегач и тук идва въпросът, как да установя кой детайл точно е повреден за да не купувам и двата? Втория вариант е да е намаляло налягането в маслената помпа, трябва да отбележа че двигателя е на 260 000 км. и досега не е почистван филтъра на помпата. Може ли някой да ми каже как да измеря налягането на маслото и колко е оптималното за двигателя? Предполагам че датчика за маслото е за ниво а не за налягане защото лампата ми светна веднъж, долях 500-600 мл. и угасна. Моля ако има и други варианти за проблема да ги изясним защото не ми се сменят части на сляпо, а в голяма част от сервизите правят точно това. Знам че има колеги във форума, които имат сервизи и са запознати в детайли с тези двигатели, ако някой иска да се свърже с мен и да оправи проблема ще е супер. От София съм, тел. ми е 0898 42 89 77 Виктор
  18. vikik

    VAG-COM

    Моля за още малко помощ, версията на vcds lite 1.1, която имам може да почиства грешки, но когато занулявах сервизните интервали излезе че трябва да се регистрира, привидно приема новите стойности, но днес като дадох на контакт отново се показа съобщението за инспекция. Някой може ли да ми даде линк към версия на vcds lite, която е кракната и не се нуждае от допълнителни регистрации? Пробвах с други версии, но изобщо не познава кабела. Той си върви с 409, но и софтуера от диска не иска да се инсталира???
  19. Здравейте пичове, много се нуждая отверсия на vcds lite 1,1, която не се нуждае от активация! Тоест да е придружена от vcds loader. Моля ако някой има такава да ми изпрати защото на уин 7 ми подкарва само тая версия на vcds-a!
  20. Моята пуши повече, цялата кола са обвива с дим.
  21. vikik

    VAG-COM

    Благодаря колега, намерих подробно описание за зануляването и го направих!
  22. vikik

    VAG-COM

    Здравейте колеги, имам А4 1,8TQ модел 97 г. от 10 години, винаги до сега ми е изписвала ins1 или ins2 а днес като запалих излезе надпис oil моля кажете от кой канал се занулява този надпис и какво значи!? Маслото ми е до горе на щеката, значи не е за ниво, вероятно е за смяната, но за толкова години за първи път да се покаже?
  23. не може да се отвори клипа, трябва да го направиш публичен, в момента е личен
  24. Здрасти, с удоволствие бих ти помогнал, но не знам как?

    Иначе ако искаш може да се чуем по телефона, моя тел е 0898 42 89 77 Виктор

×
×
  • Create New...